רשימות יד ושם

רשימות יד ושם

היום בדקתי ברשימות יד ושם בני משפחתי שנהרגו בשואה הי"ד כמעט כולם מצאתי גם מצאתי הפתאות אנשים שרשמו אותם אבל אני לא מכיר אותם פורסם ש -400.000 איש בדקו ביום ראשון של הפרסום את שמות יקירהם

evike

Well-known member
מנהל
אני כבר בדקתי יום לפני, כשהאתר

הועלה לא רשמית. למעשה, כבר הוצאתי דפי עד על משפחתי, לפני כשנתיים. האתר היום בנוי בצורה יותר נוחה, יש יותר פרטים, אפשר גם לתקן טעויות און-ליין, ולהוסיף עוד שמות ניספים. והעיקר, תוצאות החיפוש מתקבלות הרבה הרבה יותר מהר, מאשר בגרסה הקודמת.

עב

New member
ואצלי המון טעויות

לפני שנה הסברתי לקרוב מבודה כמה חשוב למלא דפי עד. הוא כתב ליד ושם, קיבל 5 דפים בהונגרית, צילם לעצמו ושלח 26 דפים! עבד ביסודיות, בדק מסמכים, צירף תמונות ושלח. הדפים שלו במאגר, אבל במעבר מהונגרית לאנגלית נפלו טעויות וקשה למצוא פיענוח אחד נכון! מי שהעביר לאנגלית לא הבין את דרך הרישום של נשים נשואות, לא תרגם את המקצועות וגם התבלבל ביחס בין ממלא הטופס לקורבן. וכך ממלא הטופס מופיע פעם בתור סבא של הקורבן (כשלמעשה הוא מילא טופס על הסבא שלו) פעם בתור דודה של הקורבן (כשהוא מילא טופס על הדודה שלו) ועוד. לקרוב שלי היה חשוב להנציח את המשפחה בירושלים ולא במוזיאון השואה בבודפשט ותראו מה יצא... זה גרם לי למפח נפש. העברתי את התיקונים ואני מקווה שהם ייקלטו.

למעלה