רשמים מן המפגש...

alonher

New member
רשמים מן המפגש...

כמעט שבת... ונראה כי רגעים ספורים בלבד עברו מן המפגש המרגש של אמש... אלו מילים אפשר עוד להכביר על האירוע המקסים, המהנה, המעניין, המאורגן לעילא? בכל זאת אנסה למצוא מספר מילים... אז אחרי החודשים הקצרים של היכרות, ידידות, עזרה, עידוד ותמיכה הדדיים במרחב הוירטואלי של הפורום, היה המפגש של אתמול שלב כל כך טבעי להמשך... מיד כשנחשפו השמות והפנים שמאחורי הכינויים, נראה היה שכולם מכירים את כולם זה מכבר... והרי זה פשוט כך, לא? הכל היה נהדר! ומי שהיה שם, בוודאי יחזק את דברי - הארגון (הנפלא), המקום, האווירה, הסיור, צלילי הנבל הקסומים, המצגת החיננית שהכין ארנון, הרצאתו של נחי, האוכל, וכמובן - האווירה! היו אלו שעות של קסם... רגעים בהם אירועי היומיום נותרו בחוץ, יחד עם הציניות הסובבת אותנו, וכל החברים נותרו ביחד ... כל אחד ובאמתחתו משפחתו העניפה - שורשים, סיפורים, "אוצרות", מחקרים... מרתק היה לשמוע את הסיפורים, עיין בחוברות, בספרים ובעצים שהוצגו לראווה - כל אחד ומורשת חייו מקופלת עימו... מי יתן ונפגש שוב בקרוב! אחד הדובדבנים בקצפת של הערב (אם יורשה לי להיות מליצי מעט) היה החידון מאיר העיניים של כוכה, וכמובן המצגת המקסימה שהכינה. אינני יודע אם כולכם הספיקו לעיין בחידון, אך עלי להודות כי הוא העסיק אותי במשך כל שעות הנסיעה ברכבת לזכרון. ואכן - שכרי בידיי... זכיתי בהפתעה שהבטיחה כוכה. ואכן היתה זו הפתעה מרגשת ומרתקת - ספרו של שמעון פרס - "עם הרצל לארץ חדשה", מלווה בהקדשת המחבר! כוכה - כל הכבוד על היוזמה והמקוריות, ועל החידון המעניין. נראה לי, כי נותר לכל אחד לטפוח לעצמו על השכם על הצלחת המפגש, וכמובן - לארנון שהפליא בתכנון וארגון האירוע (בסיוע הוריו, ערן ואורנה). כמעט שבת... ונראה כי רגעים ספורים בלבד עברו מן המפגש המרגש של אמש... עכשיו כשאנו מנסים להבהיר לעצמנו מאין באנו... כשאנו מגלים כי שורשינו נטועים באותה אדמה (וירטואלית!) אולי נצליח להבין גם אנה אנו הולכים... שבת שלום לכולם! אלון.

מלים כדורבנות ../images/Emo140.gif

ראשית, הבהרה למי שלא הספיק להבין זאת אמש: אלון הוא אחי (זה פורום שורשים משפחתיים, לא
), אך שום קשר אין בין עובדה משפחתית זו לבין זכייתו בפרס בחידון של כוכה. החידון ופתרונו - נשארו נצורים עמי מרגע קבלתם בדוא"ל ועד לפרסום הפתרון
אלון, הצלחת לרגש אותי עם המילים החמות, וכמובן מגיעה לך המון המון
על כל העזרה בארגון לפני ואחרי. נכון שזה קצת "תיזוז" להגיע מב"ש לזכרון אחה"צ, ולמחרת בצהריים לחזור - אך היה לי חשוב שתבוא, ואכן שמחתי מאוד. נראה מהמלים שלך, שגם אתה חושב שהיה שווה. ביי, שבת שלום, ולימודים נעימים, ארנון

