רשיון נהיגה בספרד

רשיון נהיגה בספרד

יש כאן מישהו\י משוכני הפורום שגר בספרד + הוציא רשיון נהיגה ספרדי? אם כן - במה כרוך התהליך? מבדיקה שעשיתי, כנראה שצריך לעבור קורס בבי"ס לנהיגה ולעבור טסט. נשמע לי כל כך לא הגיוני. יש כןא מישהו שיכול לאשש או לסתור את הטענה? אני מקווה שיוכלו לסתור...

guybcn

New member
מצטער לאכזב אותך

אבל כמו במקרה של מדינות אחרות שאין איתן הסכמי המרת רשיון, עליך לעבור את ההליך כולו (לספרד יש הסכם רק עם מדינות מסוימות, רובן לטיניות + פיליפינים), למרות שמספר שיעורי הנהיגה במחוזות מסויימים יכול להיות מצומצם. עד אז יש לך שישה חודשים לנהוג עם הרשיון הישראלי מרגע שקיבלת תעודת תושב. לאחר מכן, אם תרצה לשכור רכב, מכיוון שניתן רק עם ותק מסוים בנהיגה, אתה יכול להראות את הרשיון הישראלי ביחד עם הספרדי.

gatissima

New member
אני הוצאתי ואין לי בשורות

אכן צריך לעבור את כל התהליך שילמתי על חבילה של 10 שיעורי נהיגה, זה כולל גם שיעורי תיאוריה ואת הספרים. אני לא הלכתי לשיעורים, למדתי לבד עם הספר והלכתי לבית ספר לנהיגה לתרגל על המחשב, זה מאוד חשוב כי אלה השאלות שבאמת מופיעות במבחן. אפשר להבחן גם באנגלית , אני נבחנתי בספרדית אבל הצצתי בשאלות תרגול באנגלית וזאת היתה אנגלית מזעזעת. על המבחנים (עיוני ומעשי) משלמים בנפרד אבל דרך בית הספר לנהיגה. אותנו לקחו במרוכז באוטובוס לתיאוריה, ממש טיול שנתי. התשלום לתיאוריה תופס לפעמיים. לטסט נוסעים עם המורה ונבחנים באוטו שלו כשהוא יושב לידך והטסטר במושב האחורי , קצת הזוי- חוץ מזה צריך לעשות בדיקות במכון מיוחד כל התהליך עלה קרוב ל 500 יורו , למזלי העבודה שילמה על זה.

זה בדיוק המצב שלי

אני מתקרב לחצי השנה (סוף אפריל). וכרגע בוחנים אצלנו, בעבודה, את התהליך.

goro11

New member
מה לגבי רישיון למונית?

מלבד הרישיון גם שם צריך כמו בארץ מספר או ששם זה פשוט יותר?

