רשיון צבאי

אאבירםם

New member
רשיון צבאי

שלום

יש לי רשיון צבאי, האם אפשר להמיר אותו לרשיון אזרחי?
אם כן מה התהליך?

תודה.

Captain B

New member
משהו לא ברור

כדי לקבל רישיון צבאי צריך קודם שיהיה רישיון אזרחי. מה אתה רוצה להמיר בדיוק? אני יודע רק שרישיון צבאי על מלגסה אינו תקף באזרחות

אאבירםם

New member
יש לי רשיון אזרחי בדרגת B1

עשיתי רשיון דרך הצבא על מכונה ניידת, קבלתי את הספח של הרישון רק מבחינת הצבא (ברשיון האזרחי לא כתוב מכונה ניידת)
האם אותו אפשר להמיר לאזרחי?
אם כן מה התהליך.

תודה.

Captain B

New member
רישיון צבאי על מלגזה תקף רק בצהל

אין אפשרות להמיר לאזרחי- כאזרח תצטרך לעבור את הרפוצדורה האזרחית מהתחלה

אאבירםם

New member
מה שכתוב ברשיון הצבאי זה מכונה ניידת

האם גם אותו צריך לעבור שוב באזרחות.

אאבירםם

New member
בנוסף למה יש את כל הפרוצדורה

הזאת אני לא מבין הכבישים והכלים שיש בצבא שונים ממה שיש באזרחות

Captain B

New member
מלגזה זה מכונה ניידת

ואת השאלה הזאת אתה צריך לשאול את משרד הרישוי

deathcaster

New member
אני גם יודע את התשובה לכך

בתור אחד שיש לו היתר מלגזה ברשיון אני יכול להגיד לאבירם היקר שההכשרה על מלגזה בצבא זה ביזיון אחד גדול, לכן משרד התחבורה לא מקבל רישיון מלגזה צבאי ומתקף אותו כאזרחי.
מעבר לכך, בכל מקום עבודה באזרחות ממילא צריך לעבור הסמכה מיוחדת בכדי להשתמש במלגזה

הערה טכנית, אני חושב שההגדרה של "מכונה ניידת" היא שגויה, שכן ישנן מלגזות שעונות על ההגדרה של מכונה ניידת שלהן ממש לא צריך רישיון נהיגה וישנן מלגזות (כביש/ חצר) שהן רכב מנועי לכל דבר ועניין

אאבירםם

New member
ב 22.6.2010 נכנסה תקנה חדשה

תקנה 39(א)ט, המחייבת כל מי שמבקש לנהוג במכונה ניידת אופנית, להיות בעל היתר הרשום ברישיון הנהיגה. בלשוננו אנו, בעל רישיון נהיגה למכונה ניידת.
להלן לשונה: "לא ינהג אדם מכונה ניידת אופנית אלא אם כן קיבל הדרכה לפי תכנית שאישרה רשות הרישוי ומאת גוף שאישרה לכך, וניתן לו היתר מאת רשות הרישוי לנהוג מכונה ניידת כאמור".
"מכונה ניידת" – רכב מנועי שלפי מבנהו מיועד לביצוע עבודות ואינו מיועד לגרירה.

מכונה ניידת נרשמת ברישיון הרכב כציוד הנדסי, ומאופיינת בלוחית זיהוי (מספר רישוי) שחורה עם ספרות לבנות. בין כלי רכב אלה: מחפרונים, יעה אופני (שופל), קומביינים, קטפות כותנה, וכלל ציוד מכני כבד על גלגלים.
הערה: כל מי שיקבל רישיון (היתר) לנהיגה במכונה ניידת עפ"י התקנה החדשה, תהיה בידו האפשרות לנהוג כל מכונה ניידת, בכל משקל. פרט למלגזה, לשגביה יש לקבל היתר בנפרד.
מי שיש ברשותו רשיון נהיגה מדרגה 1 (טרקטור), ואו B ואו C1, לפני כניסת התקנה, ז"א הוציא רישיון נהיגה עד ליום 21.06.2010, חלה עליו תקנת המעבר, למשך שנתיים עד לתאריך 21.06.2012.

למעלה