רשיון RYA בינלאומי

דייבר

New member
רשיון RYA בינלאומי

לפני שנתיים הגעתי למסקנה שרשיון סקיפר - זה כבר לא חלום ! - עבורי זה חלום שהתגשם! - הרעיון הוא להפליג ולעשות חיים על יאכטה -שבוע בין איי יוון עם מדריך של RYA ובסיום לקבל רשיון סקיפר RYA בינלאומי.
נכון: אח"כ צריך להפליג עם סקיפר מנוסה כמה פעמים - כי זה כמו "נהג חדש" אבל עדיין, לא מדובר על כל כך הרבה שעות לימוד \ מבחנים וכמובן, העניין מסתכם בפחות כסף!
רוצים לדעת איך? מעניין אתכם לעשות רשיון?
תשאירו הודעה במייל [email protected]
ואשמח לתת פרטים נוספים

נ.ב. - זו אינה מודעת פרסומת, רק רציתי לשתף פה את מי שמעוניין ולא מצליח להגיע לרשיון.

nissim60

New member
יש אפשרות לעשות זאת גם בארץ...

לא צריך להרחיק לחו"ל - יש בארץ בתי ספר שמוסמכים ע"י ASA ו- IYT והם מציעים מגוון קורסים.
הבעייה היחידה שמדינתנו הנאורה לא מכירה בהם אז תוכל להנות עם הרשיון שלך רק בחו"ל.

דייבר

New member
תיקון קל אך חשוב

יש אפשרות לעשות את זה בארץ - המחיר גבוה ואתה לא עושה שבוע על הים כמו ביוון. הנסיון שצוברים בשבוע הזה הוא עצום לעומת מספר שעות כל שבוע בארץ. וכן, אפשר אחרי תקופה להמיר את הרשיון לרשיון ישראלי.

nissim60

New member
תיקון קל אך לא פחות חשוב...

א. היו כאן לא מעט ויכוחים על יוקר ואין לי כוונה לעורר את זה שוב. מה לא יקר בארץ?
ב. לא ניתן להמיר את הרשיון הזר לרישיון ישראלי ! אחרת הרישיון הישראלי היה יורד מהפרק ואף אחד לא היה בוחר במסלול הזה.
ג. אפשר לעשות את הרשיון תוך כדי הפלגה מישראל לקפריסין - יוון - תורכיה - או הונולולו.

davidmay

New member
תגבה

דיבר טוען שיש דרך ההמרה שירשום בפוום את הדרך וכול השיטים בדרך יחגגו

דייבר

New member
רשיון אנגלי RYA - המרה

בוא ניקח מקרה שמישהו מגיע לארץ עם רשיון מחו"ל אחרי 20 שנה שהיה בחו"ל ויש לו זמן ים לא מועט - הוא מתקשר למנהל הספנות ומבקש המרה לרשיון - סביר שיבקשו ממנו לעשות טסט נכון? עם בוחן של המינהל - אם עבר - יש המרה ואם לא עבר - בעיה שלו ללכת ללמוד להיות סקיפר - מקווה שנתתי לך תשובה, ולכל החכמולוגים שרק מעבירים ביקורת - תכל'ס לאן כבר יש להפליג בארץ? אנחנו שוכרים יאכטות חדשות בחו"ל (האחרונה לגון 400) בת שנתיים במחיר של עשירית מאחזקת יאכטה בארץ - נהנים עליה שבוע עוגנים בחזרה וטסים לארץ בלי יותר מידי דאגות. בעוד חודש אני יוצא לסיבוב של שבוע כזה ומקווה להעלות רשמים כאן. :)

דייבר

New member
גילוי נאות

ידידי -
ברור ש"תשמיץ" כל דרך אחרת לעשות רשיון בחו"ל - יש לך בית ספר לשיט באילת. זה מה שנקרא גילוי נאות לא?

nissim60

New member
ידידי הנכבד...

לא השמצתי שום דבר! זה קודם.
שנית גילוי נאות- כולם פה בפורום יודעים שיש לי בית ספר לשייט באילת. נו אז מה? ניסיתי למכור לך משהו?
בנוסף - אני לא יכול להשמיץ רישיון זר שאני בעצמי מוכר IYT.
RYA כבר לא מוביל כמו שהיה.
וחוץ מזה אם אתה עושה טסט זה לא נקרא להמיר זה נקרא להיבחן - אז אולי עם ותק של 20 שנה יקפידו איתך פחות, עדיין אתה במבחן ואתה עלול להיכשל.
לבסוף לפי השורות האחרונות שלך מי שמשמיץ זה אתה - כולנו מודעים ליוקר המחייה ויתר תענוגות החיים אז מה?

למעלה