רשמים מארה"ב TAKE-1

nutmeg

New member
רשמים מארה"ב TAKE-1

נתחיל מזה שלעולם איני מרגישה תיירת כשאני מגיעה לארה"ב ואף פעם לא דחוף לי לטייל פה. ראיתי את המדינה הזו לאורך ולרוחב במשך חמש שנים מחיי – מה שהספיק לי לכל החיים ולכל הדעות ראיתי יותר 'אמריקה' מהאמריקאי הממוצע. שבע שנים עברו מאז שהייתי פה בפעם האחרונה. שבע שנים בהם הספיקו האמריקאים לאבד את מגדלי התאומים ולטעום טעמו של טרור מבית ולא רק מסיפורי CNN על מלחמות ומבצעים מעבר לים, רחוקים מהעיין ורחוקים מהלב. ואחרת פה עכשיו. לא נעים בכלל. האנשים יותר חשדניים, ופחות נינוחים. שומעים יותר שפות ברחוב – חוץ מהספרדית שהתנחלה פה זה מכבר, שומעים יותר רוסית, ואם נוסעים במוניות בניו יורק שומעים הרבה פקיסטנית. אני לא יודעת אם משבוע אפשר להסיק מסקנות מרחיקות לכת – אבל האמריקאים שאני מכירה מזה יותר מ-30 שנים נראו לי מבולבלים. נדמה לי שאין להם מושג איך לאכול את כל הערב רב שיש פה. מרוב שחינכו אותם כל השנים להיות Politically Correct יש להם איזה רפלקס שבא להם לגמרי באוטומט למחוק כל רמז לדיעה נחרצת וכל הבהוב של אמירה ערכית – והם יוצאים פארש. בגדול. פארש פרווה, מוג לב, חסר צורה, חסר עמוד שדרה במקרה הטוב ומפגר לגמרי במקרה הרע. דוגמא? בבקשה: בטיסות פנים ארציות העלו את רמת האבטחה. עתה מבקשים מכל הנוסעים לא להעלות למטוס בתיק היד שום נוזלים ושום דבר שנראה נוזל אבל הוא ג'ל. אם קניתם משהו בחנות הטרמינאל זו בעייה שלכם. לא תוכלו להעלות את מה שקניתם למטוס בתיק היד ואת המזוודה – זו שהולכת לבטן המטוס כבר הפקדתם. מה עושים? נכון! נותנים לעובדי הנמל את מה שקניתם במתנה. מישהו מזהיר אתכם מפני הגליץ' הזה? לא. מישהו חשב לשנות את סדרי עולם ולתת לאנשים קודם לקנות ואחר כך להפקיד מזוודות? גם כן לא. עוד דוגמה? בבקשה: לפני העלייה למטוס בטיסה פנים ארצית לא מספיק להעביר את תיק היד ואת המעיל/ג'קט לסריקה, אלא שצריך גם לחלוץ נעליים ולהעביר אותם לסריקה. נעליים! אולי החבאתי נוזלים שמה, לא יודעת. בכל אופן כדי להיות ממש ממש בסדר ולא לצאת 'לא בסדר' מבחינת ה-PC, עוצרים בכל התחנות את האנשים הלבנים (כן, כן – אקרא להם בשמם, אין ברירה אחרת). דווקה מהם מבקשים לפתוח שוב ושוב כל תיק וכל מסמך ואילו משפחה שלמה מוסלמית מעבירים ככה בלי בדיקה מתחת לשמלות. למה? כדי שחס וחלילה הם לא יבואו בתלונות על אפלייה. נו? אז יוצא שמרוב זהירות האמקיראים מפלים את עצמם כדי לא להיראות כאילו הם מפלים את האחרים – אבל זה בסדר. זה נחשב PC. אמריקאי ממוצע לא יתלונן על אפלייה כי בקשו ממנו לפתוח 100 פעמים את אותו קלסר אבל מישהו אחר שלובש שימלה כן. אפילו שאין לו קלסר. לפני בתור לשיקוף תיקים ונעלי התעמלות מסריחות הייתה אישה מבוגרת. ביקשו ממנה גם להוריד את הסוודר (כי לא היה לה מעיל). בסוף הבדיקה היא התיישבה על כיסא עם פרצוף לגמרי מיואש והתחילה לנעול נעליים וללבוש סוודר. בשלב מסויים היא הביטה אלי ואמרה: Next time, I’m flying naked! צודקת. ואם אתם שואלים אותי, אני הייתי נותנת לה כרטיס חינם. ובכלל הייתי נותנת כרטיס חינם לכל מי שמרגיש שאין לו מה להסתיר והיה בוחר לטוס בעירום. המשך יבוא... מתישהו.

