רשימת ציוד

syair

New member
רשימת ציוד

הייתי מעוניין להכין לחדשים בפורום רשימת ציוד שיש לקחת לטיול, אשמח לשיתוף פעולה מצדכם, וביחד נבנה רשימת ציוד, שגם יכולה להתאים לאזורים השונים בעולם.

עמית22

New member
כדאי לא לשכוח לקחת...

תרמיל

חשבת שאתה מתבדח, הא...

יש לי את השאלה הכי פעורה שאפשר לחשוב עליה... אז הנה: ברשימת הציוד של "למטייל", רשום גם תרמיל גדול (70 ליטר) וגם תרמיל קטן(30 ליטר). כששאלתי בחנויות אמרו לי, שהגדול הוא עבור כל הציוד שיש לי ואותו אני סוחבת עליי כשאני עוברת ממקום למקום, והקטן הוא עבור מסלולים קצרים, בני יום או יומיים, כשאני לוקחת את הציוד שאני צריכה איתי ואת השאר משאירה נעול באכסניה. והרי השאלה: איך לוקחים שני תרמילים ביחד? אני הרי לא יכולה לשים את הקטן בתוך הגדול (הוא לא כזה קטן אחרי הכל) ואני לא אחזיק אותו ביד, מן הסתם... אני יודעת שזו השאלה הכי טפשית שבטח שאלו אתכם, אבל זה ממש מציק לי.... תודה מראש, וונדי...

Yo-man

New member
התרמיל הקטן מקדימה

הגדול נלבש ראשון, על הגב, ואז משחילים את הכתפיות של התרמיל הקטן מקדימה, כך שאת בעצם מחבקת אותו. לרוב מדובר בהליכות קצרות עד האוטובוס או עד האכסניה, ולא "טיול". את המשקל כמעט ולא מרגישים בגלל האיזון של התרמיל הגדול.

עמית22

New member
לא "טיול"?

תנסה אתה לנחות בבנגקוק בפעם הראשונה 40 מעלות עם 100% לחות וללכת ברגל את כל הקאו-סאן ולחפש מקום לזרוק את עצמך אחרי טיסה של 10.5 שעות

Yo-man

New member
מה זאת אומרת "תנסה אתה" ?

עשיתי את זה בבנגקוק, דלהי (מיין בזאר), ריו דה ז'ינרו, לימה, קיטו, סידני ועוד מקומות חמים פחות... אין דרך אחרת. בקוואסאן גם הלכתי הלוך ושוב פעמים עד שמצאתי מלון שמצא חן העיני. זה לא כזה סיוט, רק קצת חם וכבד לכמה דקות. ואם אתה כל כך סובל שים את התרמיל הגדול עם קבוצת הישראלים התורנית באחד מהמקומות המוכרים ותסתובב רק עם התרמיל הקטן.

לא הבנתי...

אני נוסעת לארבעה חודשים, איך אני מתקדמת עם שני התיקים עליי? יהיו לי גם קטעים של מסע ממקום למקום, ובקטעים כאלה אני לא אוכל לשים את אחד התיקים באכסניה ולהמשיך בלעדיו... להליכות קצרות אין לי בעיה בכלל, זה הקטע של הארבעה חודשים להסתובב על שני תיקים עליי - זה מה שאני לא מבינה....

syair

New member
תרמיל קטן

את יכולה לקחת אפילו ילקוט בי"ס בתור התרמיל הקטן. אם צריך לאכסן את כל הציוד אפשר לקנות מין שק כזה ענק בשני גרוש וחצי בשוק המקומי, ולאכסן שם את כל החפצים.

syair

New member
עוד על תרמילים

יש תרמילים שהתרמיל הקטן מתלבש על הגדול בעזרת רוכסן, לא יודע אם יש את זה בארץ. ולגבי שהתרמיל הקטן לא נכנס לגדול, באמת תרמיל עם גב קשיח יהיה קשה להכניס אותו, אבל תרמיל שהוא כמו תיק בי"ס ניתן למצוא כאלה, שאפשר לקפל אותם, ואז הם נכנסים לתיק הגדול.

Yo-man

New member
וונדי

את עושה סיפור מדבר טרויאלי. זה נשמע כמו משהו שאי אפשר להסתדר איתו, אבל זה כמו שלא הבנת איך תעברי את הבגרויות, איך תישני או תאכלי בצבא או מליון דברים אחרים שנראים מוזר מבחוץ אבל כשמגיעים אליהם רואים שלא הייתה סיבה לחשוש מהם. ברגע שיהיו לך שני התיקים את תראי שזה כלום. ואת חייבת תיק נפרד למצלמה, הדרכון, הכסף ודברים אחרים הקרובים לליבך, למצבך הבריאותי או לסטיותייך הפרטיות
. קחי את זה בקלות וצאי עם תיק גב קטן ותרמיל. אם יהיו לך בעיות כל שהן תגידי ואני בא לסחוב לך את התרמיל.

