רשיון נהיגה.

Rצינית

New member
חה..."יותר צנוע"...הצחקתני..

בס"ד שאישה נהוגת על הכביש וסביבה נהגים..זה נשמע לך צנוע??? זה בדיוק כמו אוטובוס.או כל תחבורה ציבורית. ואל תנסו להצדיק את עצמכם.. כמו שאמר כאן אחד-לטהר את השרץ.. נהגת יש לה יותר אחוזים לפריצות מנוסעת אוטובוס. פשוט נוח לכם להרגיש טוב עם עצמכם... ואכן כן אתם אמרתם בעצמכם שבשביל נוחות אז למה לא?ואף יותר צנוע. מה זו נוחות עם לא להנות מהחיים??

1שאלתיאל

New member
הפרט הזה יש בו

מקצת מן האמת פעם אני ראיתי נהגת חרדית שהתנגשה על הכביש במכונית והנהגת הזאת התפלמסה עם הנהג מי היה אשם בתאונה והיה שם צעקות נוראיות גם מצד האשה וזה היה נראה נורא אבל שוב כעיקרון אין בזה איסור

לביא4

New member
אין מה לעשות נגד עובדות

בכביש - סביב האשה נהגים, (רק בפקקים או ברמזור ומרוחקים) ובאוטובוס - סביב האשה גברים (הרבה יותר קרובים ומרובים) וברור שבאוטובוס זה פחות צנוע, צעקות ומריבות יכולות להתפתח בכל צורת תאונה ל"ע, ונכון העיקרון שאין בזה איסור, הפסיקה מכוונת לבני תורה שתורתם אומנותם שישבו ללמוד במקום לנהוג ולטייל עם המכונית, יש לא מעט חרדים שגם עובדים ויש להם רישיון והם עובדים עם רכב, אז אם הם נוהגים "הם לא חרדים"....? היה כבר דיון כאן בפורום על הנושא ודווקא אחת הבנות החרדיות שהתחילה ללמוד העלתה את זה.

Rצינית

New member
אנחנו עוסקים בהוצאת רשיון לאישה...

בס"ד שאותו אוסרים הרבנים להוציא סתם. אין שום איסור לבחור להוציא רשיון... למה לא?? אני בעז"ה ירצה שלבעלי יהיה רשיון<אחד התנאים שלי...בבחירת בחור:)>

לביא4

New member
../images/Emo45.gif

אין לי ויכוח אם לאסור או להתיר לבחורה להוציא רישיון כל אחת צריכה להישמע לפוסק שלפיו היא הולכת, יש לכל אחת את ה"עשה לך רב" שלה, אם הוא פסק לה שאסור כמובן שהיא צריכה להישמע לו, מה שאני כן יכול לומר, שאני רואה בככר השבת, במאה שערים ובשאר השכונות החרדיות הירושלמיות נשים נוהגות. אני לא מאמין שהן עברו על הוראה שפסקו להן, ולפי הלך הרוחות בשכונות לא מעירים להן על כך או על חוסר צניעות. בעבר הנושא הזה עלה לדיון כמה פעמים הובאו דעות (מנומקות) מכל הכיוונים והנושא הזה נשאר ללא הכרעה. כמובן אם את אוחזת בדעתך שאמרת - תבוא עלייך ברכה. אני מתאר ומביא את המציאות הקיימת שבפועל זה אחרת (ולא את דעתי).

Rצינית

New member
הלו..אני שומרת נגיעה!גם ורטואלית../images/Emo3.gif

בס"ד זה בטוח איסור!!! סתם סתם...צוחקת:) אבל שוב.אנחנו טוחנים קמח .בוא נחסוך דיו לתפוז:) אומר לך משפט אחד.לא כל מה שהסביבה עושה ומתירה מותר לכל אחד להתיר לעצמו. כמו שאמרת כל אחד יפנה לרבו.. אוקי?? סגרנו?? אפשר לאמר לנושא הנ"ל : ת.ו.ש.ל.ב.ע??? מה כן תן לי לציין,אם יורשה לי. שהינך יודע יפה להביע עמדה ולהיות פתוח לדעות אחרות<שזו פתיחות לדעתי-אדם שמקבל עוד דעות> מה שכאן חסר מאד!! הבעת את דעתך בנימה יפה בלי להשמיץ ויפה שכך:).

