רשיון נהיגה בפולין

• פותח הנושא j w
  • פורסם בתאריך

j w

New member
רשיון נהיגה בפולין

האם נחוץ רשיון נהיגה בינלאומי (כגון ממסי) או שמספיק להציג את הרשיון הישראלי לצורך נהיגה עצמית בפולין? תודה יעקב

גם וגם

נחוץ בינלאומי עם הישראלי מחובר אליו כהוכחה שלא שללו לך אותו בארץ. האמנות וההסכמים קובעים כי רשיון בינלאומי תקף בתנאי שיש תוקף לרשיון המקורי לפיו הוצא הבינלאומי. למרות שברוב המקרים יסתפקו אם תציג את הבינלאומי בלבד.

מספיק הבינלאומי, על פי אמנה

בינלאומית, ממסי לא יוציאו רשיון אם הוא לא בתוקף, לי נתנו רשיון למספר חודשים בלבד כיוון שלרשיון הנהיגה הישראלי עמד לפוג התוקף בעוד חצי שנה

לא תמיד.בהולנד לא קבלנו מכונית

שכורה שהוזמנה מהארץ כי לא היה בידנו הרשיון הישראלי.כולה עוד כרטי מגנטי מה הבעיה לקחת עם שאר הניירות שלוקחים לנסיעה...בוקר טוב. נ.ב. ראשון,איך מתפתחת הפעוטה?

הפעוטה ענקית, ילדה טובה ומעולה

פולניה אמיתית

תיקון לגבי הרשיון

ממסי לא יוציאו רשיון בינלאומי אם למקומי אין תוקף. זה נכון מאד, אבל עד להגעתך לשם יש אפשרות לשלילה. לכן התשובה הרשמית, אותה מצטטים במשרד בפולין היא זו שצריך הבינלאומי כאשר הישראלי בא איתו להוכחה. בעת ביקור במשרד הרישום המקומי בוורשה כדי לבדוק אפשרות הוצאת רשיון פולני על סמך הישראלי זה מה שנאמר לי. דרך אגב, הם היו מוכנים להוציא פולני על בסיס תרגום הישראלי, בתנאי שאפקיד את הישראלי במשרד שלהם בזמן שאני משתמש בפולני. שלא יהיו שניים בו זמנית בידי, כך שאם תהיה שלילה בכל מקרה יתפסו את זה. גם לא הבינו למה יש תום תוקף לרשיון נהיגה, כי מבחינתם רק בעיה רפואית יכולה להיות הסיבה, אז רצו ממני בדיקה אצל רופא. אחרת, מה פתאום המדינה גובה תשלום אגרה כל כמה שנים על דבר כזה בלי שום שירות נוסף? מילא, אולי בביקור הבא אסדיר את זה בעזרת בקבוק יקר עטוף היטב...... סתם בשביל העיקרון שיהיה לי רשיון פולני.

ומאד חשוב כשנוהגים שם

בעיקר בדרכים כפריות צדדיות: לזהות מרחוק את אלו שכבר בעשר בבוקר מתודלקים באיזה בקבוק ........ לא רק אלו שברגל מתנדנדים מצד לצד, או באופניים, אבל אלו שגם ברכב לא בדיוק מבינים באיזה צד של הפס הלבן צריך להיות....

j w

New member
סתיו בפולין

מתי מתחילה העונה של חילופי הצבעים של עלי העצים (לפני השלכת) ומתי העצים כבר עירומים? היכן ניתן לצפות בתופעה בקנה מידה משמעותי? תודה יעקב

הלינקה

New member
Zlota Polska Jesien

מתחילה באוקטובר (Pazdziernik) - העלים מחליפים צבע מירוק לצהוב זהב, בנובמבר (Listopad) - העלי נושרים מהעצים.

למעלה