רשיון נהיגה

sela v

New member
רשיון נהיגה

זכור לי שבבריטניה, לאחר שנה בעלי רשיון נהיגה ישראלי, צריכים לעבור תאוריה וטסט לקבל רשיון בריטי, אחרת אי אפשר להמשיך לנהוג. השאלה האם נוהל זה עדיין קיים? או שהקלו עם בעלי הרשיון הישראלי? האם יש מדינות אחרות באירופה, שאפשר להחליף בהן את הרשיון הישראלי ברשיון מקומי, ואז אפשר לבוא לבריטניה, וללא טסט להחליף לרשיון בריטי. האם זה עובד?

mikledet

New member
בגרמניה

החליפו לי את הרשיון כמו שעושים לכל אזרח EU.(אחרי 6 חודשים) הרשיון לתמיד. (כן גם אני התפלאתי ושאלתי שוב - לתמיד!)

sela v

New member
החליפו לך מרשיון ישראלי?

האם זה מסובך הפרוצדורה הזו? והאם צריך כתובת בגרמניה לשם כך? אם זה לא מסובך נראה לי שכדאי להחליף בגרמניה את הרשיון הישראלי לגרמני, ואז באנגליה להחליף את הגרמני לאנגלי. האם לקחו לך את הרשיון הישראלי? ולא הבנתי מה הקטע עם ה-6 חודשים, אי אפשר להחליף מיד?

een ogenblik

New member
גם בבלגיה מחליפים רשיון תמורת רשיון

אבל אין זה אומר שאתה יכול לבוא ולהחליף את הרשיון סתם כך. כדי ישחליפו לך את הרשיון, עליך להיות תושב בלגיה/גרמניה, ותושב זה אומר אישורים מאישורים שונים, כולל מגורים מוכחים (בבלגיה זה אומר ביקורי משטרה אצלך בדירה, וביקורים שלך במשרד המקומי לענייני זרים, התהליך לוקח מספר חודשים). ואם אתה מצליח להחליף את הרשיון הישראלי ברשיון בלגי/גרמני ללא בעיות, אין לי מושג האם הבריטים ימירו את הרשיון הזה לרשיון בריטי ללא בעיות. תשובות מוסמכות לזה, תוכל לקבל במשרד הרישוי הבריטי, ובמקומך לא הייתי סומכת על אף תשובה ממקור אחר.

alexUK

New member
יש לי ולמשפחה רשיונות ישראליים

אנחנו משתמשים בהם כבר שלוש שנים בבריטניה בלי שום בעיה והשוטרים תמיד קיבלו אותם בלי כל בעיה.

sela v

New member
השאלה מה יקרה

כאשר תתבע את חברת הביטוח שלך? לפי החוק אתה יכול להשתמש ברשיון בינלאומי/ישראלי רק שנה.

stevie1

New member
לפי החוק בבריטניה

מותר לנהוג ברשיון הישראלי רק שנה. מזלך שלרוב השוטרים אין את הידע ושנתנו לך להמשיך לנסוע. צר לי לבשר לך שאם אתה לא רוצה להשאיר את העניין עד לרגע שתיפול בזרועות שוטר שכן מכיר את החוק אתה צריך לעשות תיאוריה וטסט.

רשיון ישראלי בבריטניה תופס רק לשנה

לא חוקי להמשיך לנהוג אתו מעבר לשנה, ואם קורית לך תאונה בזמן שהוא לא חוקי, אתה לא מכוסה על ידי הביטוח (גם אם שילמת לאותה תקופה). זה בדוק.

sela v

New member
השאלה

אם לא כדאי להוציא רשיון אירופאי במדינה ששם זה קל, ואז אפשר להמיר רשיון אירופאי בבריטי בלי לעבור בחינה.

stevie1

New member
כל הבלגן

תלך לגור במדינה אחרת למשך שלושה חודשים עד חצי שנה כדי שתקבל אישור שהיה וכו' עד שיחליפו לך את הרשיון???

sela v

New member
האם גם

אזרח אירופאי נזקק לכל הבירוקרטיה עם המעבר לבלגיה? כלומר טפסים וביקור משטרה?

