רשיון נהיגה

Doctor Evil

New member
רישיון נהיגה

יש לי מהיום רישיון נהיגה של קליפורניה (יש!). כשאני אחזור לארץ (אינשאללה) וארצה לעשות רישיון, מה אני צריך לעשות? רק תאוריה? רק טסט? או הכל מחדש?

Doctor Evil

New member
רצינית?

אפילו תיאוריה לא צריך לקחת?? ומה בקשר לאוטומטי/הילוכים?? כי פה אין הפרדה בין רישיון לאוטומטי או הילוכים.

ננסנס

New member
לא מדויק

חבר שעשה עליה מארה"ב היה צריך לקחת טסט קצרצר בשביל לוודא שליטה. לא יאמן אבל הכשילו אותו בפעם הראשונה... למרות שנוהג מעל עשר שנים... עד לפני מספר שנים זה לא היה הכרחי אבל עם תופעת הרשיונות המזויפים מברה"מ לשעבר, שונה החוק.

depechemode

New member
חחח נכון

ואי אפשר לסובב את הראש אחורה לפני רוורס במבחן בארץ ותשכח מלאותת ולקוות שמישהו יעצור ויתן לך להיכנס מה עוד.. הממ שכחתי את שאר הירקות בארץ

צודק ידידנו המלומד

בקישור הבא תמצא את זה נדרש מבחן שליטה של 15 דקות http://portal.mot.gov.il/Misrad.asp?IfSubmit=1&MeydaDrop=7&Inc=16#7

Big Air

New member
רשיון נהיגה

אם יש לי רשיון בארץ מהחדשים (כתוב מאחורה באנגלית), אני יכול לנהוג איתו באמריקה (ליתר דיוק NY ו - CALIFORNIA)? תודה וחג-פורים שמח

יורי CA

New member
לגבי קליפורניה, כן

אם אתה בא לפה בתור תייר, אין לך שום בעיה עם רשיון ישראלי. אבל אם אתה מתכוון לגור פה למשך תקופה ולקנות אוטו, עדיף לך להוציא רשיון מקומי. זו לא טרחה כל כך גדולה.

יורי, למען הדיוק

החוק בקליפורניה מאפשר לנהוג עם הרשיון הישראלי לכל היותר במשך 3 חודשים (אני מתייחסת לתושבי קבע למיניהם, לא לתיירים). מעבר לזה חייבים להוציא רשיון מקומי.

zoti

New member
תיקון

החוק בקליפורניה אומר שאם הפכת לתושב קבע אתה צריך להמיר את הרשיון שלך לרשיון קליפורני תוך 10 ימים !

ותיקון לתיקון

בתוך עשרה ימים אתה חייב להתחיל את התהליך הנחוץ לצורך הוצאת רשיון (כלומר בתוך עשרה ימים אתה חייב לקבוע תור למבחן תאוריה), ואז יש לך עד שלושה חודשים כדי להיות זכאי לרשיון עצמו. אגב, לא ממש ברור לי איך הם מוודאים שאכן קבעת תור לתאוריה בטווח של ה-10 ימים. אני, לדוגמא, עשיתי את זה רק אחרי קרוב לחודש, וזה לא ממש הזיז לאף אחד שם. בתכל'ס איך שלא תהפוך את זה, הסיכוי שתקבל רשיון בתוך 10 ימים קלוש למדי, ולו רק בגלל הזמן שאורך לבדוק מול ה-INS את מידת חוקיות השהיה שלך כאן.

zoti

New member
גם לי לקח בערך חודש

אבל לא אני ולא אתה יכולים להתווכח עם הניסוח של הDMV: If you take a job here or become a resident, you must get a California driver license within 10 days. וזה נכון שזה לא אפשרי מבחינת הזמן כי צריך לקבוע תור לתיאוריה ולטסט. אין שום קשר לבדיקת החוקיות מול הINS. אם יש לך SS אז אתה יכול להתחיל בתהליכים. אם אין לך SS אז הם יבקשו אישור מהINS שהם לא נותנים לך SS. בכל מקרה אתה יכול לגשת לתאוריה ולטסט אבל את רישיון הפלסטיק תקבל רק אחרי שהם בדקו אותך מול הINS.

Big Air

New member
קצת יותר לעומק

בארץ יש לי רשיון לרכב פרטי ולאופנוע עד 500 סמ"ק. מאחורה כתוב לי באנגלית A+B . האם זה אומר שאני יכול לרכב על כל אופנוע או רק עד 500 סמ"ק (כמו בארץ)? תודה

יורי CA

New member
לא יודע לגבי אופנוע

למרות שגם לי יש רשיון על אופנוע, לא טרחתי לברר בקשר לזה, והרשיון המקומי שלי הוא רק לאוטו. נסה להתחיל מפה, אולי תגיע למשהו

zoti

New member
לגבי אופנוע

אם אתה מבקר בקליפורניה אתה יכול לנהוג עם הרשיון שלך כל זמן שהרישיון המקורי שלך תקף. למיטב הבנתי אין הגבלה אם מדובר ברכב או אופנוע. בקליפורניה ישנם שני סוגי רשיון לאופנוע. אחד לא מוגבל והשני הוא למה שמוכר בארץ כ"אופניים עם מנוע עזר" - יענו 50 סמ"ק השאלה היא האם ישכירו לך אופנוע עם הרשיון הישראלי (בהנחה שהמשכיר ישים לב להגבלת הנפח ברשיון הישראלי) ומה יגיד השוטר שיעצור אותך (שוב, אם הוא ישים לב להגבלת הנפח) אתה יכול לנסות לשלוח שאלה לאתר של הDMV ולקוות שיענו לך. אישית אני הייתי הולך על בטוח ולא מנסה להתעסק עם החוק פה כי אתה יכול בקלות לבלות את הלילה במעצר בגלל שטות כזאת.

drz400e

New member
אני המרתי מצרפתי

וההגבלה היתה שהיה צריך להיות לי אותו לפחות שישה חודשים.

אז זהו אורן ביררתי תעניין

גם לי יש רישיון נהיגה בריטי- מה שצריך לעשות זה תאוריה ומשו שנקרא "מבחן שליטה", שזה סיפור שאמור לקחת בין 10 ל-15 דקות - יעני טסט מקוצר.. אבל! אם אתה נכשל בו פעמיים (זה רק עם ילד עילג בצורה רצינית) אזי דינך הוא לעבור את כל מסכת העינויים הידועה לשמצה הלו היא "שיעורי מינימום", הרבה זמן לריק ובזבוז של כסף.. חוץ תעשה כמוני- תוציא בי"נל ותנהג כמה שאתה רוצה.. הבעיה היחידה היא הביטוח- חברות הביטוח נותנות מחיר יקר למחזיקים ברישיון כזה..

למעלה