רשימת שירים לג'אם

khammel

New member
רשימת שירים לג'אם

כדי שלא נגיע למועד שנקבע ונבהה אחד בשני בניסיון להחליט מה אפשר לנגן יחד, בואו תשרשרו שירים או קטעים משירים שתירצו לנגן עם החברים שהתפקדו. נסו להציע שירים לא קשים לביצוע ושמשתפים כמה שיותר נגנים/כלים. על כל קטע, יש לתת הסבר מנומק למה הוא ראוי להיבחר. (זה לא מצעד פופולריות אלא ניסיון למצוא תפריט מוזיקלי משותף.) את שם הקטע המוצע יש לשים בכותרת ההודעה ולא בר"ת. קטע אחד לכל הודעה בלבד (כדי שלא נחזור על עצמנו). לנמק בגוף ההודעה ולציין לאיזו גירסה מוקלטת של השיר אתם מתייחסים. נגנים -- בבקשה תגיבו לכל הצעה. תענו אם תוכלו ללמוד את הקטע המדובר עד 1 ליולי. (זמרים -- אני מניחה שאתם כבר יודעים את המילים להכל.) ברור שלא כולם יוכלו או ירצו לנגן קטע מסויים, אבל בואו ננסה להסתנכרן על 3-4 שירים לחימום.

khammel

New member
I Want To Break Free

שיר קליל ומוכר, 2 גיטרות + קלידים + תופים + בס. יש סולו גם לגיטרה וגם לקלידים. מהלכים פשוטים מאד.

khammel

New member
Crazy Little Thing Called Love

כמו IWTBF -- קל, מוכר ופשוט. 3 גיטרות + קלידים + תופים + בס. אפשר לדפוק ג'ם מטורף על חלק ה-outro כמו בוומבלי.

Miss Menta

New member
../images/Emo71.gif רפסודיה בוהמית.

אני מתה לנגן את זה.למרות שזה נשמע מסובך XDD

1Reebok

New member
הקטע לפסנתר פשוט מאין כמוהו.

בגדול, נראה לי שרק הסולו גיטרה בסוף הוא באמת באמת קשה.. בגדול, מה שקשה בשיר הזה הוא הווקאלז, ולנגן את השיר עם רגש, ולא רק טכנית.

khammel

New member
בין הכלים

רק לחשוב על ה-outro ועל החיבור בין הפסנתר-גיטרה-תופים (בקטע אחרי ooh yeah, ooh yeah), בין 3 נגנים שמעולם לא ניגנו יחד ואולי לא יודעים להחזיק טמפו טוב עושה לי שחור בעיניים.

1Reebok

New member
האולי הזה תמוה קצת ../images/Emo3.gif

במקרה הכי גרוע שמים מטרונום.

ashibud

New member
רשימה של שירים שאני יודע (פסנתר), רשימה של שי

רפסודיה. Save Me WATC Good Old fashioned :) You Take My Breath Away Love Of My Life Killer Queen Don't stop me now - דבר אדיר.. Dear Friends Lily Of The Valley Nevermore Somebody To Love בכל האמורים מדובר על תפקיד הפסנתר המקורי. אולי יש עוד אבל לא עולים לי בראש בשעה מאוחרת זו..

khammel

New member
לא ענית לשאלה ולא נימקת...

ברור שחלקנו יודעים לנגן הרבה מהשירים, אבל אני רוצה שננסה -- (א) למצוא מכנה משותף לכ-ו-ל-ם כדי שלא יהיו אנשים שכל הזמן מנגנים ואחרים שבוהים ומצוברחים (ב) ללמוד אחד מהשני ועבור השני -- כלומר להכין קטע שאולי אנחנו לא יודעים אבל יכול להיות נחמד לנגן עם אחרים (ג) ללמוד את השירים מבפנים ע"י זה שנהיה יותר מודעים לתפקידים של כלים אחרים בשיר אם אני אתן את רשימת השירים של קווין שאני יודעת לנגן היא תהיה די ארוכה וכנראה תכלול לא מעט שירים שייקח די הרבה זמן להעמיד כמו שצריך. אין בזה שום טעם. נניח שאני אגיד LIAR. מה יעשה פסנתרן? יש ברשימה שלך כמה מועמדים טובים. תעבור על הרשימה, תסנן ותציע מה שנראה לך שיתוף הפעולה הכי פורה. הודעה אחת לכל שיר, שם השיר בכותרת והסבר בתוכן. סליחה אם זה יוצא קטנוני, אבל אם לא נתכונן כך, מה שיקרה הוא שחבורה של אנשים תגיע לנגן יחד, תתווכח על מה מנגנים ומי מנגן מה עם מי, ובסוף לא נצליח לנגן אפילו שיר אחד.

skjg

New member
הצעה

בגלל שאנחנו די הרבה אנשים וכמו שאמרת בטח נתווכח מי מנגן מה ועם מי, אולי כדאי להתחלק מראש להרכבים קטנים? שכל הרכב יבצע שיר אחד או שניים. וככה נחסוך לעצמנו הרבה כאב ראש ביום עצמו כי כבר נדע מראש מי עושה מה.

khammel

New member
זה מה שאני מנסה לעשות

אין חלוקה שווה של אנשים כי יש יותר גיטריסטים/פסנתרנים ממתופפים/בסיסיטים וגם חלוקת הרמות תהיה בעייתית -- ובלי לשמוע, אי אפשר לסווג רמות נכון. לכן, עדיף להסכים על כמה שירים שכולם יודעים ואח"כ לעבור לג'ם חופשי. בג'ם כללי כזה, עושים סבבים של נגינה, נניח כ-10 דקות כל פעם. ככה, כולם מנגנים ואף אחד לא מתפדח שהוא לא ברמה מספקת לנגן משהו.

ashibud

New member
אז פשוט לא הבנתי אותך נכון..

רשמתי רשימת שירים שאני יכול, ומתוכם אין לי בעיה לנגן כל דבר, ברור שאני אלמד תפקידים אחרים אם יוחלט על שירים אחרים! אני אשרשר כמה שירים עכשיו. אגב, מה זה "ג'אם"?

khammel

New member
Jam session

ג'אם = לאלתר (יחד עם עוד נגנים) לוקחים סטנדרט כלשהו או סולם או רצף מוסכם של אקורדים ומנגנים בהנאה. דוגמה: בחלק האחרון של Crazy Little Thing Called Love יש מהלך של 3 אקורדים: סי במול מאג'ור, דו מאג'ור, רה מאג'ור ועל גביו קווין נהגו "להשתולל" בהופעות עם אילתורי פסנתר וגיטרה. דוגמה אחרת: ג'אם על המהלך של Another One Bites the Dust (נוסה בהצלחה עם חברים לפני כמה שבועות)

למעלה