רשיון לטוסטוס

את אומרת את זה בקלילות

אני רואה בזה מתן רשיון למות... לי קשה לקחת אחריות כזאת על הבן שלי.

ואת אוהבת לרכב

על טוסטוסך.??

מצוטטת

New member
נישאלתי.......

פעם אחת בלבד... אפילו חצי דקה למחשבה לא ביקשתי! לא נישאלתי בשנית..... מספיק לי היום שהוא נוהג ב
גם עם זה לא קל לי, רק שעם זה לא היתה לי ברירה.!!!

מוכנה לא להיות תמציתית

למה אולי תעזרי לי להחליט כאן מרחוק משום שאבא שלו בטח לא יחליט והילד גר עם אבא עכשיו והגרוש עוד יתקשר בקרוב "להתייעץ"...

מצוטטת

New member
אין פה דיון למחשבה, יש החלטה

אני בזמנו לקחתי את שרביט ההחלטה כאן תורך להחליט.... משהו שאני לא יכולה לעשות עבורך:)

מיקי 43

New member
מיכל

מהכרותי עם הסביבה והנוער כל מה שנוצר סביב הכלים האלה גניבות ותגובה של אלימות וסכינאות ובנוסף כבישי האיזור או מהירים או צרים וחשוכים ובעוד שנה יכול לנהוג ברכב אמנם עם מלווה בתחילה אבל עדיף מאשר רכב דו גלגלי וחשוב יותר למען בטחונו ושלמותו מיקי

ככה גם אני חושבת

מה בוער לו? מדאיגה אותי יותר ההתנהגות בדרכים בלילות של אחרים ששותים ונוהגים. וזה מפחיד אותי. רכב לפחות יותר יציב..שנה ינהג עם מבוגר..ילמד להתנהג על הכביש. לא בעד. מחכה עדיין לראות אם אבא שלו יתקשר...

../images/Emo124.gifלא טוסטוס!!!

רכבתי על אופנועים מסוגים שונים, חלקם בינוניים וחלקם כבדים, ואפילו כמה "רוצחים" ישד לי ברזומה, אבל לעולם, לעולם ולא משנה מה יקרה - הבן שלי לא יעלה על טוסטוס. גם כך רוכבים פגיעים יותר מאשר יושבי קופסאות (אני נמנה עליהם כיום, איך נפלו גיבורים?...) אבל לאופנועים יש כמה יכולות שעשויות עם הרוכב המיומן לצאת ממצבי ביש לא קטנים: יש להם יכולות אחיזה, שינוי כיוון, שינוי גודל המהירות, ומערכת בלימה ראויות לשמם. כל אלו, כשבאוכף יושב רוכב מיומן - יכולים להוציא אופנוע ממצב שמכונית היתה צריכה להגן על הנוסעים בתוכה - והרוכב ייצא ללא שריטה (קצת דפיקות לב ו2- ליטר אדרנלין בדם - אבל זהו). טוסטוס לעומת זאת - חסר את כל אלו: הם אינם יציבים, מערכת הבלימה שלהם אינה טובה יותר מבדיחה גרועה והמנועים שלהם כה זערוריים עד שאין שום סיכוי שמנוע ימלט אותם מצרה. לכן - אל תרשי לו לעלות על טוסטוס בשום פנים ואופן. את יכולה להסכים איתו, וזה תלוי בך, שבגיל 18 תעזרי לו לקנות רכב 4 גלגלי טוב יותר, או... תרשי לו לעלות על אופנוע כבד בגיל 18 - כשאת מממנת לו את חליפת המגן (אל תזלזלי - חליפה טובה עולה לא מעט אלפי שקלים, ובארה"ב יש חליפות מעולות). שיהיה בהצלחה

אשלח לו את ההצעות שלך...

רוצה שגם הוא לבד יגיע למסקנה הנכונה. לא רוצה לומר רק "לא" שרירותי אלא מנומק מדוע ולמה ...

המסקנה הנכונה...

זה לא פשע מצד הורה לקום ולומר "לא!", כן, גם אם הוא גרוש ולא רוצה שהילד לא ידבר איתו כשגם כך המצב עדין (ואני הרי יודע על מה מדובר...) אינני בטוח כלל שנער בגיל הזה, חכם ככל שיהיה, יגיע למסקנה הנכונה - ולך מותר לומר לא. כהילד שלי היה מתמרד נגד חגורת הבטיחות מאחור ובוכה, הייתי אומר שאני מעדיף ילד בוכה מאחור מאשר אבא בוכה בחדר מיון... בינינו - לשקט הנפשי שלך - אחרי שהוא יעלה על אופנוע ראוי לשמו - הזמיני אותו לארה"ב וממני לו קורס רכיבה מתקדמת - הקורס יקנה לו מיומנויות שיצילו אותו, פשוטו כמשמעו, על הכביש מדי יום.

טרם הגענו...

לגיל המתאים... מה שלא מנע ממני,כמובן... להכריז מראש... על התנגדותי המוחלטת...נחרצת...חד משמעית.
סיפור אחר...סביר להניח כבר לא יהיה בידיי להחליט.

למעלה