לביא4

New member
../images/Emo13.gifיישר כח -

קלעת למה שרציתי לומר, ותודה על המילים הטובות, יש לציין לשבחך שהחוש השישי שלך קולע. הסמל של כף היד שהובא מקודם, הוא לא מתן יד אלא פירושו "אישור" (או הסכמה יותר נכון). ירבו יראות-שמים בכלל וכמותך בפרט בישראל!

Rצינית

New member
לא חשבתי אחרת לגבי ה..../images/Emo45.gif

בס"ד זה היה בשביל הקטע להוריד את המתח. כמו שאומרים:)

Rצינית

New member
אתה מתכוון לשמור נגיעה מהפורום.אה?

בס"ד אשתדל.. תזכיר לי מדיי פעם. טוב??

לכן אמרתי שיש גם לא חריגים כאלה

אלא יש גם יותר פשוטים בהרבה אבל נחוצים.. ובכלל יש הרבה רבנים המתירים!

רוצים בכח דוגמא?

אני מכירה מקרוב מאד אדם שמתעסק בעבודת קודש כל היום (זק"א) ואישתו עובדת ומטפלת ב 3 ילדים!! היא קורסת תחת העבודה ולהגיע מהעבודה הביתה כל יום ולקבל את הילדים וללכת לקניות ולקחת את הילדים ללימודים וכו וכו זה ממש קשה!!@ כל אמא תבין זאת.. והרבנים התירו לה!! ומדובר על גדולי הדור..

BigKay

New member
כאן לא הולך שום דבר בכח..

אבל איך הוא עובד "כל היום" בזק"א, יש כל היום פיגועים? או שהוא עובד בזק"א בעירק.. בעיקרון מסקים איתך שזה לא איסור דאורייתא וזה רק מטעם גדר צניעות, ויש מקילין לכתחילה. ליל"ט

אין כל היום פיגועים אך

יש הרבה מקרי מוות לא עלינו התאבדויות בכמויות תאונות וכו.. ואפילו סתם העברת גופות!! תכלס הילדים רואים אותו כמעט שרק בשבת.. ובבוקר ובערב נשיקה וזהו!!

BigKay

New member
שהשם יעזור שלא יהיה לו

עבודה בזק"א ואז הכל יסתדר..

Rצינית

New member
לא קשור.....

בס"ד האיסור חל לכולן!! מצבה המשפחתי לא נותן לה הייתר.. אלא א"כ נשואה אצלך בגדר של נחות מסוימת ואז יש הייתר

לביא4

New member
מה לא צנוע בזה?

יישר כח לכל אלו הנשמעים לפסקי רבותיהם, רישיון ורכב זה דבר נצרך, בפרט למשפחה, הוא חוסך זמן, יעילות ונוחות וזה עצמו גם צניעות, יש יותר פרטיות ודיסקרטיות ברכב (יותר מאשר באוטובוס), בת ישראל שחוששת לנהוג בלילה מהסיבות הנכונות שהוזכרו - יכולה לנהוג רק ביום. אלו שתורתם אומנותם, יושבים ללמוד באין מפריע, ואם הוצאת רישיון או נהיגה מפריעה להם לסדר, אז כמו שאמרתם שלא יוציאו. ישנם חרדים (וגם חרדיות) שעובדים, או עובדים ולומדים, ורישיון זה דבר מאד חיוני וחשוב במקרה כזה.

Rצינית

New member
לא באנו לעולם בשביל פיקניק..

בס"ד ולא כל מה שנוח לנו הוא מותר ומתקבל עפ"י דעת ההלכה. ההלכה אומרת שאסור,אז אין חולק. מי אתה?? שתקבע שרשיון הוא בגדר של הייתר בגלל שלכבודו ולכבוד אישתו זה נוח.. ילדים/ות לויודעת מה לאמר לכם. אך לדעתי ההשקפות שלכם ממש עקומות...לא הייתי נותנת לכם את התואר"חרדים" אולי פיניקים שאגב מצתלצל טוב לפיקניק...<פיניקים-פקניק-מתאים לא?>

למעלה