תיקונים/הסברים:

א. אין כזאת שפה פקיסטנית. השפה הנפוצה ביותר בפקיסטן כשפה נטיביסטית ( כלומר לא אנגלית) היא אורדו . פרט לכך נפוצות שפות פשתוניות שונות במערב המדינה. ב.ב 22/12/01 עלה מחבל על טיסה מפריס למיאמי עם פצצה בנעליים וניסה לפוצצה ומאז נהוגות בדיקות הנעליים. ג. ב 8/06 סוקל בלונדון נסיון הפיגוע באמצעות חומר נפץ נוזלי מוחבא בתוך בקבוקי שמפו תמימים. מאז האיסור על העלאת נוזלים למטוסים.

nutmeg

New member
כולם יודעים

שהבקשות הללו הן בגלל מחבלים וכי מישהו עשה פעם משהו מאוד יצירתי ושבגללו צריך להוריד נעלים ולוותר על שמפו. הנקודה שלי הייתה על הגליץ' הפרוצדוראלי ועל האפלייה העצמית. אם זה לא עבר בכתיבה - צ'טערת.

אטיוד5

Active member
בפעמיים האחרונות

שהיינו בארה"ב סרקו וסקרו אותנו מכל הכיוונים האפשריים בכל טיסה. טיסות פנים וחוץ. כל המשפחה. ולא בגלל שאנחנו שיכנוזים לבנבנים אלא מפני שאנחנו מישראל. ממש כך. הרי אם את מיו"ש את גם מישראל (ואפילו לא יעזור לך שאת קוראת להם השטחים הכבושים). וכך כל ישראלי באשר הוא, מעזה או מקרית שמונה, עובר את הסיוט הזה.

renjintso

New member
לא הייתי בארה"ב כבר 10 שנים

אבל אני לעומת זאת קוראת עיתונים אמריקנים כל יום, והרבה, לצערי, בעיקר את הכלכליים שבהם. אני גם מתרשמת שאמריקה מבולבלת, לא יודעת איך לאכול את השינויים שקורים בעולם, ובעיקר מפוחדת נורא, ולא רק מטרור. זה לא דבר שנעים לראות, וזה גורם לי לתהות עד כמה ישראל עושה בחכמה כשהיא נסמכת בצורה חזקה כל כך על ארה"ב.

amit1270

New member
ישראל לא "עושה בחכמה",

פשוט אין לה ברירה. על מי עוד אנחנו יכולים להסתמך, על איי מארשל או על מיקרונזיה? לעניין ה"מבולבלת", אני חושב שזה יותר רושם חיצוני ממשהו אמיתי, אולי סוג של wishfl thinking בתקשורת המאוד לא פרו-אמריקנית. האירופאים לא פחות מבולבלים, לדעתי אפילו יותר

renjintso

New member
על עצמנו, לדוגמה

על דיפולמטיה יצירתית, וחשיבה קצת לא שגרתית, תחום שפעם היינו מצטיינים בו. לא ממש הבנתי על איזו תקשורת לא פרו אמריקנית אתה מדבר. אני דיברתי על התקשורת האמריקנית, שמתמקדת בצורה חריפה וחד צדדית עד מאד באינטרסים של ארה"ב. וזה שהאירופאים מבולבלים גם, זה נכון. (לדעתי דווקא קצת פחות, אבל זה כבר וויכוח שולי).

amit1270

New member
ישראל לא נסמכת על ארה"ב יותר

מדרום קוריאה או ערב הסעודית למשל. אפשר לומר שפחות.

amit1270

New member
המשך...

