רשיון A2 או A1, מה מומלץ?

NirRyde

New member
רשיון A2 או A1, מה מומלץ?

שלום לכולם!

נמאס לי להתנייד כל יום בתחב"צ ולאחרונה התחלתי לשקול לעשות רישיון לאופנוע.
אני נוסע כל יום כ-25 ק"מ בכל כיוון, מאזור רעננה לבר-אילן (דרך כביש 4).
תחילה חשבתי לעשות רשיון A2 ולקנות קטנוע 125 אך משיטוט באינטרנט אני מבין שקטנוע 125 לא כ"כ מתאים לכביש בין-עירוני. האם אכן עדיף להשקיע עוד זמן וכסף כדי לעשות רישיון A1? האם אוכל למצוא כלי (נגיד 250) שיהיה סביר לבצע איתו את הנסיעה היומית בתקציב של כ-10,000 ש"ח?

תודה לעונים! :)

xfwind

New member
250 בהחלט מתאים וגם התקציב בסדר (לקטנוע בלבד)

קח בחשבון שזו רכיבה שצריך לאהוב כי לא קלה במיוחד (דורש ריכוז ומיומנות) בשעות העומס/כביש מהיר.

T0MERKE

New member

אם פי 3

New member
לדעתי עדיף תמיד A1

נכון שזה קצת יותר זמן וכסף - אבל אתה מקבל גם קצת יותר מיומנות בתמורה.
וגם זה רק המינימום, ומומלץ להמשיך ולרכוש ידע ומיומנות גם אחרי הרשיון (קורס רכיבה מתקדמת, אימונים עצמיים ו/או מודרכים וכו').
&nbsp
לעשות 2-3 שיעורים וטסט ואז לצאת לג'ונגל התחבורתי, זה בעיני מתכון לצרות.
&nbsp
בנוסף - גם אם היום תבחר לקנות כלי 125 (ואפשר לעשות את זה כמובן גם עם רשיון A1) מחר ישתנו הצרכים - וחבל להיות מוגבל ברמת הרשיון.
&nbsp
עוד יתרון קטן זה שזה נותן לך קצת טעימה מעולם הדו"ג (רשיון A1 לומדים על אופנוע, עם הילוכים) ומאפשר לך לקלוט אם זה מתאים לך או לא, עוד לפני רכישת כלי, ציוד וכו'.
יש אנשים שיתמכרו, יש אנשים שיבינו שזה לא בשבילם - וכמובן גם כל דרגות האמצע.
&nbsp
בחישובים הכספיים שלך, קח בחשבון גם ציוד רכיבה (לכל הפחות: קסדה שלמה, מעיל (רצוי: אחד לחורף ואחד לקיץ), כפפות (כנ"ל)). ביטוח חובה + צד ג' (יקר... אתה יכול לבדוק במחשבון הביטוח כמה צפוי לך החובה, צד ג' זה עוד כמה מאות שקלים לשנה).
&nbsp
בהצלחה.
דו"ג זה גם יעיל וגם כיף...
&nbsp

NirRyde

New member
תודה! שאלה בעניין עלויות...

אני רוצה לבדוק את עניין כל העלויות טרם אני מתחיל (האלטרנטיבה שלי היא רכישת רכב בתקציב של 20,000).
להבנתי רשיון A1 אמור לעלות כ-1,800 (שיעורים טסט ואגרה), הכלי יעלה לי 10,000 ומיגון יעלה כ-1,300 ש"ח.
לאחר מכן, ביטוח יעלה כ-4,500 ותיקונים שנתיים כ-1,000. הנחתי כי קטנוע 250 יצרוך כ-20 ש"מ לליטר.

ההערכות שלי סבירות?

פרארי1

New member
בגדול, ההערכות שלך סבירות

מבחינת צריכת דלק, קטנועי 250 מודרניים ומוזרקים צורכים 25-30 קילומטר לליטר, תלוי באופי הרכיבה.
טיפולים ותיקונים - יכול להשתנות בהתאם למצב הכלי שתקנה, 1000 לשנה זו הערכה די מינימליסטית בהתחשב בעלויות הטיפולים השוטפים, שאינן זולות.
במוסכים שאינם "מורשי יבואן", סביר שתמצא מחירים נוחים יותר וכמובן שטיפול עצמי יכול לחסוך הרבה כסף.

הנחות סבירות

אבל יש סיכוי שתצטרך עוד כמה שיעורים או שתיכשל בטסט ראשון - בקיצור אתה צריך כסף בצד בתקווה שלא תצטרך

אל תשכח הוצאה של כמה אלפי שקלים להחלקה הראשונה שלך, לא רוצה לייאש אותך אבל היא תגיע מתישהו. וזה רק לקטנוע, בתקווה שאתה יוצא ממנה שלם

לגבי הרשיון

ממליץ על דרגה גבוהה ככל האפשר, גם אם כרגע אינה נחוצה. רשיון זה לכל החיים. אם יום אחד יהיו הזדמנות או צורך לכלי גדול יותר, חבל שתצטרך להתחיל הכל מהתחלה.
&nbsp
ואם אתה כבר מתחיל עם דו"ג, יש סיכוי טוב שהיום הזה בוא יבוא...

למעלה