רשמים (גם ספרותיים)

happydog23

New member
רשמים (גם ספרותיים)

שלום לכולם, חשבתי לקנות כמה ספרים בסינית (לא ספרי לימוד) לקריאה בבית - הבעיה היא שרמת הסינית שלי לא בדיוק בשמיים, מה גם שאני לא ממש מתמצא בספרות סינית עכשווית - אז חשבתי לשאול את מכובדי הפורום אם הם מכירים או יכולים להמליץ על ספרים/סופרים טובים שכותבים בשפה יותר יומיומית ופחות ספרותית? חוץ מזה, אני יכול לספר שאחרי 8 ימים אינטסיביים בדרכים, שני הרים (Huangshan 黄山 ,Wudangshan 武当山) וסכר ענק אחד, סין היא עדיין סין, אבל אפשר להרגיש בשינויים קלים לעומת לפני שלוש שנים - רמת החיים עלתה, ואיתם גם המחירים (לא בהרבה, אבל עדיין שינוי מורגש). רמת התחבורה הבינעירונית עלתה (דרכים נעשו מהירות יותר וסלולות יותר, אוטובוסים נוחים יותר, אבל גם עולים יותר בצורה משמעותית). כשביקרתי ב Huangshan 黄山 נתקלתי כמובן בעדרי קבוצות התיירים, אבל למשל בWudangshan 武当山 הופתעתי לראות לא מעט טיילים סינים מבוגרים המטיילים בצורה עצמאית, כולל מעילי North Face ומקלות הליכה, ללא מדריך טיולים צמוד. רמת המכוניות הפרטיות (גם כמות וגם איכות) עלתה בהחלט מאז הפעם האחרונה שהייתי - לא חסרות מכוניות יוקרה בכבישים - אבל מה שמפתיע הוא שבמכוניות הספורט נוהגות לרוב דווקא נשים, בעוד שמכוניות השרד והג'יפים שמורים לגברים. Huangshan 黄山 היה מאוד יפה - באמת אחד ההרים היפים בסין - אבל גם קצת יקר (200 יואן כניסה, 100 עם תעודת סטודנט). היה קצת צפוף, אבל לא ציפיתי למשהו אחר. Wudangshan 武当山 לעומת זאת היה ממש שומם (יחסית), אבל גם הוא בדרך להפוך לאתר תיירות ראשי. יש איזשהו פסטיבל אומנויות לחימה גדול שהם מתכוננים אליו, שיערך בעוד כ-15 יום פחות או יותר, מה שהוביל לבניה מסיבית של מלונות וחנויות תיירים בעיירה הצמודה, כמו גם לאוטובוסי תיירים וכניסה מסודרת בסגנון Jiuzhaigou 九寨沟. כללית אני יכול להגיד שהתיאור בלונלי פלאנט של 2007 לא עדכני בכל מה שקשור למחירי וזמני תחבורה, כמו גם בתיאור המקומות (שלא באשמתם). הסכר של שלושת העמקים (?) היה ובכן - גדול - אבל בתור רושם ראשוני נראה לי שעשו עליו קצת יותר מדי רעש, לפחות בתור אתר תיירות. נראה לי שזה מספיק לבינתיים. אשמח לתגובות בכלל, ובפרט לשאלה בראשית הפוסט הארוך הזה.

GnomeBubble

New member
מעניין מה מצפה לי כשאני אחזור לסין

זה יהיה בטח לפחות עוד שנתיים... הפרש של 5 שנים. הרבה יכול להשתנות בזמן הזה.

nitzano

New member
אם אתה אוהב אמנויות לחימה וספרות עממית

יש את הספרים של 金庸 שרבים מהם מוכרים כסרטים וסדרות טלביזיה.

xfwind

New member
../images/Emo6.gifכולל מעילי North Face.....

יש מסעדה בליז'יאנג שמעליה קומפלקס של חנויות וגם חנות בגדים ונעליים. כל המותגים - North Face, ובגרושים.... יעני לא מקורי ממש. אבל לגבי הג'יפים והמכוניות המפוארות - אני מאמין שהן מקוריות

akachan

New member
ספר

许三观卖血记 作者:余华 ספר קל יחסית, קראתי אותו לפני שיצא התרגום לעברית ומאוד נהניתי

GnomeBubble

New member
ואם לסמוך על המכתב של ד"ר אלה שולגה

שפורסם בזמנו, התרגום לעברית גם לא כל-כך מוצלח... בלשון המעטה.

renjintso

New member
אל תסמוך עליו

התרגום לעברית מעולה. אחרי שקראתי את הספר אני יכולה להגיד בבטחון שהביקורת של שולגה ממש לא מוצדקת ונובעת מזה שהיא בעצמה לא שולטת בעברית.

happydog23

New member
תודה על ההמלצות

בסוף מצאתי גירסאות של ספרים קלאסיים (老舍,鲁迅 ועוד...) עם תירגום לאנגלית (צד אחד בסינית, צד שני באנגלית). גם קניתי את 红楼梦 בגירסת ה- ספר קריאה לתלמידי חטיבה מצורף עם הסברים ופירושים. נקווה שיהיה בסדר.

happydog23

New member
המשך רשמים (יותר שוליים)

מספר חנויות הסקס בסין עלה בצורה משמעותית ממה שראיתי. בזמן שלפני 3 שנים היה אפשר לראות אותן פה ושם והן היו די נחבאות אל הכלים, היום הן בכל מקום ומעידות על עצמן די בגלוי. בייג'ינג בהחלט השתנתה - הרבה מהחיספוס והכפריות הלך ופינה את מקומו למגדלי יוקרה וכסף, למרות שיש לי תחושה שהחיספוס עוד יחזור ובגדול לאחר האולימפיאדה. האם יכול להיות שהקמפיין הנרחב של הממשלה לפני האלימפיאדה עבד? היה (קצת) יותר רגוע ברכבת התחתית ממה שאני זוכר, עם פחות מרפקים ו(קצת) יותר סבלנות. לעומת זאת, ברגע שיוצאים אל המרחבים, סין לא השתנה בהרבה. שיעשע אותי במיוחד דיון בין סינית צעירה לסיני מבוגר, בזמן שטיפסתי את 黄山 , על מדוע התיק שאני סוחב כזה גדול (היו בו בסה"כ מים, אוכל ומילון כיס סיני). זה היה משהו כזה: 小姐:外国人包和我们不一样。 老头:就是他们多吃牛肉! 小姐:嗯!也是他们喝牛奶的。 אלה היו עיקרי הדברים. הדיון עוד המשיך אחרי זה, אני פשוט כבר לא זוכר מה בדיוק נאמר...

happydog23

New member
נזכרתי בעוד משהו משעשע:

מסתבר שמדריכי טיולים סינים התחילו להשתמש ב- hello כדי לקבל את תשומת הלב של העדר שלהם. 导游:hello, ok, 这是三峡坝。。。

למעלה