רשיון נהיגה אנגלי

assaf1274

New member
רשיון נהיגה אנגלי

אני נמצא באנגליה מפברואר עם רשיון עבודה וכו. רכשתי לאחרונה רכב וידעתי שעד שאשיג רשיון נהיגה אנגלי הביטוח יהיה יקר האמת לא תיארתי לעצמי כמה יקר..... אני מודע שישנה האופציה ההונקונגית אבל לאור החדשות האחרונות לא נראה לי שאני אבחר באופציה הזו. יש למישהו נסיון עם זה? קראתי גם שניתן להוציא provisional license עד שמוציאים רשיון קבוע והכל צריך להעשות במסגרת 12 חודשים מהגעה לאנגליה. אשמח לכל הכוונה.

יעלי9

New member
צריך להוציא provisional license כדי לגשת לטסט

כמה חודשים מראש, זאת חובה, לא רשות.
הרישיון הזמני הוא אוטומטי ממלאים פרטים באינטרנט משלמים ומקבלים טפסים למילוי. הרישיון מגיע אליך בדואר. "הבעיה" היחידה היא שצריך לשלוח אליהם את הדרכון כתעודה מזהה. מאד מקובל כאן, לנו כישראלים היה קצת קשה לשחרר, אבל אין ברירה.
http://www.direct.gov.uk/en/Motoring/DriverLicensing/DrivingInGbOnAForeignLicence/DG_4022561

הביטוח אכן יקר באופן כואב, כדאי למצוא חברה שלפחות תכיר בהעדר התביעות המארץ.
אנחנו עכשיו בהליכי הוצאת הרישיון המלא (חזרתי לגיל 19 ולמדתי לתיאוריה). אז עדיין לא יכולה לומר מה יהיו ההשפעות על מחיר הביטוח.

ממה שאני הבנתי

אי אפשר להגיש בקשה לסוג רשיון הזה אם יש לך ויזה לחצי שנה בלבד. כלומר מי שנכנס עם ה- EEA צריך לחכות לתושבות כדי להגיש בקשה לרשיון.
אגב אמרו לנו שאפשר להגיש גם ת"ז ולא רק דרכון אבל זה דורש יותר מסמכים ובירוקרטיה.
התאריך שבו 12 החודשים בהם חובה להגיש היא התאריך מרגע קבלת התושבות.

יעלי9

New member
אני באמת לא מכירה את הכללים לגבי EEA

תודה על ההרחבה.
פותח ההודעה הזכיר רישיון עבודה ולכן הנחתי שמדובר במישהו שנכנס על ויזת עבודה. במקרה הזה התושבות מתחילה מרגע ההגעה.

לגבי התעודה המזהה; אולי הכוונה לתעודות זהות אירופאיות (אבל אז אין צורך בכל הסיבוך עם הרשיון). למיטב זכרוני מרשימת התעודות האפשריות, לישראלים רלוונטי רק הדרכון .

בקר12

New member
ייתכן שאת טועה. אין לך "ויזה" לחצי שנה.

בתור אזרחית אירופית או בת זוג של אזרח אירופי אין לך הגבלה על שהייה. ה RESIDENCE CARD שאת מזכירה הינו בסך הכול מסמך המאשרר את הזכויות שלך ואינו מהווה "ויזה".
מה שכן, ייתכן באמת שהרשויות צריכות אותו (בהיבט הפרוצדורלי) כדי להוציא לר רשיון נהיגה זמני. הייתי מודא את העניין.

האמת שמי שדיבר איתם

זה בעלי כי לי כבר אין כוח לדבר עם פקידים פה:)
לא משנה אם אני קוראת לזה ויזה או לא - למיטב הבנתי אתה צודק צריך מסמך שמאשרר את הזכויות שלי.

גוזליה

New member
כנ״ל

יעלי9

New member
אוי ואבוי, מקווה שזה יהיה מאחורי בהקדם

אני די בהכחשה שאצטרך לעבור שוב טסט. זה לגמרי מסוג הדברים שחשבתי שלא אצטרך לעשות שוב לעולם.
כמה חבל שהפתרון ההונג-קונגי לא חוקי...

mish07

New member
גם לי לקח הרבה זמן

להתרגל לרעיון ודחיתי את העניין במשך כמה שנים טובות וזה היה טפשי מצידי כי סתם הסתכנתי ... אמנם לא עברתי בטסט ראשון אלא בשני ועם לא מעט שיעורים כדי להפטר מהרגלים "מגונים" אבל בסוף עברתי. התאוריה לא הייתה נוראית ואם לומדים כמו שצריך אז עוברים די בקלות.
בהצלחה!

