רשמים משבוע הספר

רשמים משבוע הספר

עם ישראל מעדיף ספרים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! מי אמר שעם ישראל של היום מכור לטלויזיה ומחשבים? בביקורי במוזיאון ישראל בשבוע הספר גיליתי תופעה הפוכה, העם נוטש את הטלוויזיה וחוזר אל הספרים. כבר בכניסה למוזיאון הכריז הנער הממושקף קובי בן עיגולד:"טלוויזיה out ספרים in" ונופף בספר "המורדים" שזה עתה רכש. "ספר טוב זה כמו חבר טוב", הכריזה העלמה שלומית סוכת שלום, כשהיא מחזיקה בעליצות מופגנת את ספרו החדש של אלי יצפאן. "המחשב מנוון את המוח בעוד שהספר מפתח את הדמיו והיצירתיות" הכריז בפסקנות החייל איציק טולסטוי מועלם ונישק את עטיפת הספר "FIFA 2003" שקנה ממש ברגע זה. "אומרים שהנוער של היום חפיפניקי, מכור לטלוויזיה וחומרני, אבל זה לא נכון, אני לדוגמא מעדיף ספרים על טלוויזיה", אמר בבטחון התלמיד דוד גרוסמן כשהוא מדפדף להנאתו בעמודי הספר "צעירים חסרי מנוח". "בוז לטלוויזיה!יחי הספר!" שאגו שתי ילדות בנות 14 בעודן מחבקות את הספר "קטנטנות". "טלוויזיה? איכס!אישית אני מעדיפה לבלות עם ספר טוב מאשר לבהות במרקע כמו איזו אהבלה" אמרה תלמידת י"א שרון אבן (סטון) והצמידה לגופה הדקיק את הספר שזה עתה רכשה:"ספר המערכונים של החמישיה הקאמרית". "אדיר מילר הוא הסופר המועדף עלי" הודיע המוכר ממתקים מיכאל ברקו. לסיכום - הופרכה הטענה שהעם מכור לטלוויזיה, טוב שיש פעם בשנה את שבוע הספר שיוכיח שעם ישראל עדיין נאמן לספרים.עכשיו תסלחו לי כי אני ממהר - עוד מעט מתחיל "מסע בין כוכבים". _________________ תאמינו באהבה, כי בעולם אכזר זה מה שנשאר

../images/Emo6.gif../images/Emo45.gif

ואם כבר דיברנו על שבוע הספר, אני חייבת לספר לכם ששני חברים טובים שלי קנו לי מתנה לכבוד הביקור בארץ (אמא...מחרתיים בעוד שבועיים). הם ביקשו ממני את רשימת הספרים שאני רוצה כדי לחפש חלק מהם בשבוע הספר. אתמול קיבלתי אימייל שהם קנו לי 8 ספרים! תגידו, יש מתנה יותר טובה ומרגשת מזו?

רגע, אז אולי בהזדמנות חוו את דעתכם?

בדר"כ אני "אוספת" שמות מאתרים באינטרנט או מהמלצות שלכם או של חברים/משפחה. לפעמים זה ספר שפשוט משך לי את העין (לא תמיד אני זוכרת למה...) משתדלת שיהיה של סופר/ת ישראלי/ת. בכל אופן, מסיבות אילו או אחרות, הספרים הנ"ל מצאו מקומם ברשימה ועכשיו כבר מחכים לי באריזת מתנה
אשמח לקבל רשמים ממי שקרא (מרגישים שאני חסרת סבלנות כבר אה?
) חיי מלאך / הראבן גיל כלניות / פרנק גד דגים מתים ביפו/ סרי דן-בניה מלח וזעפרן / שמזי קמילה האהל האדום/ דיאמנט אניטה הנערה מאגם מישיגן/ חנה בת שחר פראדל/ דבורה בארון דודה פרהומה לא היתה זונה / אבני יוסי וזה עוד לפני שהגעתי וראיתי דודים/דודות וקניתי בעצמי...איזה כייף! יש למשהו מזוודה גדולה להלוות?

מצטער

לצערי לא קראתי אף אחד מהספרים הנ"ל אבל גם אני אשמח לקבל המלצות אגב למישהו יצא להיות בשבוע הספר במוזיאון ישראל?

Rivendell

New member
ואני קראתי את

"הנערה מאגם מישיגן" ודעתי עליו נמצאת במאמרים
לא ספר שהייתי טורחת לקנות אגב. אבל גם לא אסון גדול. גם על "פראדל" יש לנו במאמרים משהו. תמיד כדאי לבדוק שם, בהתחשב במספרים הגדל והולך.

פראדל

אני לא מכירה את הספר, אבל אני מכירה את הסיפור. אם את אוהבת "כתיבה של פעם" יש לך הזדמנות לקרוא סיפורים של סופרת (ולא סופר - שזה די מרענן בנוגע לימי אז) רגישה ועדינה מאד. "פראדל" הוא סיפור עיירה יהודית ושידוכים ורבניאדה שלמה, מה שמוסיף נופך אנתרופולוגי משהו לחווית הקריאה. "שברירים", אם מופיע אף הוא בקובץ הסיפורים, הוא סיפור מקסים. תהני!!

ובאותו הקשר

קניתי לי לשבוע הספר קובץ סיפורים של יעקב שטיינברג - ואני נהנית ממנו עד מאד. קראתי עד כה את "העיוורת" ואת "בת ישראל", וזה שייך לאותו מיליה של דבורה בארון - ענתיקה מעניינת ויפה. שני הסיפורים שקראתי נכתבים בנורמות של "קניית" אישה והבאתה לבית הבעל; בשני המקרים התוצאה (=איכות הבעל) מעוררת איוושה בלב, ושתי הנשים מתמודדות עם החיים באופן שונה לגמרי. אהבתי.

ferlio

New member
אבל, siv יקירתי, בין התעלפות ל"ספר

גרוע" הסקאלה מאוד רחבה..... תראי, אני מסכימה איתך שיש ספרים טובים ממנו ובהרבה, אבל דווקא לדעתי, הוא היה די נחמד. אופן ההצגה של הסיפור המקראי - היה בו משהו מרענן, מחדש . לי לפחות. ומצא חן בעיני גם האינטרפרטציה שלה לעלילה המקראית, את האופן שבו המשיכה את הסיפורים והכיוונים שבחרה בהם. מה שכן, ספרה השני של דיאמנט ששמו"המפרץ.....משו(מצטערת, אך לא זוכרת כרגע) - נפילה, בעיניי.

עלילה מקראית

לא קראתי את "אהל אדום" אבל אני ממליצה לך על "קדמת עדן" של סטיינבק שהוא בהשראת קין והבל. אם נשמע לך מעניין, ראי המלצה שלי במאמרים.

ferlio

New member
../images/Emo51.gif

הספר היחידי של סטינבק שקראתיו היה "ענבי הזעם" (מעולה) וגם זה לפני הרבה שנים.

Boojie

New member
מה אתה מדבר???

צמרמורת, זה הדבר! 10 ש"ח לחתיכה, ספר משובח, הרבה דפים (כמו שהסביר איזה ילד אחד לאמא שלו בפלאפון כשהיא חקרה אותו אם זה ספר טוב, הדבר הזה שהוא רוצה לקנות). צמוד לדוכן שלנו, ובאמת עושה לי צמרמורת כל פעם שאני רואה את הילדים מתקרבים לבדוק את זה.

למעלה