רשמים מאיטליז ופז

עמית ע

New member
רשמים מאיטליז ופז

ביום חמישי הלכתי ל-"ג`ה פאן" להופעה של "איטליז", להקה שמגדירה את עצמה כ-"פרוג פופ". מדובר בהרכב גדול בו חברים כמה מחברי "אינפקציה", המלווים של רונה קינן ונגנים נוספים. ההרכב עתיר גיטרות (3 נגני גיטרה חשמלית על במה אחת), ובפרונט ניצבת קלידנית/זמרת. ה-"פרוגיות" באה לידי ביטוי בריפים זאפאיים ובלחנים די לא-שגרתיים, אבל מבנה השירים ה-"רוקי" הבסיסי נשמר. בסך הכל הופעה מהנה. אם תחפשו בפורום תמצאו ביקורת מפורטת יותר של אייל "orbit of the sun" על הופעה קודמת שלהם בבארבי. ההפתעה הגדולה הגיעה אחרי שההופעה הסתיימה. שלושה מחברי איטליז נשארו על הבמה, ואליהם הצטרפו עוד שני נגנים - הרכב העונה לשם PEZZ. ההרכב כלל, בסופו של דבר, שני נגני סקסופון (איל תלמודי ואורי כנרות), בס/קונטרבס (אדם שפלן), תופים (רם גבאי) וגיטרה חשמלית (עוזי פיינרמן). הם פתחו בקטע פרי-פורם פרוע שהותיר אותי די המום. חיבור בין הארד בופ לרוק כבד עם קצת אוונגרד לקינוח. הקטע השני היה כבר קליל יותר - מחווה למייקל ג`קסון - medley של שלושה להיטים שלו, אבל שוב, בעיבוד מורכב מאד שלא הותיר זכר לפופיות הקלילה של הגרסא המקורית. להפתענו הרבה הם הודיעו אחרי שני הקטעים האלו שההופע ההסתיימה, ושמי שמעוניין לראות אותם מוזמן לעשות זאת למחרת ב-"מחוגה". אני לא יכולתי להרשות לעצמי להפסיד את זה, וכך מצאתי את עצמי למחרת בהופעה ב-"מחוגה". הרגשתי שם כמו נוסע סמוי. היה לי רושם שכמעט כל מי שהגיע להופעה קשור באופן ישיר לחברי הלהקה - חברים, משפחה וכד`. ההופעה המשיכה את הקו האיכותי של ההופעה הקצרה מהלילה הקודם, והפעם גם בלט מוטיב כלייזמרי חזק שהופיע בכמה קטעים. שוחחתי אחרי ההופעה עם הגיטריסט, והצטערתי לשמוע שההרכב לא יופיע יותר בגלל שהמתופף נוסע לחו"ל. הבנתי שהם הספיקו להקליט כמה קטעים, ואני מקווה שהם יצאו לאור. מגיע לחבורה הכשרונית הזאת. נקווה לטוב, חג שמח.

למעלה