רשיון לממ"ר

nexnor

New member
רשיון לממ"ר

אני לא בטוח שזה הפורם הנכון, אז אני אנסה. אשמח עם משהו יכול לפרט מהם השלבים בדרך לרשיון לממ"ר. מה נדרש?, אילו קורסים?, אילו דרגות/שלבים?, ומהו סדר גודל העלויות באופן כללי?, היכן מלמדים? בנוסף מה נדרש לממ"ר + טנדם ?

../images/Emo23.gifשלום ל nexnor

שלום לך! כדי לעשות קורס על ממ"ר עליך קודם כל להיות טייס מצנחי רחיפה ברמה המקבילה לרמה 1. לאחר מכן עליך לעבור קורס ממ"ר. לגבי טנדם בממ"ר הנושא אינו כל כך פופולארי בארצנו עקב פעילות ממ"גים. אולם באם תרצה?! תתקדם לקראת הכשרה לטנדם ובמקביל טוס על ממ"ר ובכך תוכל להגיע לרמה בטוחה! בברכה ארנון הר לב עגור צור קשר עם המועדון. עגור טלפונים: 03-5067467 03-6580144 נייד: 050-2791079 אתר: AGUR.CCC.CO.IL דאר אלק' : [email protected]

nexnor

New member
תודה רבה, באלו ימים ניתן לצור אתכם

תודה ארנון באלו ימים ניתן לבוא לבקור ולהתרשם?

../images/Emo23.gifתשובה!

מועדון עגור פתוח בכל יום מהשעה 09:30 ועד השעה 17:00 רצוי לתאם טלפונית! טלפונים: 03-5067467 03-6580144 050-2791079 בברכה ארנון הר לב עגור

Haim raveh

New member
ואני מציע....

ויסלח לי ארנון. קרא את ספר העזר המבצעי של מצנחי הרחיפה ופעל לפיו . כל דרך קיצור עשויה לעלות לך "במחיר כבד". הממ"ר , כלי טייס נפלא לטיסה , קלי קלות ללמוד להטיסו ויודע גם יודע הוא "לבעוט ". עד היום מספר אצבעות "טסות באוויר" ומחפשות את בעליהם !!! התקרית האחרונה ש"חוויתי" היתה לפני כחודש וחצי - קטיעת אגודל . יוסי קופר זיכרונו לברכה , לא יכול לספר יותר בנושא . למרות הכתוב , הטיסה בממ"ר ניפלאה , אך מצריכה מיומנות מרובה . חיים רוה

nexnor

New member
ממ"ר מול ממ"ג

החיבה לממ"ר נבאה אצלי מסרטון ודיאו שקיבלתי. הסרט הוא של ממ"ר עם טרייק של חברת Fly Product. משם התלחתי לברר. האם משהו מכיר מנסיון כלי מסוג זה (ממ"ר + עגלה)? האם הוא בטוח? הניידות והפשטות של הכלי נראו לי מדליקים. לאומת הממ"ג שנראה לי קצת כלי כבד ביחס לממ"ר עם הגלגלים.(היכולת לקפל את הכלי למזוודה ולאוטו). האם יש שוני בנהוג ממ"ר עם, או בלי עגלה מבחינה בטחותית? המטרה היא כמבון לרחף בכיף ומעל הכל בבטיחה. אני מעוניין לבחור במסלול הבטוח ולא הקצר. בתודה מראש

fanman

New member
הבדלי בטיחות ועוד.