syair

New member
תיקים

רוב הזמן לא תסתובבי עם שני התיקים, רק במעבר ממקום למקום, ותתאימי את התיקים ככה שהמשקל לא יפריע לך, הכי נורא אפשר תמיד לקחת מונית אם לא מסתדרים. עדיף לא לצאת עם תיקים מלאים מהארץ, ורק בסוף אחרי שקונים את כל המזכרות אמורה להיות בעיה לסחוב, אבל בסוף גם בד"כ לוקחים הסעה לשדה התעופה.

shaishoo

New member
....../images/Emo187.gif

טוב בוא נראה ... טיול תרמילאים צריך: *שק שינה איכותי וטוב *מעיל גשם/רוח (הפשוטים מניילון) חולצה+מכנס .. לא תופס מקום ובגשם הראשון אומרים תודה שזכרנו לקחת את זה לטרק * תרופות - אבל לא בהגזמה, המינימום:משהו לכאב ראש,קצת תחבושות (גזה,פלסטר,לוקופלסט..),תרופות יחודיות(מלריה,מחלת גובה..),יוד,משהו לשרירים תפוסים כמו BENGY אבל לא חובה,משהו לטיהור מים. * ביגוד טוב כמו גרביים עבות לקור או גרביים להליכה למי שאוהב, חולצה טרמית .. כמובן שכל זה לא חובה *פנס ! * ספר זהו אני לא רואהעוד משהו קריטי... אבל אני בטח טועה כרגיל..

syair

New member
עוד דברים

בנוגע לטיהור מים, יש את הקשים או כוסות הטיהור. מתאים לכאלה שמתכוונים לעשות המון טרקים. אני אישית לא השתמשתי בזה מעולם. וישנם כדורי היוד עם טעם הלוואי הנורא, ששקית זיפ (תרכיז מיץ) או כדורי ניטרול טעם משפרים את טעמם. עם כדורי היוד צריך גם להמתין חצי שעה עד שעה עד שהמים בטוחים לשתייה. ואם אין ברירה ברוב המקומות מוכרים כדורי כלור, אבל הם לא הורגים את כל הטפילים. מצלמה, סרטי צילום וסוללות. לא בכל מקום בעולם ניתן לקנות סרטי צילום מסוגים מיוחדים, למשל סרטי שחור לבן או סרטים רגישים. לשים לב שסרטים רגישים מאד כמו 1600 אסא רשום עליהם במפורש שלא להעביר במכשר ה-x-ray. בכלל במכונות אלה במדינות העולם השלישי מוטב ולא להעביר את סרטי הצילום בהן. לגבי בטריות, תמיד הן נגמרות בדיוק שרוצים לצלם את תמונת המילניום. עוד דבר יש ניירות אורז לניקוי העדשה, לא לשכוח לקחת, ואל תנסו לנקות את עדשת המצלמה עם החולצה שלכם. פנסים-המצאה יחסית חדשה היא פנס הלד שאמנם מאיר לטווח יותר קצר, אבל צורך פחות בטריות.

syair

New member
עוד ועוד

לא חייבים לסחוב מהארץ, אבל לטרק כדאי שיהיה משחה לשפתיים, בד"כ בחוץ השפתיים מתייבשות, וזה ממש מציק, אם אין משחה אפשר לקנות וזלין. נייר טואלט שיהיה גם רך, חשוב בטרק אם מצטננים, שיהיה איך לנגב את האף. לפריטים הבאים זה תלוי לאיפה נוסעים, וסוג הטיול: כלי בישול, אולר, מזלג, כף. אוהל, כזה שלא מכביד על הגב, ופשוט להרכבה.

syair

New member
חשוב

לקחת בקבוקים שאין סיכוי שישפכו/ישברו. למשל עדיף במשחת שיניים פקק מתברג, מאשר פקק עם פתיחה מהירה. אותו דבר עם אפטר-שייב/בושם. שמן בישול, דלק וכו'.

syair

New member
קרש חיתוך

שכחת לרשום קרש חיתוך, שהתגלה כמשהו יעיל בטיול להרי אילת או לפחות משטח אחר, למשל צלחת, שלא יהרס מחיתוך האוכל עם אולר. לגבי שק"ש, חושב שהוא לא יתפוס הרבה נפח, ובשביל זה יש שקיות דחיסה. כיסוי לתרמיל, מגן שהתרמיל לא יתלכלך, ולא יודע אם זה עדיין משפיע על גנבים, שלא חושבים שמשהו שנראה כמו שק הוא תרמיל.

shaishoo

New member
כן אבל

קרש חיתוך זה מותרות שיכולנו להרשות לעצמנו בטיול האחרו.. אפשר להסתפק בצלחת שטוחה במיוחד עדיפות אלו מאלומניום בלי המשקל או בחתיכת עץ קטנה של בערך 30-40 ס"מ X 30-40 ס"מ דיקט כזה בלי משקל בכלל

למעלה