רשיון עסק לגני ילדים

Lady Melody

New member
רשיון עסק לגני ילדים

היי, אני לא כותבת בפורום הרבה אבל מרבה לקרוא ורציתי להגיד לכן שאני ממש נהנית. נושא שמעניין אותי עכשיו הוא הרשמה לגני ילדים. ויותר מכך נושא רישיון העסק של גני הילדים. משיטוטים באינטרנט יצא לי להבין שלרוב גני הילדים בארץ אין רשיון עסק (כזה שמונפק ע"י העירייה) ורוב העיריות לא עושות שום דבר כדי לנטרל עסקים כאלה הסיבות נעוצוצ בכך שרוב גני הילדים הפרטיים נמצאים באיזורי מגורים וכדי לקבל רישיון עסק יש לקבל את רשות הדיירים שלרוב לא מסכימים לכן הגנים נפתחים ללא רישיון ואלה אם העירייה מקבלת תלונה היא לא בודקת את העיניין וגם אז עד לסגירת העסק לוקח הרבה זמן. הנושא הזה לא מטריד אותי כמו סוגיית הביטוח - עסק שעובד ללא רישיון אין עליו ביטוח גם אם בעל העסק ביטח את העסק במידת הצורך טפו טפו טפו טפו שלא נדע לא ניתן להפעיל אותו. כמה זה מטריד/ הטריד אתכם כשרשמתם את ילדכם לגן האם ביצעתם בדיקת רישיון עסק? להזכירכם מאז אסון גני ורסאי נושא הרישיון הוא נושא רגיש ביותר אך לא בגני ילדים מדוע???

tiger mom

New member
אותי זה לא הטריד

יש כל מיני סיבות לא לקבל רשיון עסק אני מעדיפה פשוט לבדוק את הגן בכוחות עצמי ולראות שהוא עומד בתקנים לגבי ביטוח: לא צריך רישיון עסק בשביל ביטוח לגן. יש לי פוליסת ביטוח מהגן של הבת שלי ואין לגן רישיון עסק. אין קשר בין הדברים. יכול להיות שזה ביטוח שונה ממה שהיה אם היה רישיון עסק, אבל כל עוד הוא מכסה כל מה שצריך זה לא מעניין. בסופו של דבר, הגן הוא עסק. יש מספר, יש חשבוניות. רק אין לו רישיון מהעיריה. ונניח שהשנה עסק קיבל רישיון, זה אומר ששנה הבאה לא יהיו בו מחדלים? שמישהו יבוא ויבדוק אותו? אני מאמינה יותר בלעשות רשימה של מה צריך או לא צריך להיות בגן וללכת לבדוק בעצמי ולא להסתמך על חתיכת נייר שלעיריה לוקח 3 שנים להוציא (לפחות בעיקר שלי). ובנוסף, עד כמות מסויימת של ילדים בכלל לא מחוייבים ברישיון עסק (אני לא זוכרת איזו כמות ילדים), אז ממילא זה לא תקף לכל מסגרת פרטית.

חמדת35

New member
אם את מתעניינת בבטיחות

את יכולה לבקש מהגן אישור של מכבי אש, אישור של חשמלאי או של חברת החשמל, אישור של משרד הבריאות וכיוב'. אלה האישורים שהגן צריך להראות לערייה כדי קבל רשיון עסק. זאת בהנחה שלא אכפת לך מה השכנים חושבים על הגן.

גן הוא עסק לכל דבר ולכן מחויב ברשיון עסק../images/Emo70.gif

(עונה לאחר שבדקתי חוקיות אצלנו בעיר). אמנם,רוב הגנים פועלים ללא רשיון עסק מאחר ולא קיבלו אחד כזה מהעירייה אחרי שלא עמדו בתנאים להוצאתו. עסק שאין לו רשיון יש לו גם בעיה ביטוחית וכדאי לבדוק איזה ביטוח יש לגן שכזה. בשנה שעברה סגרו אצלנו בעיר גן שפעל בבנין מגורים אחרי שהם לא הוציאו רשיון עסק והיו תלונות מהשכנים. השנה פתחו את אותו הגן עם אותו הצוות ללא רשיון עסק,עצוב?-עובדה! שוב,מדברת על גנים ולא על משפחתונים למניהם עד 7 ילדים שלהם לא צריך להוציא רשיון עסק ולכן לא צריכה להיות הסכמת השכנים,אבל שווה לבדוק איזה ביטוח יש למשפחתון שכזה. תעשו בחירות נכונות.

למעלה