רשמים מבוטלג DVD - EARLS COURT

Mortar

New member
רשמים מבוטלג DVD - EARLS COURT

טוב אז קניתי מאיביי את הבוטלג של COSMIC ENERGY של ההופעה בEARL'S COURT 24 MAY 1975 ואני חייב לציין שזה לא מה שחשבתי שאני הולך לקבל... הDVD עובד סבבה והכל אבל האיכות מאוד מאוד רחוקה מההופעות הרשמיות, מאוד מאוד רחוקה. נכון שיש כאלה שיגידו שאתה מקבל פה את המופע המלא (וד"א זה לא בדיוק הכל הכל אבל זה כמעט הכל וברצף) אבל איכות הסרט לא משהו בכלל ואיכות הסאונד עוד פחות... אני הבנתי שיש הרבה תיקונים ועריכות וMAKE UPים והמון עיבודי מחשב בDVD הרשמי הכפול וככה גם בSONG REMAINS THE SAME ובכל הוצאה רשמית אבל בכל זאת מקבלים את הדבר המקורי עם שינויים קלים מאוד מאוד פה ושם (לטובה בדרך כלל) אבל שומעים מצוין ורואים מצוין. הבוטלג בשבילי קשה מאוד לעיכול וכמה שאני אוהב את זפלין אני לא הולך להתעמק בו הרבה, איכות הסאונד באמת לא עושה צדק עם הלהקה. צריך להגיע אליי עוד בוטלג אחד של הלילה השני מKNEBWORTH ב79, אני כבר יודע שאני הולך לקבל משהו לא הכי מלהיב בעולם מבחינת איכות ההקלטה אבל אני מקווה שאולי יהיה קצת יותר טוב. אני יודע שאומרים שההופעה בEARLS COURT היא אולי הכי טובה מבין ההופעות של זפלין ובאמת ממה שרואים בDVD הכפול אז נותנים שם בראש ואני מאוד אוהב את החלק הזה בDVD אבל אחרי הבוטלג אני יכול להגיד שאני עדיין חושב שההופעה באלברט האל 1970 זאת ההופעה הכי טובה שלהם ממה שיצא בסרט, בכל אופן ההופעה החיה הכי טובה שאפשר להנות ממנה היום... ואני חושב שבכלל ההופעה הזאת היא מופע הרוק הכי טוב אי פעם ותכלס הצילום שם הוא ממש מגניב והסאונד מליון דולר אבל אני מניח שאני לא מחדש פה הרבה... בכל זאת פורום לד זפלין, אני מניח שכולם ראו את המופע ברויאל אלברט

AeroTom

New member
אני מאוד אוהב את Earl's Court

וזה האיכות הכי טובה שיש שקיימת של הופעה מוקלטת של הלהקה בוידאו...לא רשמית כמובן. כפי שראית בקטעים הרשמיים שהכניסו ב-DVD עשו הרבה שיפוצים. אבל איכות הסאונד\תמונה בהופעה המלאה הלא רשמית היא לא כזאת גרועה לדעתי. היא בסדר גמור. אני מאוד נהנה מזה, זה חוויה לראות 3 שעות+ של הופעה רציפה ומלאה של הלהקה. את Knebworth אני גם מאוד אוהב. האיכות תמונה לא רחוקה מ-Earl's Court, אבל מבחינתי היא ממש בסדר גמור. אני מאוד אוהב את ההופעות האלה. אלו ההופעות הלא רשמיות המלאות עם האיכות הכי טובה שקיימת. לא הייתי אומר שזה גרוע. לא הכי חלק בעולם כמו בדברים רשמיים, כי בכל זאת...אבל זה בסדר גמור מבחינתי ואני אישית מאוד נהנה מההופעות הללו.

AeroTom

New member
לא יודע אבל משער שכן

למה הדברים האלה הלא רשמיים הם פשוט אותו עותק משוכפל המון פעמים. ככה שזה אמור להיות אותו הדבר. אבל אולי לא בדיוק. למרות שבהופעות לא רשמיות מאי ביי וכדומה שמוכרים, אז זה אותו עותק בדיוק בדרך כלל.

