רשיון נשק

רשיון נשק

אני מאמין שכל הבסיסים קיבלו את ההודעה שכבר אי אפשר לקבל רשיון לנשק פרטי מטעם התנדבות למשמר אזרחי. מה תגובתכם בנושא?

תגובתי

אני חושב שזה לא צודק שמי שהתנדב ארבע שנים קלסי או שנתיים יח``מ בשביל לקבל רשיון לנשק פרטי (כי זה מה שהבטיחו לו בהדרכה ראשונית והסבירו לו שזה חלק מזכויות המתנדב) ופתאום אומרים לו שהוא לא יכול לקבל רשיון לנשק. אם רוצים אז מי שמתנדב מהיום לא יוכל לקבל נשק ושהוא ידע זאת מראש.

alondr

New member
סליחה יעקב

אם באת להתנדב כמו שציינת רק בשביל לקבל רשיון לנשק פרטי - "כי הבטיחו לך וזה חלק מזכויות המתנדב" אז מקומך לא במשמר האזרחי. צר לי. אני למשל מתנדב משנת 1996 והנשק מעולם לא היווה עבורי שום צ'ופר או פרס להתנדבות...ואני בא כדי לתרום מזמני ולהפוך את הכבישים למקום נעים ובטוח מעט יותר. את הרשיון שלי קיבלתי בזמנו בתור תושב ישוב הנמצא בגבול והוצאתי רשיון נשק בגיל 18 ויום עוד לפני הגיוס לצבא... כך שההתנדבות שלי היא מהלב ולא בתנאי...

דבר ראשון יש לי אקדח פרטי!

אבל אני לא כמו אנשים אחרים שחושבים רק על עצמם. אני דיברתי בשם מתנדבים אחרים שהמשמרת במוצ``ש אמרו לי את הטענות ואילו. ואתה יודע מה הם צודקים!

ghost7

New member
וגישה שלישית.

גם אני חושב שהגישה החדשה היא טרחנית וצדקנית ורעה. אבל לא מהסבות שהועלו. לדעתי- זכותו של אזרח להיות מסוגל להגן על עצמו, והאקדח ברשיון- הוא המתאים ביותר לכך. ומה ההגיון כאשר חייל, או איש מילואים, מחויב לצאת הביתה עם נשק אוטומטי, אבל אינו "אחראי מספיק" כדי להחזיק באקדח? ומדיניות חדשה זאת- חלה, בעצם, רק על האזרחים שומרי החוק. לעברינים שממילא לא יקבלו רשיון, וכן מחזיקים בנשק- היא לא משנה. אבל גם הטענה "לא הוגן כלפי המתנדבים" אינה רלונטית. הרי מלכתחילה- הסמכות לתת רישיון פרטי לא היתה בידי המשטרה. רק לאשר, להמליץ, או, בעצם, לא להתנגד. ולהתנדב במשך שנים רק כדי להשיג הרשיון- רעיון טפשי, לדעתי. כבר הרבה יותר קל, פשוט (וגם מהיר)- להתקבל לעבודה (אפילו חלקית) בחברת שמירה, או לשנות כתובת מגורים לכזאת ש"מזכה" ברשיון.

alondr

New member
אתה צודק בהחלט

ראה ערך מחסן הנשק שנתפס אתמול אצל אבוטבול - הפושעים תמיד מתחמשים בלי בעיה. ואת האמת להתקבל לעבודה בחברת שמירה זה די פשוט - ובסך הכל מצריך העדר עבר פלילי ומטווח קצר ותקבל נשק תוך דקה ורבע. גם אני חושב שמדינות אישור הנשקים צריכה להיות כמו בארה"ב על בסיס זכות האזרח להגן על עצמו ועל רכושו ולשאת נשק(מופיע בחוקה האמריקאית) - כמו ששם מותר לירות בפורץ שנכנס לדירך עקב הסגת גבול ותצא זכאי... אז אולי מפלס הפריצות והגניבות ירד במקצת גם אצלנו.כי פה הפורץ יודע שאחרי שניה ו מצד שני פה בארץ גם אם אתה שולף נשק מסיבה מוצדקת וגם אם הירי בהחלט מוצדק ישר קופצים עליך ומחרימים את הנשק וקודם כל אתה בחזקת אשם ופה חייב להיות שינוי פאזה מבחינת המשטרה וזכויות האזרח.

ghost7

New member
מסכים - לגבי כל עניין ההתיחסות.

