רשיון נהיגה A2 וA

yonatana1

New member
רשיון נהיגה A2 וA

שלום לכולם יש לי 2 שאלות.
1: לי יש רשיון A1 אני מעוניין לשדרג, האם במהלך המבחן המעשי עלי לבצע נסיעה בכביש או שמדובר במבחן במגרש בלבד?
2:חברי מעוניין לעשות רשיון A2 אצל הבחור במגרש שנמצא ברוקח,גלעד אופועים, אני אשמח אם מישהו יכול לאמר אם המורה מוצלח או שמדובר במלכודת כסף?
תודה לעונים

l coyote l

New member
גלעד?אולי חגי? הכי לא מלכודת כסף ומאוד מומלץ.

שדרוג מ-A1 ל-A כולל טסט מלא - במגרש ובכביש.

jeffy1

New member
יש שם כמה מורי נהיגה

עד כמה שניתן לקרוא להם כך. בפעם האחרונה שעברתי שם היו 3 מורים שונים.

אני דווקא לא התרשמתי מבית הספר הזה ועברתי למורה אחר.

ממליץ לחבר לעשות ישר A1, אותה השקע כספית.

l coyote l

New member
אבל ביה"ס נקרא "חגי אופנועים"

ושלל המורים עובדים שם ודרכו, ולא באופן עצמאי.

l coyote l

New member
איפה?
מוכר לי רק משרד אחד שמרכז את כולם.

יושבים כולם על אותו קו, או באיזורים שונים?

dori78

New member
משני צידי תחנת הדלק.

חגי וגלעד יושבים אחד ליד השני.
אצל חגי יש מיו שחורים ללימודי A2, כמה WOLF'ים ל-A1 ו-ER5 ל-A.
אצל גלעד יצא לי לראות רק מיו אדומים, רוב הזמן הקרוון שלו בכלל סגור.
אמנון יושב מהצד השני של תחנת הדלק, לא יודעת על מה הוא מלמד.

אלא אם כן אמנון וגלעד הם דמויות פיקטיביות שחגי מתפעל...

avihersh

New member
חשוב שהלימוד והטסט יהיו באותו מסלול...

בגני התערוכה, לומדים, אבל נבחנים בחולון.

בהרצליה שקט ונעים יותר, ראובן קריסטל - מורה מנוסה, מקצועי והגון - מלמד, בדיוק במסלולים ובמגרש שבו מתבצעים הטסטים.

אתר הלימוד - במגרש החנייה, צפונית לאצטדיון המקומי.

dori78

New member
אני לא חושבת שזה נכון.

אני לומדת אצל חגי בגני התערוכה, אחרי הטסט (נכשלתי) בחולון אני יכולה להגיד שזה ממש לא משנה.
כשאתה קובע טסט אתה משלם גם על שיעור כפול שמתבצע לפני הטסט, שמטרתו להכיר את המגרש הספציפי וגם (עד כמה שאפשר) את הרחובות האופציונליים בהם ייערך המבחן בכביש.

אם אתה באמת שולט בכלי - לא אמורה להיות לך בעיה לעבור לביצוע של שמיניות - פרסה קטנה ימינה - העלאה לשני והורדה לראשון - פרסה קטנה שמאלה - העלאה לשני והורדה לראשון - פרסה קטנה ימינה - עצירה - קו איטי - פרסה קטנה שמאלה - סללום (להלן - המסלול בחולון), גם אם התאמנת על קו איטי - פרסה קטנה ימינה - סללום ושמיניות בכלל במקום אחר ולא ברצף כלשהו (המגרש בגני התערוכה).

בעיניי - המטרה של השיעורים, היא לתת לי את הזמן להגיע למיומנות הנדרשת לשליטה מינימלית בכלי - היגוי בסיסי ושליטה בעבודת גז/קלאץ' - הכח שמגיע למנוע. אם אתה מצליח בזה, אין סיבה שתהיה לך בעיה לתפעל את הכלי, לא משנה באיזה מגרש ומה סדר התרגילים.

בלי קשר לכל זה - ברור לחלוטין שזה בולשיט אחד גדול, כשאני יוצאת בשיעורים החוצה ומתמודדת עם פחיות שחוצות לי את הנתיב - אני מתרגלת בלימות/נסיעה איטית בצורה הרבה יותר טובה וקרובה למציאות, מאשר בתרגילי האקרובטיקה המטופשים במגרש.

avihersh

New member
אם כך, איננו חולקים את אותה דעה בנושא...

אגב - שיעורי הצלחה בטסט ראשון, גבוהים מאוד אצל קריסטל בהרצליה. מעל 95%.

חלק מזה מיוחס למקצועיות המורה, אבל בהחלט יש קשר לעובדה שמסלול הטסט - מתורגל כל שיעור!!

dori78

New member
זה עניין של גישה, לא של דעה

1. זה שאני נכשלתי בטסט, לא מעיד על אחוזי הצלחה של ביה"ס.
לא בדקתי את אחוזי ההצלחה של ביה"ס כי זה לא רלוונטי מבחינתי.

2. לפי מה שאתה אומר, ביה"ס "קריסטל" הוא פס ייצור לרוכבים שיודעים לעבור את המסלול של המגרש בהרצליה.
מה ההבדל בין זה לבין לימודי תשובות למבחן אמריקאי כמו תוכים?
זה לא נקרא "לימוד נהיגה" ובעיניי לא אומר דברים טובים* על ביה"ס הזה.

* אני מניחה שיכול מאוד להיות שזה בי"ס טוב, רק שאתה בוחר להראות את הצד הפחות מוצלח.

avihersh

New member
הכישלון או ההצלחה שלך, אינו פקטור מבחינתי...

אין כאן עניין אישי.

כתבתי על, ראובן קריסטל מורה מקצועי, אמין וומנוסה, אשר בנוסף - מלמד במסלולי הטסט. ראיתי צרות גדולות יותר בחיי...

דווקא גני התערוכה ידוע כפס ייצור - מקום שמטפל במסות של רוכבים, ללא קשר אישי בין המורה לתלמיד.

בסופו של יום צריך יותר מטסט בשביל להיות רוכב אופנוע. אחד האמצעים הינו קורסים ואימוני רכיבה מתקדמים (לדוגמא: אופנוען מאומן ).

בהצלחה, בכל מקרה.

למעלה