pichinan

New member
מספר דברים

כפי שנאמר, לספרד אין הסכם המרת רשיונות עם ישראל, ולכן יש לעבור את כל תהליך הוצאת הרשיון (כנ"ל אם היית אזרח אמריקאי). עם זאת, מכיוון שישראל חתומה על אמנות וינה והאג, לאחר הוצאת הרשיון ניתן להחיל עליו את הותק של הרשיון הישראלי. הדבר נעשה באמצעות הנפקת טופס מיוחד ממשרד התחבורה הישראלי (אותו יש לחתום באפוסטיל במשרד החוץ). כל זאת יש לעשות בארץ. לגבי הליך הוצאת הרשיון, שים לב שהחל מנובמבר הטסט כולל 10 דקות של נהיגה עצמאית (conducción autonómica), רפורמה שהוכנסה ע"ב נורמה אירופאית בנושא שהאיחוד דורש מכל המדינות להחיל עד 2013. נכון להיום, כחצי מהאוטונומיות כבר החלו את הרפורמה, שגם כוללת בחינות מחוץ לרכב (ניתן לשיקול דעת הבוחן), כמו החלפת שמן, צמיגים, בדיקת מים וכו'. והערה לגבי הישיבה מאחור של הבוחן. כל מדינה והרגליה, יש מי שיאמר שישיבת המורה לנהיגה מאחור היא זו שהזויה.ישנן סיבות רבות למה זה נעשה כך: קשר עין עם הבוחן, יותר הרגשת בטחון שכן המורה ממשיך לשבת היכן שתמיד, מניעת תנועות יתר (נבחנים נוהגים לעשות תנועות יתר עם הראש ע"מ שהבוחן ידע שהסתכלו במראה, מה שמוריד מהריכוז בנהיגה עצמה. עם הבוחן מאחור זה לא קורה). יש מי שאומר שבוחן לא צריך להתרכז בלחיצה על דוושות, אלא בתמונה כולה - תנועות הנבחן, מצב הכביש וכו', מה שנקרא מבט פנוראמי. אם משהו קורה, המורה לנהיגה לוחץ על הדוושה, זה לא ימנע מהבוחן להכשיל אם הוא חושב שמשהו נעשה לא נכון גם אם המורה לא הגיב. אבל הכי חשוב: בוחנים אינם צריכים להיות מורים לנהיגה (רובם לא), ולכן אין הם יכולים לבצע דברים שבתחומו של מורה הנהיגה, כגון לחיצה על דוושות העזר בהיותם עם תלמיד. מדובר בשתי קריירות נפרדות.

gatissima

New member
זה מעניין מה שאמרת על הותק

לא ידעתי

פעם עצרו אותי משטרה לביקורת, ושאלו למה אין לי שלט נהג חדש, הוצאתי את הרשיון הישראלי והראיתי להם שהוא הוצא אי שם במאה הקודמת ושרק עכשיו המרתי אותו, למזלי הם הסתפקו בזה ועזבו אותי.

אם הייתי מגישה את הטופס הזה היו כותבים לי מראש את שנת ההוצאה המקורית של הרשיון הישראלי על הרשיון הספרדי?

ולגבי הטסטר מאחור זה נראה לי מוזר אבל האמת שזה היה לי יותר נוח, מצד שני עשיתי את זה אחרי 12 שנים שנהגתי , ובכל מקרה טסט באיזור תעשייה במדריד נראה מצחיק אחרי טסט חיפאי עמוס זינוקים בעלייה

pichinan

New member
כן

וזה נוח מכל מיני סיבות, בעיקר לקבל הצעה אטרקטיבית מהביטוח, עם היתרון שיש לך שנים רבות של נהיגה ללא תאונה. הסיבה היא שה-certificado de antigüedad אינו כולל מידע לגבי תאונות בארץ. עוד "חור" שניתן לנצל הוא לגבי שנות הותק, במידה ויש רשיון קטנוע ורשיון רכב עם פחות ותק, ניתן לבקש ששנות הותק יהיו אלו של הקטנוע (כפי שאת יודעת רשיון רכב מתאים לנהיגה על קטנוע). זה הליך לא קצר, יש להעביר traducción jurada לפני הגשה במשרד התחבורה הספרדי, אבל בסופו של דבר שווה את המאמץ.

gatissima

New member
עכשיו כבר מאוחר

אני בברזיל, למזלי יש הסכם בין ברזיל לספרד אז אני אוכל להמיר אותו.

יעלי9

New member
אתה יודע אם גם בריטניה חתומה על האמנות האלו?

לא נראה לי שלחבר'ה בחברת הביטוח כאן יש מושג, אבל אולי מסמך רישמי ירשים אותם מספיק בכדי שלא נחשב נהגים חדשים.

בקר12

New member
אפשר להוציא מחברת הביטוח הישראלית טופס היעדר

תביעות וזה עוזר להורד את המחיר של ביטוח הרכב בבריטניה

noa scotland

New member
בדיוק. וזה מה שעשינו

הבאנו אישור העדר תביעות וקיבלנו הנחה בביטוח (no claim bonus) בבריטניה.

למעלה