Mortar

New member
אפשר להגיד שזה פיראטי...

זאת הקלטה של מופע מסוים בידיעה או לא בידיעה ופרסום של אותו מופע בסרט או בתקליט בלי הסכמת האמן או בעלי הזכויות... אני חושב שהמצלמות בבוטלגים האלה הן אותם מצלמות מהDVD הרשמי, זה לא שמישהו שהיה במופע ב75 הוציא פלאפון מהכיס והקליט אותם
אני באמת לא מבין למה אין עדיין הוצאה רשמית לעוד הרבה הופעות של ZEPPELIN, אני בטוח שהרבה ירצו לראות אותם.

Kfiriboy

New member
דווקא יש...

זה שהן פריט אספנים נדיר זה כבר משהו אחר...

AeroTom

New member
רוב הבוטלגים ככה

ממצלמות והקלטות מהקהל. למרות שיש הופעות למשל ודברים לא רשמיים ב-DVD שזה פשוט חומר מצולם קיים באיכות טובה (שאף פעם לא שוחרר רשמית, או רק חלקית) שמישהו הצליח לשים על זה את הידיים והחל להפיץ את זה.

AeroTom

New member
כן ואביא גם דוגמה

קודם כל היי כפיריבוי! לא ראינו אותך הרבה זמן פה ואשמח לראותך יותר בסביבה
ואביא לך דוגמה לזה - אירוסמית' עשו ב-1990 מופע Unplugged ל-MTV. הם צילמו הופעה מלאה עם 13 שירים ובסוף שידרו ב-MTV רק 5 שירים מההקלטה הזאת במסגרת תוכניות ה-Unplugged שלהם. האירוע גם לא שוחרר באודיו אף פעם רשמית. רק מספר השירים הבודד והערוך ששודר ב-MTV. מישהו איכשהוא הצליח לשים את ידו על החומר המצולם של MTV וההופעה המלאה והרציפה של ה-Unplugged שלהם הגיעה למכירה ב-eBay ואפשר להשיג את זה שם (כמו שאני עשיתי). זה צילום ממש כמו הצילום של MTV ויש גם מעבר מצלמות והכל באיכות נהדרת. ממש חבל שזה אף פעם לא שוחרר רשמית, אבל זה דוגמה למשהו כזה וזה אחד הדברים הכי מיוחדים שהלהקה עשתה עם סט-ליסט גדול וביצועים אקוסטיים מגניבים. זה תענוג לצפות וזה באיכות נהדרת כמו כל מופעי ה-Unplugged של MTV. מה שמגניב זה שזה לא ערוך ולא חתוך, ככה שיש לך שם הכל. גם כל הדברים בין השירים שזה מגניב לראות למעריצי הלהקה.

Kfiriboy

New member
../images/Emo45.gif

ואני אוסיף ואגיד שהשיטה הכי טובה היא לצלם את המסך הגדול
... לא שאני מעריץ שלהם אבל אני יודע שלכל מיני להקות יש בוטלגים שהנפוצים הם לא שלמים והפחות נפוצים הם השלמים (שתי גרסאות שונות)... אין דבר יותר מעצבן מהופעה שחסר בה שיר אחד

Kfiriboy

New member
לא תמיד...

יש להקות שמאפשרות להקליט את ההופעות שלהם ולסחור בהן בחופשיות לאחר מכן (ע"ע מטאליקה). הבעיה היא שאתה לא תעמוד כל ההופעה עם מצלמה (ובטח שלא עם מצלמה על המסך הגדול כדי שייצא לך כאילו Proshot אז יש הופעות שלא קיימת להן הקלטה. ככה יוצא שיש איש בעולם עם 1023 הופעות אודיו ומעל 400 הופעות בוידאו...

למעלה