רשמים מהמיפגש אתמול

mendy770

New member
רשמים מהמיפגש אתמול

פגשנו 2 הומואים ו-2 לסביות מהמגזר הערבי אשר סיפרו על ההתמודדות האישית שלהם ועל היחס של החברה הערבית על השינוי בשנים האחרונות ולמרות שזה נראה טיפה בים , במהלך הערב גילתי הרבה קווים משותפים לדתיים יהודים ולדתיים ערבים הם סיפרו כי כמעט כל הקשרים מתבצעים דרך אינטרנט וצ'טים , סיפרו על אירגון הלסביות הערביות אשר צובר תאוצה לשימחתי הרב שלי שהוא פעיל בנושא הנ"ל למודעות של החב'רה והכרה בהומו הדתי (למרות שהמארגנים לא ממש אהבו זאת "כי הוא סטרייט וזה יכול להוות בעיה מבחינת דיסקרטיות") אך איני מכיר הרבה רבנים שעומדים בתור כדי למתוך מקרוב בהומואים דתיים כדי שישמרו על דתיותם ולכן אני מברך על כך שהגיע גם רבים מהנוכחים שמכירים אותו מהפעילות והעזרה לבת קול ולהומואים דתיים הודו לו על שנוכח בערב אח"כ הלכנו כמה חבר'ה מהמיפגש למקום ירושלמי טיפוסי עם הרב שלי לסיעור מוחות בנושא ההומואים הדתיים וכשאחד הנוכחים שאל אותו אם הבן שלך יאמר לו שהוא הומו מה תעשה? והוא השיב "לא היית שמח אך משהחליט אקבל אותו ואתמוך בו כי אני מבין שזה לא ניתן לשינוי" זה היה מאוד מעניין לשמוע זאת קינחנו בהרמת כוסית לחיים של שיכר אתרוגים מיוחד 60% אלכוהול (נתנאל אתה על הרגליים?) לחיי ההומואים הדתיים והתפזרנו בשתיים אחר חצות הביתה

SmartToyBoy

New member
עוד קצת רשמים...

ראשית, אני מוכרח לציין שזה היה אחד המפגשים היותר מוצלחים שבהם נכחתי! הנושא אמנם לא שגרתי (יש שיאמרו קצת טעון), אולם המפגש עבר באווירה נעימה וחיובית, כשהתחושה המרכזית היא "וואו, כמה אנחנו דומים"... למה דומים? הנה כמה, על קצת המזלג:
ההרגשה שאתה לבד בעולם חזקה מאוד בחברה הערבית-מוסלמית. שני משפטים שנאמרו בערב - "חשבתי שאני ההומו הערבי היחיד בעולם" ו- "לא האמנתי שיש עוד לסביות ערביות כמוני" הזכירו לי מאוד שחלקנו, לפני שנים רבות, היו בטוחים שהם ההומואים הדתיים היחידים בעולם...
הסורה (פסוק) בשריעה (ההלכה המוסלמית) המתייחס לנושא ההומוסקסואליות, מגדיר ענישה ליחסי מין בין שני גברים אולם מתייחס בסלחנות (מסוימת) ליחסי מין בין שתי נשים. מזכיר לכם משהו?
בדומה לחברה היהודית (בפרט הדתית והחרדית), גם בחברה הערבית-מוסלמית מחנכים אותך לדרך חיים מסוימת: לצאת עם אישה, להתחתן איתה, להביא ילדים וכו'. עם זאת, התחושה היא שבחברה המוסלמית המצב הרבה יותר קשה כיום מאשר בחברה היהודית. השיח שנפתח אצלנו בשנים האחרונות, הביא לכך שקשה להתעלם מהנושא. יחד עם הפרסום בכלי התקשורת, אתרי האינטרנט, הפורומים והקבוצות - נדמה לי שהחברה הדתית שלנו נמצאת כמה וכמה שלבים קדימה מאשר החברה המוסלמית. "אצ'וואת" היא פריצת דרך גדולה והתקווה היא כמובן שגם "אל-קאוס" ילכו בעקבותיהם. הסיפורים האישיים היו מרתקים ופתחו לכולנו צוהר לאיך שהנושא נתפס בחברה הערבית. אני חושב שיצאנו משכילים ומודעים יותר מהמפגש, ורק זה שווה את הכל
ואגבבבבב... העברית שלהם פשוט מצויינת! נדמה לי שרבים מאיתנו הופתעו לטובה
יישר כח לחברותא על מפגש מעניין ולא שגרתי!
למי שמתעניין, הנה האתר של אצ'וואת: http://www.aswatgroup.org/english/ שבת שלום
קובי.