באופן כללי, ההסתמכות של ישראל על ארה"ב נובעת מאינטרסים עמוקים יותר מאלה של שתי הדוגמאות שהבאתי. זה לא רק הימין הנוצרי או היהודים באמריקה שאנשים מסוימים נוטים לייחס להם כוח גדול מהמציאות. הברית הזאת באמת קיימת ברמה הבסיסית של ערכים (זאת התרשמותי לפחות). במובן מסוים זה "אנחנו נגד שאר העולם", וסקרי דעת קהל מוכיחים את זה שוב ושוב, כשהתמיכה בארה"ב אצל הישראלים גבוהה מבכל מדינה אחרת, גם כאלה שממשלותיהן משתפות פעולה עם ארה"ב.

השבוע בעיתון מקומי: כל יום נזרקים

בשדה התעופה של ציריך בשמים ומשקאות אלכוהוליים בשווי של יותר מ25,000 פרנק שויצרי. יותר מטון של מוצרים שנקנו באיזו חנות בשדה תעופה אחר, ע"י נוסעים שלא ידעו שתהיה להם בעיה בטיסת ההמשך. כל יום יותר מטון של מוצרי מותרות יקרים חדשים. 25,000 פרנק. תחשבו מה אפשר היה לעשות עם הכסף הזה. ד"א - זה מגיע למשרפות הזבל. מה שנקרא - זבל איכותי.

nutmeg

New member
ניסים ונפלאות

בניוארק כנראה קוראים בתרבותיברית - בדרכי חזרה נמצא פיתרון: כל מי שקנה בחנות פטורה ממכס משהו נוזלי - קיבל פתק ואמרו לו שהמוצרים כבר יגיעו למטוס... ואכן כך. עם העלייה למטוס עמדה עובדת של שדה התעופה עם עגלה ועליה ערימה של מוצרים מהחנויות הפטורות ממכס. עכשיו רק צריך היה להתאים בין המספר שעל הפתק לחבילה. אני רק מנסה לתאר לעצמי את האופרציה: לאסוף את המוצרים מכל החנויות בניוארק (ויש המון!) ולפזר אותם בזמן למטוס המתאים... ככה עוזרים לכלכלה, לא? עכשיו יש עוד עבודה לעוד אנשים.

דגגדול

New member
הנוהל הזה קיים במספר שדות בארה"ב

מזה זמן רב. פגשתי בו ברוב השדות הגדולים לפני מספר שנים

צימעס

New member
את לא מקבלת אותם בחנות

על החנות הם סומכים שהם מעלים למטוס בושם ולא חומר ממנו ניתן להרכיב חומר נפץ.

גנגי

New member
רגע, אני באמת לא מבינה:

נניח שאני טסה (נניח, רק נניח, לא באמת) ונניח שאני גם מחליטה לרכוש לעצמי בדיוטי פרי בושם שחשקתי בו (רק נניח), ומממשת (נניח) בושם בגודל של 50 מ"ל (במקום זה של 100 מ"ל שחשקתי בו), וכך, כשחצי תאוותי בידי, אני ניגשת לכבש המטוס - ומה? מעיפים אותי ממנו? על בשמיי, מוריי וקינמוניי? כאילו - אתם רציניים? אי אפשר להביא יותר בושם מהדיוטיפרי?! אז בשביל מה לנסוע לחו"ל?!

דגגדול

New member
אפשר

לא מעיפים אותך אלא רק את הנוזלים האסורים ואריזותיהם, לא גנגי פיפי לא נחשב אסור... ברוב שדות התעופה כולל בארה"ב מותר להעלות למטוס בקבוקים בנפח עד 100 סמ"ק אם הם מרוכזים בשקית שקופה. (בחודשים האחרונים בדקתי בארץ, בפרנקפורט, בוינה, בטוקיו, בסינגפור, בוושינגטון). תמיד אפשר לקנות בדיוטי בארץ לפני הנסיעה להשאיר בשדה ולאסוף בחזרה.

למעלה