כוכה

New member
הכנס התודות, הברכות ובכלל../images/Emo39.gif../images/Emo42.gif

חזרתי לפני שעה מטיול מהנה וגדוש בגליל בכלל ובראש פינה בפרט. היה נהדר אך הכנס ליווה אותי בדרך ובמיוחד כמהתי להגיע למחשב ולראות מה קורה.... חברתי זהבה שהגיעה אתמול כבר נכנסה ודיווחה לי טלפונית לדרך ואולי זה הרווח שלנו - משיכת האורחים לפעילות בפורום. אז - מצטרפת לכל התודות והברכות לארנון ולהורים, לאורנה ולכולם. בראש פינה התחברתי פתאם לכל מיני שמות שרצו בפורום ולא כל כך הבנתי והתייחסתי קודם. אבל כשרואים פנים ושומעים אנשים - -- זה מה שהביא אותי להעפיל בחום הנורא לבית הקברות הישן שם בראש פינה ולבקר בשבילכם את קוזווינר ובנדל ואחרים ואפילו צילמתי את המצבות מתוך , כן, קירבה. זה מה שהביא אותי לשוחח עם אשה מצפת שמביאה אנשים המחפשים שורשים לצפת וראש פינה והייתה שם עם משפחה ממכסיקו שהגיעה לבקר את "ביתם" - בית פרידמן, ליד הירידה למעיין ובשיחה סיפרה לי שהביאה לפני שבועיים את מחפשי ברדש מאנגליה לבקר במקום - שרי את בוודאי פגשת ואם לא, לקחתי טלפון שלה. וזה מה שהביא אותי להתעניין בד"ר מר ושורשיו הנטועים בליטא ואשר הכיר את אמי ותמיד אמר לה שהם קרובים - גם היא מר מליטא, ואולי עוד אמצא משהו. יש קטע שאני מחוייבת בהתנצלות - ביקשנו את השמות ופירוט החומר לתערוכה והכנתי תגיות לדש על נייר מדבקות ותוויות לתערוכה והכל נשכח בבית..... אז אשלח לכם דוגמית מחר (אם המחשב יעבוד...הוא בעייתי היום). אז שתהיה לכולם שבת נהדרת ונתראה.

ornan

New member
את נהדרת../images/Emo24.gif

הי כוכה! נוכוחותך בפורום הייתה תמיד מרשימה. המפגש איתך פנים אל פנים הוכיח את שחשבתי. כתב החידה שלך מושקע ומעולה ומוכיח שיש לך הרבה ידע אישי מאחורי החידות. מאוד מאוד התרגשתי שהתחברת אל משפחותינו ומיד אחר המפגש "ביקרת " אותם בראש פינה. רק מי שמכיר את ראש פינה היטב, יודע להעריך מה המשמעות לטפס ביום שרבי אל בית הקברות, ועל כך המון תודה מבני משפחתי, צאצאי משפחת בנדל. תודה על כל מה שאת מוסיפה לנו להעשרת הפורום ובתקווה שתמשיכי להתראות בקרוב ארנה

שרי סילבר

Active member
המון תודה../images/Emo39.gif אני בקשר עם מישהו מצאצאי גורוחובסקי מאנגליה, והם כל כך דואגים לנו פה, שממש לא נראה לי שהם אמיצים דיים להגיע לכאן. הם גם בטוח היו מודיעים לי, כי בפעם האחרונה שהגיעו הם עמדו על כך שניפגש, ומאז הקשר לא ניתק. ברד"ש מאנגליה? לא שמעתי עד עכשיו, ואת אולי עומדת לעשות לי את השבת. אם הם באו לחפש ברד"ש מצפת - הם משפחה, ואולי יהיה לי מזל, והם יהיו הצאצאים של מישהו מוינה, שהצליח להתגלגל החוצה אל אנגליה... ואם יהיה לי מזל, הם אולי יצליחו ליצור קשר ביני לבין קורי ברד"ש, שעלה מארה"ב לפני מספר שנים, התיישב בירושלים, משפחתו מגרמניה. אנחנו כל כך נרגשים, שהוא כבר הודיע לי שיהיה מה שיהיה, הוא מבחינתו כבר מצא משפחה בישראל. בקיצור, כוכה, אני נסחפת, מהר הטלפון של האשה שפגשת... ובכל מקרה, המון, המון, המון, של תודה, ועכשיו אני כבר מרשה לעצמי להגיד: בשמי ובשם המשפחה ../images/Emo39.gif../images/Emo141.gif../images/Emo142.gif../images/Emo45.gif

כוכה

New member
אה סליחה...

לא שמתי לב משום מה להודעה הזו והשבתי לך על זו של למעלה.... האשה היא אמריקאית מצפת (דתיה בחזותה) שלוקחת משפחות לצפת וראש פינה וככה מסתובבת איתם בין מדגמי הרכוש שלהם. הדבר הראשון ששאלתי היה מה זה ברדש והיא ענתה שלא יודעים.... פרטיה בדואר ישיר אליך (לא יפה לפרסם בלי רשותה). אלה שהגיעו כן קשורים באלה מצפת וכך הגיעו כנראה אליה.

למעלה