רשות הצלילה

helius

New member
רשות הצלילה

אהלן אנשים. רציתי לספר לכם סיפור מעשה קצר. בפסח שלחתי אי-מייל למשרד הספורט לגבי קבלת מידע על פעילות הרשות לצלילה בהתאם לחוק חופש המידע. בתגובה כותבתי לאימייל ששלחה הגברת סימה גילצ´ינסקי, מרכזת פניות הציבור במשרד, לרן לוין שיתן לי מענה בנושא. ראוי לציין שהתגובה היתה מהירה. בהמשך קיבלתי אימייל ממזכירת הרשות מיכל, בו היא מציינת שתשמח לענות לשאלותיי. הסברתי מה אני מבקש (רשימת אתרים אסורים לצלילה, ביקורות ועוד). העסק התעכב ברשות עד לחמישי שעבר בו היה דיון ברשות ונושא חופש המידע עלה. לאחר מכן קיבלתי אי-מייל ממיכל ובו הנייד של יוני אלון, שיעזור לי בכל שאלה. אציין שבמקביל, הקרפיון שלח מכתב נוסף באותו נושא, אך טרם קיבל תשובה. ראשית חשבתי שכדאי שתדעו שהעסק פחות או יותר עובד. עכשיו נותר לבדוק האם התשובות ינתנו. אני רוצה לבנות רשימה קצרה ופשוטה של נושאים שמעניינים אותנו כצוללים וכדאי לפרסם אותם. לא כדאי להתחיל בבום. הצעות יתקבלו בברכה כאן, לתיבת המסרים או לאימייל.

helius

New member
רשימה של אתרים אסורים לצלילה

ביקורות במועדונים, תחקירי תאונות.

ניב ד

New member
אם תקרא את הראיון עם רן לוין באתר

idive, הוא אומר במפורש שאין אתרים מסוכנים לצלילה. לגבי ביקורות במועדונים ותחקירי תאונות הוא גם כן אומר שאפשרות הפרסום לציבור מוגבלת עקב בעיות משפטיות. לדבריו, בקרוב יועלו תחקירי תאונות לאתר שלהם, אבל גם זאת ללא פרטים מזהים ולאו דווקא התאונות שבכותרות - הכל עקב בעיה משפטית לפרסם דברים כאלה. לא שאני מצדיק את זה, אבל אלה העובדות. למרות שהם אנשים נחמדים ברשות, אני לא חושב שיש טעם להציק להם בלי סוף. נראה לי שכדאי לחכות קצת ולראות האם הפרסומים האלה אכן יופיעו, ואם לא אז להציק בכוח...

ניב ד

New member
לגבי אתרים אסורים לצלילה מסיבות

אחרות - זה בכלל לא קשור לרשות. מדובר או באתרים בטחוניים או כאלה בשטח פרטי. כל מועדון יוכל לתת לך רשימה של אתרים כאלה באיזור שלו.

helius

New member
את האימייל שלי שלחתי לפני הראיון

עם מר לוין. כן קראתי אותו, לא הייתי מרוצה יותר מדי. לגבי רשימת האתרים. בתור רשות שאחראית לאכוף את חוק הצלילה ושאר תקנות למה היא לא יכולה גם לשרת את הצוללים ולהכין רשימה פשוטה של אתרים כאלו. לך תתחיל לבדוק בגל מועדון מה מותר ומה אסור. חוץ מזה שכשאתה בא למועדון אתה לוקח ציוד והולך, אני לא ראיתי יותר מדי אנשים ששואלים אם מותר לצלול במקום מסוים... הדברים האלו הם בסך הכל דוגמה למשהו שאנחנו אמורים לקבל מתוקף החוק ואמורים להיות מיושמים. קראתי את כוונתם להקים אתר וכל זה. ציינתי בהודעה המקורית שאין טעם ליפול עליהם חזק אלא להתחיל בפשטות עם משהו פשוט. צריך להתחיל איפשהו...

הקרפיון

New member
אין "שטח פרטי" בים

האתרים האסורים לצלילה הם מקומות אסורים לצלילה מתוקף דרישה של הצבא ומקומות שאסורים בגלל חשד להפרעה לנטיבי שייט.

lizard

New member
ניתן למצוא אותם במפות ימיות של

ישראל. בדרך כלל יש גם סימנים לריפים וWERCKS. מיכה

lizard

New member
אני מניח שבכל

חנות לציוד ימי. בהרצליה יש את אטלנטיס מרין. יש לכל מדינה את המפות שלה כמובן, אך אני ממליץ על המפות של האדמירליות הבריטית. הגוף הזה נחשב למעודכן ביותר מבחינה זו. מיכה

lizard

New member
מה שכן, אל תסמוך על זה 100%

לפני שאתה קונה תבדוק שהאתרים שאתה מחפש כתובים בה. חוץ מזה, תנסה להשיג מפה כמה שיותר מפורטת,הווה אומר רזולוציה יותר גדולה. יש מפה של ישראל שנקראת beirut to aza. לא נראה לי שתוכל להשתמש בה למשל כי היא לא מפורטת מספיק. מיכה

למעלה