רשיון אז"מ

ohadcha

New member
רשיון אז"מ

אהלן כולם,
קוראים לי אוהד, בן 19. קורא פסיבי בפורום כבר הרבה זמן ומאוד נהנה

לעניין, אני מתכנן להוציא בעתיד (לאחר השירות כמובן) רשיון טיס, ולאחר שתמיד חשבתי שאבצע זאת בתחום התעופה הכללית, הבנתי שזה לא ריאלי - גם מבחינת מחיר וגם מבחינת הגבלות. לכן התחלתי לפזול לכיוון של אז"מים, והתבהר לי שזה עולם שלם, שונה ומלהיב ביותר. יצא לי לטוס לא מעט על ססנה, ואבצע בקרוב גם טיסת ניסיון (על טקסן) כדי לראות עד כמה התחום מדבר אליי כמו שאני חושב. רציתי לשאול עד אז כמה שאלות שמעניינות אותי:
1. הבנתי שהקורס הוא 32 שעות, ורק לאחר 200 שעות ניתן להטיס נוסע, אלא אם מבצעים קורס טיסה מתקדם ואז ניתן תוך 100 - מה כולל הקורס הזה?
2. הבנתי שהשכרת אז"מ היא יותר בעייתית, ולכן נכנסים בשותפות. אם תוכלו לומר לי בצורה שרירותי מהי העלות הממוצעת, אשמח (של אז"מ בסגנון טקסן, לא דריפטר)
3. נניח שארצה בעתיד להתקדם בכל זאת לתעופה כללית, האם רשיון אז"מ נותן יתרון מסויים והאם צבירת שעות טיסה על אז"מ נכללת גם בתעופה הכללית?

אמנם מעט חפרתי, אבל אודה אם תוכלו לענות לי (אשאל את כל השאלות גם בטיסת ההיכרות. אבל עד אז אני צריך קצת להרגיע את הראש עם תשובות
)
תודה רבה ושבוע טוב לכולם!

mike300L

New member
הכי זול, לך לקורס טיס בצבא. אחרי שירות

החובה, תמשיך לשירות הקבע. תקבל דיור, תלמד לתואר ראשון או שני על חשבון המדינה, בינתיים תצבור לך הון אישי, וכשימאס לך, תשתחרר ישר לאל על, ארקיע, או ישראייר, או אם בא לך לניהול איזו חברה שאין לך מושג במה היא מתמחה, אחרי כמה שנות חליבה של משכורות ומימוש מניות ואופציות החברה, תוכל לפרוש ולהתמנות לראש רת״א, חוקר במשרד החוקר ראשי או מה שבא לך בתחום התעופה בארץ (התעופה זה אתה ואתה זה התעופה). תוכל לחוקק לך חוקי תעופה, או לבטל כמה, ללכוד, לשפוט ולהעניש טייסים, לסגור נתיבים, שדות תעופה, להגביל פעילויות, או לסכל מטסים ואירועים שאינם מקדמים את פועלך או מציינים את תרומתך למדינה. והעיקר לטוס להנאתך בלי ה 200 שעות המזורגגות באז״ם רק בשביל להטיס איזה דודה מחדרה. והכי חשוב, אלה שאתה מתעלל בהם יומם וליל ימשיכו להעריץ אותך ואת מוצא פיך, ולעיתים אף יזמינו אותך להרצות בפניהם על מעלליך בצבא או באל על, ועל איך אתה רואה את קידום התעופה בשנים הבאות תחת מרותך...

mike300L

New member
חלילה, שיוציא רשיון ויטוס הרבה, אבל אם יש

באפשרותו לטוס בחה״א הרי שלא יעלה לו גרוש, וכל האפשרויות יהיו פתוחות בפניו, אם רק יוציא רשיון פרטי לא רק שישלם במיטב כספו, אלא גם יהיה נתין משועבד לממסד שמתעלל בו...בישראל כדאי לו להיות בצד השני של המערכת.

שאולי46

New member
מסכים איתך, אם הוא

מעוניין וימצא מתאים...
תחזיר אותי במנהרת הזמן 25 שנה לאחור - אני עושה כל מאמץ להיות טייס בח"א.
הנה, יצא לי התסכול הישן

ליאור451

New member
חבל שצריך להקיף את הזין האטומי בשביל זה

ויתר תיזוזים שאינם ברוח התנדבות.

ליאור451

New member
לא לזלזל בדריפטר!

הדריפטר הוא כלי טיס מאוד נוח, אינו נשבר בקלות, נותן חוויית טיסה נהדרת ויש לו בד"חים פשוטים. החסרון העיקרי שלו הוא טווח טיסה.
עלות אחזקה שנתית של אז"מ היא בסדר גודל של מכונית פרטית. כל שעת טיסה עולה להערכתי 200-250 ש"ח.
בזמנו WFC בארה"ב הציע סילבוס GA אמריקני ב-20 שעות לטייסי אז"מ. בארץ אינני מכיר טייסי אז"מ שלמדו אחרי כן ל-GA.

שאולי46

New member
יאללה ליאור, שיתקנו כבר

את הציפור !!! יותר מדי זמן אנחנו מקורקעים.

למעלה