רשימת קניות:

נצר1

New member
רשימת קניות:

קסנטן גאם - יש
קמח נ"ג - יש
עכשיו אנחנו רוצים לעשות לחם. האמת שרצינו לעשות סופגניות כי סוף סוף מצאנו את הקסנטן גאם בחנות (אפילו אם חנוכה כבר נגמר), אבל קיבלתי בדיוק חבילה מאמא עם עוגת אגוזים וריבה מעולה מנטורל קייקס
. אז הבעל החליט שבא לו בינתיים לעשות לחם. מחיפוש פה בפורום לא מצאנו מתכון ללחם עם קסנטן גאם. עדיף בתנור אפילו שגם יש לנו מכונת לחם אם ממש חייבים.. נשמח לעצות והמלצות

אם זה יעזור -

לא בטוחה שזה בדיוק מה שחיפשת, זה מתכון לאופה לחם בתוספת של Xanthan Gum בהצלחה!

נצר1

New member
תודה ../images/Emo13.gif

יש למישהו אולי עוד מתכון לאפיה בתנור? (אנחנו עוברים דירה בסוף החודש והאופה לחם כבר ארוז במחסן)

limim

New member
מתכון: לחם בטטה

מתכון: לחם בטטה רכיבים: 2.5 כוסות קמח NG (אפשר לגוון) 1/2 כפית מלח שקית אבקת אפייה כוס שמן 3/4 כוס סוכר 4-5 ביצים שלוש כוסות בטטה מבושלת ומעוכה לפירה כוס חלב (אפשר חלב סויה) 1/2 כפית קסנטן גאם אופן הכנה: מערבבים הקמחים עם המלח, אבקת אפייה, סוכר. מוסיפים את הביצים, שמן וחלב. מוסיפים את הבטטה ומערבבים. מרפדים שתיים או שלוש תבניות מלבניות בניר אפייה, שופכים התערובת ואופים כשעה בחום בינוני. בתיאבון. הערות: מקור המתכון: פורום צליאק בתפוז-עינית הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

בדיוק היא שלחה לי כזה

אני הולכת להפשיר לי קצת
כזה טעים. (נ.ב, אמא, גם את הלחם גזר אני אוהבת
)

limim

New member
../images/Emo91.gifלחם פוקצ'ה של יורם

מתכון: לחם פוקצ'ה של יורם - ללא גלוטן רכיבים: 2 ביצים 2 כוסות מים 4.5 כוסות קמח מרמוליט 1/2 שקית שמרים (2.5 כפות) 1/4 כוס שמן זית כתית 1/4 חבילה מרגרינה כף סוכר (חום) 1/2 כפית מלח כפית קסנטן גאם כפית גדושה אבקת שום גרגירים כפית גדושה אורגנו יבש 1 תפוח אדמה בינוני מרוסק במגרדת עבה אופן הכנה: להכניס את כל החומרים, חוץ מהתפוח אדמה, למיקסר ולערבב 5 דקות. להוסיף תוך כדי עירבוב את התפוח אדמה במנות קטנות כדי שיתפזר שווה בבצק. להכניס לתבנית- אפשר כמו לחם ירושלמי שטוח על התבנית או כלחמניות בתבנית צרה. כדי ליצור לחמניות, אני מכניס את התערובת לשקית וקושר. למטה אני גוזר משולש ולוחץ כדי להוציא בצק נקניק. נהדר כבגט כשזה טרי. נותנים לתפוח כ-30 דקות ומכניסים לתנור חם 200 מעלות. אופים עד שמקבל צבע יפה ומוציאים. הערות: מבוסס על "לחמניות 2" מחוברת המתכונים של העמותה מ-1999 הערות: מקור המתכון: פורום צליאק בנענע-יורם ברונר הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

למעלה