רשימה מעגלית

yhaim

New member
רשימה מעגלית

האם יש דרך לדעת בהינתן פויינטר לרשימה מקושרת אם היא מעגלית או לא בסיבוכיות זמן של או של n וסיבוכיות מקום של או של 1. הכוונה במעגלית שהיא יכולה להצביע על האיבר השני או השלישי וכד'.

DNile

New member
ודאי.

מדובר בשאלה מוכרת, שמראיינים רבים נוהגים לתת אותה כחידות. לשאלה של "האם יש דרך" עניתי. אם אתה רוצה גם לדעת את הדרך, תצטרך לבקש, אחרת אני מניח שאתה רוצה לפתור לבד, ופשוט שואל אם זה אפשרי.

DNile

New member
שיהיה לו לבריאות..

מה שברור זה שאותו אחד ששמו מתחיל בס' לא המציא את החידה הזאת, וגם לא היחידי שנותן אותה בראיונות.

shamon51

New member
הדגל שלי הוא ?

יהגדיר בכל איבר דגל עבור על הרשימה והדלק את הדגל בכל צומת שאתה עובר אם הגעת לסוף = אין מעגל אם הגעת לצומת עם דגל מורם = יש
בעיה: זה טוב לבדיקה הראשונה
ולכן ובנוסף ... צריך סבוב בהתחלה להורדת כל הדגלים (קצת מסובך) אז מגדירים שדה יותר גדול (Byte) כמו 0-255 וזה מספיק ל 255 סיבובים של בדיקות שמעון

משועמם14

New member
תגיד לי, אתה מסטול? ../images/Emo3.gif

למה לא לשמור פשוט את המצביע של האיבר ממנו אתה מתחיל, לעבור על כל הרשימה (קדימה או אחורה) ולעצור אם מגיעים ל- NULL או חזרה למצביע לאיבר שממנו התחלת...

אלדד28

New member
פשוט מאוד -

כי המעגל לא חייב לחזור לתחילת הרשימה. שני הפתרונות האלו אינם הפתרונות הנכונים.

הראשון נכון

או בכל אופן, הרעיון של לסמן יעבוד, רק שזו לא הפואנטה... הפואנטה היא מן הסתם להשתמש בכמות קבועה של זכרון ולא בO(n)...

roterl

New member
הראשון יעבוד אבל מסובך

גם מבחינת זמן ריצה (בפועל) וגם מבחינת זיכרון. משתמשים בשתי מצביעים- את אחד מהמצביעים מקדמים לבא, ואת השני מקדמים שתיים (כלומר לבא של הבא). אם שני המצביעים נפגשים אזי הרשימה מעגלית.

yfatt

New member
פתרון נוסף

לעבור עם 2 מצביעים, הראשון עובר אחד אחד והשני שניים שניים, אם הם יפגשו - הרשימה מעגלית, אחרת השני יעצר ב-null.

כלמנסע

New member
זה מזכיר לי את...

... אלגוריתם "רוׁ" של פולארד (כהתקפה נגד RSA). סתם, להראות שאני יודע משהו. [ כלמנסע מרגיש מאוד בוגר ]

ChipsMan

New member
יש לי שאלה יותר חביבה ../images/Emo13.gif

בהנתן רשימה מקושרת חד כיוונית וכמות זיכרון קבועה, צריך למצוא את האלגוריתם היעיל ביותר להדפסת הרשימה בסדר הפוך (מהסוף להתחלה).

אלדד28

New member
תשובה

הופכים את הרשימה (בעזרת שלושה מצביעים) מדפיסים הופכים את הרשימה בחזרה (בעזרת שלושה מצביעים) - רק אם צריך.

ChipsMan

New member
נכון ../images/Emo13.gif

ועכשיו לשאלה טיפה יותר קשה - אותו דבר רק שהפעם אסור לשנות את הרשימה (גם לא את המצביעים).

erezsh

New member
תשובה

בהנחה והמהירות לא חשובה. 1. אתה סורק את הרשימה מההתחלה ומוצא את סוף הרשימה ומסמן את כתובת האיבר האחרון (במצביע) 2. אתה מדפיס את האיבר 3. אתה סורק את כל הרשימה עד שמגיע לאיבר שמצביע לאיבר שסימנת, ומסמן אותו במקום 4. אתה חוזר על שלבים 2 עד 4 לפי הסדר, כל עוד האיבר שסימנת אינו האיבר הראשון. 5. אתה מדפיס את האיבר הראשון

מן הסתם, הסיבוכיות כן חשובה

אחרת אין פואנטה לחידה, נכון? לגבי פתרון - מצטערת אבל המוח שלי שפוך כמו ביצה עין (?), אולי מחר...

למעלה