mikledet

New member
כן

החליפו מרשיון ישראלי. מסובך? לא במיוחד - צריך למלא בקשה - ולעשות בדיקת עיניים. צריך כתובת בגרמניה בגלל שצריך אישורי שהיה. בשביל אישור שהיה צריך כתובת. כן לקחו את הרשיון הישראלי - אבל נידמה לי שקראתי כאן בפורום - שזה לא חייב להיות ככה - אבל זה לא ממש הפריע לי - לא תהיה לי בעיה להכריז בארץ שאיבדתי את הרשיון לא? הקטע עם 6 חודשים (וזה רק ניחוש) נעוץ בתהליך אישורי השהיה בגרמניה. עם ויזת תייר (שהיא אוטומתית) ניתן להישאר בגרמניה 3 חודשים. אותה ניתן להאריך בעוד 3 חודשים די בקלות. אבל - אם אני לא טועה - אחרי 6 חודשים - אתה חייב לצאת מגרמניה לתקופה מסויימת (שאני לא זוכר כמה) לפני שתוכל לחזור שוב. הכל ביחד - 6 חודשים. כאמור - זה רק הסקת מסקנות מצידי - לא מידע מבוסס. מאחר ואין לי מושג על הפרוצדורה של החלפת רשיון באנגליה - לא אוכל להתיחס אם עדיף לעשות בגרמניה ואז להמיר לאנגלי. אבל שאלה למי שכן יודע - רשיון גרמני הוא רשיון EU - האם החברות באיחוד לא מקבלות את הרשיונות של החברות האחרות גם לתושבי קבע זרים ממדינות האיחוד?

sela v

New member
מישהו

כבר אזרח אירופאי, לא צריך את כל הפרוצדורה הזו? כי הרי אזרח אירופאי לא צריך ויזה לגרמניה.

stevie1

New member
ההבדל הוא בין אזרח לתושב

יש לך אזרחות בריטית ואתה תושב בריטי, אתה לא אזרח גרמני. עדיין למדינות באירופה יש ריבונות עצמאית ואין כזה דבר דרכון אירופאי

DutchBird

New member
מיקלדת

כאשר אתה ממיר את הרשיון נהיגה הישראלי באחר, היות והרשיון הישראלי הוא מסמך רשמי של מדינת ישראל ממש כמו דרכון הם לא יכולים להחזיק בו והוא נשלח אל השגרירות הישראלית באותה המדינה. אני לא ציפיתי לראות שוב את הרשיון הישראלי שלי אבל יום אחד קיבלתי אותו בדואר מהשגרירות בהאג כנראה בגלל שאני רשומה אצלם והיה להם את הכתובת שלי בהולנד. ככה שאולי זה שווה להיות רשום בשגרירות כי להוציא רשיון חדש בארץ עולה כסף. לגבי השאלה שלך, לא ממש הבנתי אותה. אם אתה מחזיק ברשיון גרמני/ארופאי, ונתפס נוהג בצרפת למשל, למה אתה חושב שלא יקבלו את הרשיון שלך היות ואתה תושב קבע בגרמניה ולא אזרח? אם זה היה המצב, לא היו נותנים לך להמיר את הרשיון הישראלי באירופאי מלכתחילה, אתה לא חושב? בתור תושב קבע בכל מדינה שהיא, חוץ מלהצביע בבחירות לפרלמנט אתה לא שונה מכל אחד אחר.

een ogenblik

New member
לגבי הרשיון הישראלי המוחלף

בבלגיה הוא שמור במשרד הרישוי במקום מגורינו. הוא ניתן להחלפה בכל רגע נתון, למקרה שנרצה אותו עבור נסיעה לישראל. לנו, כישראלים טובים, יש כבר מזמן רשיון ישראלי חדש. הבלגים נותנים רשיון לכל החיים, ואינם מבינים שרשיון ישראלי מוגבל בזמן (הם כנראה מתעלמים מהתרגום להולנדית שדרשו מאיתנו). אנו, כישראלים פורעי חוק, לא טרחנו להסביר להם זאת.

mikledet

New member
התכוונתי

בדיוק למה שכתבת. אז אם ככה - מה שכתב פותח השירשור נשמע לי מיותר - כלומר - אם ממירים רשיון ישראלי לרשיון גרמני (EU) אז ניראה לי שאין צורך להמיר את זה הגרמני לאנגלי - כי זה כבר רשיון EU. אבל זה רק ניראה לי הגיוני - אני לא יודע זאת בברור - ולכן שאלתי.

stevie1

New member
לא! טעות

Even if you have a German/Dutch/French/Italian or whatever driving licence you are still required by British law to change your licence to a British one if you wish to drive in Britain over than a certain period

למעלה