Nחמן

New member
גם אני נהניתי מהמפגש

למרות שלא יכולתי לשמוע כ- 90% מהדברים עקב מגבלה אישית. לא רציתי להגיב בתחילה על ההודעה הראשית וגם התרעמתי על אופטימי, שהגיב ברמז שלא כדין. עכשיו אני יכול לומא את דעתי בלא חשש. אינני שונא ומעולם לא שנאתי ערבים. לעומת זאת אני מתעב מחבלים ודוגל בהשתת עונש מוות על רוצחים. אני מודע לכך, שבין הערבים ניתן למצוא לא מעטים, שהם א-פוליטיים ואינם מתעניינים בשום מפלגה שהיא. אלה אוצים לחיות בשלום איתנו, לעבוד ולהתפרנס בכבוד. מגיע להם וזה גם איננו סותר את ההלכה. אז גם ממני ישר כוח לבני, לנתי ולעמית (האחרון היכן היה אמש? קובי! נא לשפוט אותו על נפקדות...
), שעמלו על הערב הנהדר, ושיצליחו לארגן עוד הרבה ערבים מעניינים כאלה. כל הכבוד גם לך, קובי, שהואלת להגיע מהצפון...
שבת שלום! Nחמן (nun שמאלית...
)

leopold5

New member
היה מפגש מרתק ומחכים

היה באמת נהדר. בסופו של דבר כנראה שהדבר המלמד ביותר הוא לפגוש אנשים אחרים, לשמוע את סיפוריהם, ולהכיר ככה את המגוון האינסופי אבל גם את הדימיון הגדול. היה כיף לראות את כל האנשים, וגם פנים חדשות, כולל אלה שמאחורי הניק... היה כיף ללכת לשתות ולהכיר יותר מקרוב, ולשמוע סיפורים מסמרי שיער על אדמו"רים וחסידים.... ליאו

outcider

New member
אחד המפגשים היותר מעניינים

מדהים לראות את המצב כשהמראה מונית לכיוון מעט אחר. והיה כיף מאד לפגוש את כל החבר'ה מהפורום (וגם אלו שלא). וכמובן סחטיין לסהר על העוגיות, הן היו נפלאות. בעיקר עוגיות החמאה (עם רמז של לימון?) - תן מתכון... ואין כמו שיכר אתרוגים

איך אני מקנא בכם אחיי היקרים...

גם מפגש מעניין, גם שיחה עם הרב של מנדי (מעניין מי הוא כבוד הרב, אולי גם אני אתייעץ איתו לאור מצבי... מנדי שלח במסר פרטים נוספים על הרב ואיך אפשר לשוחח איתו) וגם העוגיות של סהר - בטח לקקתם את השפתיים... אממממ... טעים.

טוהרtoar

New member
אם כבר רשמים, אשמח לשמוע ממי שהיה כמה דברים

1. מה האורחים סיפרו לגבי הדרך בה הם הסתכלו ובה הם חשבו לגבי יהודים דתיים, והאם היה הבדל לפני ואחרי שפגשו? 2. מה היחס והדעות שלהם לגבי המדינה אשמח לדעת אם היו התייחסויות לנ"ל תודה

למעלה