רשימה של כל היצרנים?

רנגלר בנזין 199,990

סופה בנזין 205,000 סופה דיזל 198,000 שמע לנהוג ברנגלר זה נראה לי חלום בעצם מאז שגרתי בארהב זה נראה לי חלום לנסוע בג´יפ רנגלר בעיקר אבל לא אכפת לי לנסוע בצ´רוקי אבל סופה? למה שרכב ישראלי יעלה כל כך הרבה? הרי סופה (לדעתי) טובה רק בשטח אני זוכר שנסעתי פעם עם ההורים שלי לבקר את אחי בחברון והוא אירגן שתבוא סופה צבאית לנסוע אחורינו והם אמרו לנו לא לנסוע יותר מ 90 מה? סופה לא יכולה לנסוע יותר מ 90 בכביש? חוץ מזה רנגלר שחור או אדום סוף הדרך או קורבט כמובן

סופה צבאית..

סופה יכולה לנסוע יותר מתשעים, אבל לפי הפקודות, לסופה צבאית אסור לעשות את זה. ודרך אגב? קראתי שמחיר הסופה יוזל החל מהשנה, לתחומים הרבה יותר נורמליים.

rtwingo

New member
נא לא לזלזל בסופה,

הסופה מסוגלת להגיע גם ל170 קמ"ש, ולהאיץ ל100 בפחות מ10 שניות, טוב בהרבה מהמשפחתומטית הממוצעת של רובנו. למרות הגיר הארוך והרופס, התאוצות מהמנוע המפלצתי משעשעות, במיוחד כשאתה עוצר וחושב שברכב צבאי מדובר. אמנם צריכת הדלק שערורייתית בעליל (טווח נסיעה של 200 ק"מ אם ממש משתדלים לחסוך בדלק) אבל כל עוד זה על חשבון משלם המיסים
אז למי אכפת?
וזה עוד לפני שמדברים על יכולת שטח גבוהה מאוד. כמובן שהכל מתגמד לצד המחיר המפלצתי של הסופה כיום בשוק האזרחי, אבל מה לעשות... אינפלציה, אתם יודעים...

rtwingo

New member
ושכחתי- המהירות המקסימלית המותרת

לסופה בצה"ל היא 80 קמ"ש (גם בכביש של 100). האמר- 65 קמ"ש, 40 בדרך עירונית. רכב לבן- בהתאם לחוקי המהירות האזרחיים.

שפוצ

New member
הסיבות להוזלה של הסופה:

1. מעבר הצבא והמשפרה ללנדרובר או טויוטה (קיבלו קצת שכל) 2. אוזל מלאי המנועים (שהיו מייבאים אותם מארה"ב ובארה"ב הפסיקו לייצר אותם). ולכן רוצים להפטר מעודפים אחרונים...

fazer

New member
סופה היא רכב מקסים לחיי היומיום....

בעיקר אם היא סופה ממוגנת...יעיל מאוד בחיים היומיום בתקופה האחרונה, אפילו בתל אביב... :) Fazer שקצת נמאס לו כבר מזה שכולם מדברים על שלום, אבל אף אחד לא מדבר על צדק.

ac cobra

New member
סטאראפ

קונים 2-3 סופות ממוגנות ופותחים תחנת מוניות בירושלים

שפוצ

New member
יש לממוגנת גם חסרונות

ביניהם המשקל שמדגדג את גבול המשקל המורשה שגורם לאיטיות של הרכב ובמקרים נדירים גם לעיקומים שונים של תת-שלדה

שי ז.

New member
תלוי

אביר: רכב לא יציב בעליל ובעל קונוטציות שליליות (מילואים) סופה: ג´יפ לא רע אבל איכות הרכבה שואפת לאפס. רום כרמל: בעברי הייתי בעלים של אחת שהיפתיעה אותי לטובה. אמינה וזולה לאחזקה ובעלת איכות נסיעה סבירה מאוד לשנתונים שלה. סברה: רכב ספורט דו מושבי שיצא לי לעשות סיבוב עליו לפני כ 10 שנים. פשוט רכב מדהים. למיטב ידיעתי יש כיום שתיים בלבד שעוד נוסעות. אחת אדומה בתל אביב ואחת לבנה ברחובות. שי

חיים_K

New member
אני חושב שהוא התכוון למשהו כזה

"ריאו" היה אחד היצרנים שזכו במכרז צבא ארה"ב לייצור המשאית הטקטית שלהם (ואולי זה רק היצרן של המנועים, לא זוכר), והשם תפס אצלנו לכל ליין המשאיות, למרות שהן יוצרו ע"י יצרנים שונים. רובן נקנו מעודפי נאט"ו. הריאו הפופולרי היום בצה"ל הוא ה M814, עם מנוע דיזל של קאמינס ועומס של 5 טון. חיים, נזכר בימים אחרים (הכל בלמ"ס, אין מה לדאוג).

rtwingo

New member
יש גם ריאו מכונית, ראה כמה הודעות..

...למעלה... וריאו צבאית?? אני מעדיף לא לזכור, תודה רבה...

ac cobra

New member
HUMMER מיוצר על ידי

Am General
והוא דגם של Am General ולא יצרן והוא לא משאית
גייפ´ שפותח בשביל US ARMY והחשיפה שלו היתה ב"סופה במדבר"(מלחמת המפרץ לאלה שלא יודעים) ואחרי כמה שנים Am General החליטו ליצר דגם של HUMMER אזרחי שהוא יותר מאובזר ועם דלתות וחלונות
עוד שאלת

שפוצ

New member
מתי יצא ההאמר הראשון

מתי יצא ההאמר הראשון? אם אני לא טועה זה בשנת 1982? המנוע בהאמר האזרחי רועש כמו בצבאי???

יוסי®

New member
מה יונדאי עושה ברשימה....? הקופסאות

שהם מייצרים, זה מכוניות.....?

שפוצ

New member
תגידו לי לא משעמם לכם?

מאיפה אתם משיגים רשימות של שמות של יצרנים מה נסגר איתכם?

למעלה