רשימת פורטים חשודים

zapmama

New member
רשימת פורטים חשודים

הי, אני מחפשת רשימה אמינה ומעודכנת של פורטים שחשודים לשמש טרויאנים או תולעים. המטרה היא לעבור על הלוג של ה פיירוול ולראות אם ישנו חשד שמישהו ניסה לפרוץ לי ואולי אפילו הצליח. אני מכירה רשימות כגון של neohapsis או simovits, אבל אין כאן את כל העידכונים. האם ישנן רשימות כאלו של סימנטק או צ'קפוינט או מישהו בסקאלה שלהם?

uzi2

Active member
השיטה הזאת מוגבלת אבל...

השיטה הזאת של שימוש במספרי IP לזיהוי טרויאנים היא שיטה מוגבלת כיוון שא' יש לפעמים שסוסים טרויאנים משתמשים במספר IP שנועד גם לתוכנות לגיטימיות. ב' הרבה סוסים טרויאנים (עדיף לקרוא להם עכברושים) מי ששתל אותם למחשב של הקורבן יכול גם להגדיר להם על איזה פורט הם יאזינו, ואז זה יכול להיות כל פורט. בכל מקרה, תוכלי לחפש בגוגל ב- advanced search משהו כמו "trojan port numbers" (או אפשר לנסות להחליף את המילה trojan ב- trojans), ולהגביל את הסריקה רק לאתרים שהתעדכנו בזמן האחרון (ב- advanced search יש אפשרות לבצע את ההגבלה הזאת). לחיפוש המתקדם אפשר להגיע דרך האתר הראשי של גוגל (אני מתעצל להכנס לשם עכשיו).

zapmama

New member
איזה מידע אפשר לשאוב מהלוג?

תודה על התזכורת של אופצית הגבלת הזמן. ושאלה במהשך לאותו נושא - אם אני מסתכלת על הלוג של ה FW, על רשימת ה DROP וה ACCEPT , מה המידע המשמעותי שאני יכולה לשאוב מהלוג הזה? אם לא מידע חותך אז לפחות איזשהן מגמות של נסיונות (או הצלחות) תקיפה?

למעלה