רשיון לאופנוע

N Chomsky

New member
רשיון לאופנוע

אני בן 22, יש לי 4 שנים רשיון לרכב פרטי (02). אני מעונין לעשות הקיץ רשיון לאופנוע, אבל אני צריך ייעוץ: * אני אוהב מהירות אבל מצד שני אני מאד פחדן ושקול (ביחס לחברים). * לא סובל קטנועים. * שני השיקולים העיקריים הם דילוג על פקקים + חיסכון בעלויות הדלק (ברכב אני מקפיד על טורים גבוהים לזמינות כח
). אז כנראה הכיוון הוא אופנוע כבד. אני לא יודע באיזה אופנוע להתחיל, אם כי השאיפה היא להגיע למשהו בסגנון CBR600. האם המסלול הוא אופנוע 50 סמ"ק ואח"כ לכבדים יותר
? או להתחיל עם 500? (החוק מאפשר בגילי?). מקווה שאני לא שוקיסט מידי בתחום ולא שירבטתי שטויות
.

Great Blue

New member
../images/Emo5.gif

תתחיל מלקרוא כמה מאמרים (מהשורה הכחולה למעלה יש לינק "מאמרים", כדי שתבין כמה טעויות פטליות דחפת להודעה אחת... 1. אל תעשה הכללות ותשנא את כל הקטנועים, תתעדכן יש גם בתחום הזה מגוון מפלצות ושיפורים- יש מה לראות... 2. להתחיל מ-CBR- ובכן כן! אם אתה רוצה ל מ ו ת... 3. מישהו רוצה להמשיך?

N Chomsky

New member
../images/Emo9.gif אבל אבל אבל...

אמרתי והזהרתי שאני שוקיסט בתחום... אז למה
? (מזכיר לי פרסומת מסוימת...). יש לי בבית טרטנטה גיר רגיל, ורכב מכובד (הרבה) יותר עם טורבינה רצינית אבל מה, היא אוטומטית (עכשיו
). אני משאיר את הטורבינה למשפחה ולוקח לי את הטרנטה. פשוט יש לי סלידה מכל דבר אוטומטי, בין היתר קטנועים. ואני יודע, יש מהירים מאד. ובכל זאת לא אטרקטיבי... השארתי את ה - CBR כאפוציה כי, כפי שטרחתי להזכיר, אני לא מטורף. דבר שלעולם לא אעשה למשל - ווילי (אפילו עם אופניים לא עשיתי
) או לפתוח ראשון ברמזור (תמיד יש את נהגי הרכב הבני זונות שגונבים צהוב, נכנסים באדום ובאופנוע שנחפז לפתוח ראשון, עם הצהוב...) תודה בכל זאת.

עד 500../images/Emo91.gif

כצעד ראשון, יהיו לך הקלות בשיעורים (רשיון יותר מ 3 שנים), אתה יכול להתחיל לרכב ישר על אופנוע עד 500, לרוב מומלץ למתחילים gs, אופנוע סופר אמין, וחסכוני ביותר. תפרט סכומים ובדיוק מה אתה רוצה ותקבל תשובה יותר ספציפית.

N Chomsky

New member
אתם יכולים לפרט?

עידו וברק - אני זוכר שיש הקלות ל - 50. משהו כמו שיעור בודד במגרש. זה נכון? ומה בקשר הקלות ל - 500? תודה.

כן יש הקלות ...

קודם כל אתה פטור מתאוריה. עד 50- אתה פטור משיעורי מינימום. (רצוי לקחת שיעור שניים להתכונן לטסט) עד 500 - 15 שיעורי מינימום. (כרגיל) הקלה לעד 500 ניתנת רק לבעלי רשיון "עד 50"... והיא 8 שיעורי מינימום במקום 15...

N Chomsky

New member
ואיך הטסט?

נניח ואתחיל באמת ב - 50. האם מחמירים בטסט? שאלה קצת מעורפלת, אבל אם נשווה את שיעור העוברים בטסט ראשון ל - 02 ול - 50 סמ"ק, איפה סיכוי טוב יותר? ועוד קושיה - יש לכם מושג לגבי תצרוכת דלק ממוצעת של CBR600? ק"מ/ליטר או ליטר/100 ק"מ, לא משנה...

אני אנסה לענות

עד 50: במקרה שלך זהו "מבחן שליטה" כלומר מבחן במסלול סגור ללא יציאה לעיר... זה פשוט: הצלחת לעשות כמו שצריך את המסלול - עברת... אין לי נתונים סטטיסטיים לגבי שיעור העוברים בטסט כזה או אחר...

N Chomsky

New member
לפני שהשרשור גווע

רק מההיבט הכלכלי, מה יותר משתלם - רכב או אופנוע. נכניס לשקלול את הביטוחים, דלק, טיפולים (רק בלי עלויות קכישת הרכב)... תנו הערכה גסה. תודה.

זה מאד תלוי מה אתה משווה

איזה אופנוע לאיזה רכב ,מה כמות הק"מ ,ביטוח-אתה מתכוון לעשות מקיף? חסרים פרטים.

N Chomsky

New member
פרטים

אופנוע - CBR600 רכב - נניח A6 טורבו ק"מ - ממוצע 20K בשנה ביטוח - מקיף. תודה.

Pumi

New member
דלק יותר זול, ביטוח הרבה יותר יקר

ביטוח זה יחס של 1 ל 3 לטובת הרכב. פחות זמן בנסיעה על האופנוע. אין חיפוש חניות עם אופנוע. אופנוע, תלוי איזו שנה, נגיד משומש, כל 6 אלף טיפול. חדש אז כל 10. באוטו זה יהיה כל 10. עם ה CBR אפשר לצאת לטיולי אופנועים, על ה A6 כולם יגידו לך "פוקוס
" כל הזמן... מה שכן, יש הבדל בין חברה לידך, לבין חברה דבוקה לגב.

כמה תיקונים...

אל תהיה בטוח בקשר לביטוח,לפחות לא אל מול A6(יכול להיות מאד יקר). באוטו טיפול לא חייב להיות כל 10K,היום יש מכוניות שעושות טיפול כל 30K.

Pumi

New member
שאלה אולי

ביטוח ל cbr600, שנת 2001, האופנוע עולה 68 אלף אם אני לא טועה, פלוס מינוס. מקיף כולל גניבות כולל הכל, 7 אלף, לא כולל חובה. תוסיף חובה, 11 אלף. אני לא רואה היום, גם רכבים חדשים, שמגיעים לסכומים כאלו. שלא לדבר על אופנוע חדש ובשווי של A6...

N Chomsky

New member
אני בטוח שהנושא הזה עולה

כאן לפחות פעם ביום - מה זה הפרמיות ביטוח האלו?!?!? יש כל כך הרבה ערך מוסף לאופנועים על הכבישים (פחות זיהום אויר, פקקים...) ובכל זאת פרמיות הביטוח מונעות, לפחות ממני, לממש את החלום הזה של אופנוע.

למעלה