אם אתה מתכנן לטוס עם ה"טרייק" של FLY אז בעצםאתה מחפש ממ"ג. טסתי הרבה בשני הכלים ולדעתי הייתי הראשון בארץ שטס עם טרייק שכזה. החסרונות רבים והיתרונות בודדים. רשימת יתרונות (אובייקטיביים)טרייק: קל לניוד-נכנס לבגאז' של מכונית משפחתית (עם מנוע ומסגרת מתפרקת). זול יחסית לממ"ג חדש. מרחקי המראה ונחיתה קצרים להפליא. צריכת דלק נמוכה מאד. אחזקה שוטפת זולה מאד. אולי יש עוד יתרונות , לא עולים בדעתי כרגע. רשימת חסרונות: אמינות ועקביות- המנועים לא אמינים בצורה מפתיעה. ינשנם מנועים שעובדים נהדר וישנם מנועם (מאותו יצרן) שהם פשוט קטסטרופה. התקלות מגיעות בעיקר מכיוון מערכת הדלק ואם לא מקפידים על תחזוקה מושלמת,גם ממערכת החשמל. טסתי במנועים מתוצרת יצרנים שונים (סה"כ צברתי כאלף שעות).וחוץ מדגם של יצרן אחד-למואט- נחתתי עשרות(!) נחיתות חירום. הבעיה עם אותו "למואט",משקלו הניכר, 35 ק"ג לערך. חיסרון גדול נוסף- ההשתלמות.לדעתי צורך ביותר מקורס דרגה אחת של מצנחי הרחיפה ולהוצאת רשיון ממ"ר. אם תרצה לשמור על חייך ושלמות אבריך, עליך לצבור נסיון ברחיפות חפשיות ללא מנוע ולאחר כמה עשרות שעות תוכל להמשיך בצורה בטוחה לממ"ר.אפשר לעשות קיצורי דרך- אבל אלה החיים שלך. המראות קצרות אבל מאד מסובכות . לטייס עם נסיון- 30% מההמראות נכשלות וצריך להכין את הכלי להמראה נוספת. בטיסה עצמה הכלי מושפע מאד מטרמיקות מה שמקלקל את התענוג שבטיסה ממונעת. הטיסה איטית מאד. וכדי לסיים להטיס נוסע נוסף זה אחד הדברים המסובכים ביותר וכמובן שצריך מצנח נוסף ושונה (טנדם) לצורך העניין. ישנם חסרונות נוספים, לא היום. אם תרצה אתן גם רשימה דומה לממ"ג. הנ"ל מביע את דעתי האישית בלבד ויש שיחלקו עלי, אם מסיבות מסחריות ואם מסיבות של אגו. אין לי כוונה להתווכח עם איש על שכתבתי שכן זוהי דעתי האישית פרטית אינדיווידואלית אגומניאקית טרנסצדנטלית מטכלורמיטית וזהו. יובל.

../images/Emo23.gifאין על מה לסלוח!

הי חיים! שמח לקרוא את התייחסותך בפורום. בעגור אנו ממשיכים לפעול על פי הסע"מ וגם בתום כל הכשרה שולחים את המלצתנו לאגודה, אתה יכול לבדוק. גם בהכשרת ממ"ר אין כל שינוי ואין הנחות! כך שאין עבור מה לסלוח. בברכה ארנון הר לב עגור

Haim raveh

New member
ארנון , סליחה אף פעם לא הזיקה לי...

כתבת כי צריך נסיון של לפחות דרגה 1 וכמו שאתה מכיר את דעתי בנושא , זה לא מספיק . אתה צריך לסלוח לי ולקבל את התנצלותי , דעתי אולי לא תואמת לכולם אך זה אני . אני שמח כי אתה פועל ע"פ הסע"מ על יתרונותיו וחסרונותיו . חלק מהסע"מ "נכתב בדם" מיותר שנישפך , בדיוק כמו תורות תעופה אחרות . חלק מ"שמני הפיתוח" של התעופה בעולם היה "דם" ולא שמנים אחרים ולצערינו. חיים רוה

../images/Emo23.gifההתנצלות מתקבלת!

הי חיים! אני מנסה בכל כוחי לשמור על הקיים. אבל חברים ללא ניסיון טסים בתבור , יש הטסים ללא קסדות ועם סנדלים. חבל על כל המאמצים שהשקענו עם השנים ליצור רמות בטיחות נאותות ובמחי אחד הכל נעלם. בברכה ארנון הר לב עגור

למעלה