אבל עניין ההתיחסות לירי- לא רק של אזרחים. גם שוטר שעושה שמוש בנשק- בצרות, אם לא יוכיח שהיה מוצדק.

אז אתה מבין מה אתה אומר.

בן אדם שאפילו שיש לו עבר פלילי יכול לקבל נשק כמאבטח אבל אדם ששומר חוק ואפילו קצת עוזר לשמור אותו לא יכול לקבל. אם יש יותר מידי נשקים בחוץ שיקחו למאבטחים!

שלום30

New member
אי אפשר להתעלם שהצ'ופרים מפתים

ומושכים אנשים להתנדב לפעילות זו או אחרת, ומצד שני תמיד יהיו אלה שיתנדבו מתוך תום לב ורוח נתינה טהורה. השאלה היא אם הצ'ופר ניתן למי שבא להתנדב בשביל להתנדב או למי שבא להתנדב רק בשביל הצ'ופר. כך או כך הצ'ופר הוא סוג של עידוד והכרת טובה של המערכת לאלה שמתנדבים בה ללא תמורה. לדעתי גם מי שמתנדב רק בגלל ההנאה לסייר בניידת, לטווח בנשק, להחזיק נשק בסיור, להרגיש קרוב לצלחת וכדומה.. גם אלו סוגים של צ'ופרים שמושכים מתנדבים להתנדבות, זה מקובל ותקין.

UTM

New member
נשק זה לא צופר, זה כלי עבודה

אם אני יוצא למשמרת מאוחר בערב עם מתנדב אחד נוסף בניידת, יש חשיבות רבה לקיום נשק זמין בהשג יד. אמנם מעולם לא נדרשתי לשלוף אותו, אבל עצם העובדה שיש אקדח מתחת ליד משנה. ואל תזבלו לי על קרבין. זה לא נשק לתגובה מהירה: אפילו אם הוא תלוי על הגב, יקח לפחות דקה להוריד אותו, להוציע מחסנית מהפאוץ התלוי בקצה הלא נכון של הרצועה, לדרוך לכוון... מתנדב שפעם בשנה יורה 5 כדורים בקראבין ולא מבצע שום אימון אחר איתו לא יכול להתבסס עליו כתשובה לבעיה מיידית. הקרבין הוא אלה טובה, ומקרים כאילו עדיף להשתמש בו כך! אפשריות נוספות הן מכשיר הקשר או הפנס... למקרי אמת עדיף אקדח אישי שאתה מכיר ויכול לשלוף, לדרוך ולכוון ב2 שניות.

yoni la

New member
אתם נכנסים לקטנות...

כי יש כלי עבודה שבעבודה הוא כלי עבודה ובבית הוא צ'ופר כדוגמת רכב מהעבודה..

UTM

New member
אם למשטרה היו מספיק נשקים...

אם למשטרה היתה כמות _מספקת_ של אקדחים ___אמינים___ דיינו. אבל גם המעט שיש הם 0.22 ממ שגם במטווח לא תמיד עובדים. אז אנו מוכנים להשקיע אלפי שקלים כדי לפתור למשטרה בעיה, וגם את זה לא מרשים?

benzvie

New member
זו הנקודה הקרבין לא צריך להיות

תלוי על הגב הוא צריך להיות בהצלב עם מחסנית ב-"הכנס" ונצור כך שאין כל בעיה למהירות תגובה!!!

למעלה