יעלי9

New member
את התיאוריה כבר עברתי בהצטיינות

עכשיו כל נסיעה נראית לי כמו סרטון של ה- hazard preception
אם היו מבטיחים לי שאעבור בטסט השני, הייתי חותמת ללא היסוס! כל הכבוד לך. אני מכירה כאן מישהו, לא ישראלי, שכבר פשוט התייאש כי הוא לא מצליח לעבור.

בקר12

New member
את הטסט הראשון שרפתי אצל הבוחן כשקראתי

ל"ווקסהול" שבה שעשיתי את הטסט - "אופל". זה כבר סימן אותי.
אגב, בטסט אנגלי גם אם נכשלים בהתחלה ממשיכים ועושים אותו עד הסוף שזה די מעצבן ("גבר מת מהלך")
נדמה לי שבישראלי חוזרים הבייתה מיד.

יעלי9

New member
העיניין עם האופל לא מוזכר בhighland code

רשמתי לפני.
גם בישראל מדווחים את בשורות האיוב רק בסוף הטסט ושלא בפניך, כלומר המורה מקבל את התשובה ומספר לך. כך לפחות היה אצלי.

mish07

New member
כאן הבוחן אומר לך בסוף הטסט

אם עברת או לא. לדעתי חלק מהבוחנים לא מחבבים את הנהגים הוותיקים שצריכים להוציא רשיון ואולי אף מחמירים יותר בהשוואה לנהגים חדשים. בטסט הראשון נהגתי מעולה לטעמי כולל החניה והרוורס ומשום מה הבוחנת החליטה להכשיל אותי כי היססתי באחת הככרות. ממש התעצבנתי כי גם אם היססתי לכמה שניות זה לא היה מוצדק להכשיל אותי. יש האומרים שנשים בוחנות יותר קשוחות אבל לא נראה לי שזה מוכח סטטיסטית... מאידך, הטסט השני שלי הלך פחות חלק ואפילו נגעתי במדרכה מרוב התרגשות ופחד שמא אכשל שוב אבל לשמחתי הבוחן היה נחמד וכנראה הרגיש בטוח איתי וגם כי מהתחלה הייתה לו סימפטיה אליי כשהוא שאל במה אני עוסקת והתברר שגם אשתו באותו תחום ומשם התפתחה לה שיחה :) ...
הכל תלוי אם הם מחליטים להעצים טעויות מסוימות ולהכשיל את התלמיד על כך או לייחס להן חשיבות מופחתת ולהשאירן במסגרת מספר הטעויות המינוריות המותרות.

נכון בישראל

מדווחים בסוף - הבוחן מיידע את המורה והוא/היא מתקשרים ואומרים אם עברת או לא.
אני גם צריכה להתחיל להזיז עניינים ולעשות תיאוריה.
אין לי מה להירשם עכשיו כי הדרכון שלי גם ככה ב- HOME OFFICE אבל נשמע ממש חוויה ללמוד נהיגה באנגליה
.

אגב, באירלנד יש כמה דברים שהם לא חוקיים בנהיגה בישראל וכן חוקיים באירלנד ואפילו נבחנים עליהם.
זה כך גם באנגליה?

בקר12

New member
כשעשתי טסט בארץ בשנות ה 80 וחטפתי ברקס

מהבוחן אז מיד חזרנו לבסיס.
כשחטפתי ברקס מהבוחן באנגליה בטסט השני השלישי (לא זוכר כבר) כי כמעט דרסתי ברוורס איטי ילדים שהיו קילומטר ממני אז הטסט המשיך עוד דקות רבות למרות ששני היושבים ברכב ידעו את תוצאת הטסט.

בקר12

New member
האמת היא שהיה לי מורה לנהיגה איראני מתוחכם

ותחמן שרק הוריד לי את הביטחון וגרר אותי לעשרות שיעורי נהיגה.
אשתי וחברים שלי עשו אצל מורה פאקיסטאני אחד שושיחרר אותם לטסט אחרי שיעורים ספורים והם עברו אחרי פעם או פעמיים.
לי לקח טסט רביעי וזה אחרי עשרות שנות נהיגה (וכולל גם נהיגה באנגליה)
תיזהרי ממורה שיסביר לך שרכשת יותר מדי הרגלים רעים ואת צריכה הרבה שיעורים. הייתי גם ממליץ ללמוד ולעשות טסט על גיר אוטומטי.

mish07

New member
צודק, אני גם למדתי על רכב אוטומט

מי צריך את כל הזינוקים בעלייה?

בקר12

New member
אז אמרו לי שמי שעושה טסט על רכב אוטומטי אז

הרשיון שלו מוגבל לנהיגה רק רכב אוטומטי אבל כנראה שזה לא נכון וגם אין לדעתי סימון כזה על הרשיון.

למעלה