רשום לידה משדליץ

דינה28

New member
רשום לידה משדליץ

אני מצרפת קובץ תמונה של רשום לידה של סבי משנת 1865 האם מישהו יכול לעזור בתרגום?

talia olav

New member
תעודת לידה משידליץ -

לצורך פיענוח יסודי כדאי שתצרפי סריקה ברזולוציה יותר גבוהה: ניתן לצרף קובץ בגודל עד 500K. כמתאבן, שם האב הוא חנוך לייזר לייבנגליק, בן 43 שם האם חיה פייגה שאב?? [שאבמוביץ?] בת 39, והתינוק נקרא שמשיה [שמשון].

דינה28

New member
פיענוח ראשוני של התעודה

לטליה אני יושבת ורועדת !!! פעם ראשונה שיש לי את שם האם. במשפחה עד היום לא ידעו !!! כולל במשפחה המורחבת וביומנים שיש לי. את שם האב יש לי מתוך הדרכון הפולני. את הראשונה שמפענחת משהו ואני ממש מתרגשת. המידע שיש לי "שמעון לבנגליק בן חנוך אליעזר נולד בשדליץ ב 1965" תודה מכל הלב!!! דינה

talia olav

New member
ודאי שמת לב

שב-JRI מתועדת פטירת חנוך לייזר לייבנגליק ב-1882 (חנוך מאוית Gejnach), ב-Miedzyrzec Podlaski. תוכלי להזמין את התעודה באמצעות ה-JRI, ואם יהיה לך מזל - יופיעו שם שמות שארי הבשר. לחילופין יתכן שזהו נכד שנפטר בינקותו, ואז תדעי את שם הוריו - אחי הסב. התעודה ברוסית ותזדקקי למתרגם משפה זו. בנוסף מופיעים במחוז לומזה הסמוך בני משפחת וישניה, שאמם היא חיה פייגה לייבנגליק. סביר להניח שחיה פייגה זו היא בת אחד מבניו של חנוך לייזר, אשר נישאה לוישניה (התיארוך מתאים לתאוריה זו).

דינה28

New member
חנוך אליעזר שדליץ

שלום טליה את ממש מקסימה בהתיחסות שלך לא כתבתי לפני כן אבל ידוע לי על התעודה . כמובן שלא הייתי בטוחה. התמונה מתחילה להתבהר כמו פזל. עדין לא הספקתי להכנס ל-jewishgen - בעקבות המידע הראשוני, פשוט הקדמת אותי מחכה לי עבודה מענינת אני אסרוק את המסמך ברזולוציה גבוהה כהמלצתך. הופתעתי מהמידע המפורט במסמך תודה דינה

talia olav

New member
פיענוח רוב התעודה -

בערבון מוגבל נוכח האיכות הגרועה של המסמך. זה קרה בשידליץ ב-13 ביולי 1865, בשעה שתיים אחר הצהרים. הגיע היהודי חנוך לייזר לייבנגליק בן 43 ובנוכחות העדים היהודיים אברהם גולדווסר, ממונה [1] בן 56 ? ולייב מרקוספלד בן 20 המתגוררים בשידליץ והראו לנו תינוק ממין זכר שנולד בארבעה במארס [?2] השנה בשעה עשר בבוקר מאשתו חיה פייגה שאבינוביץ [?3] בת 39 ולתינוק בטקס ברית המילה ניתן השם שמשיה. המסמך הוקרא לנוכחים ונחתם על ידי העדים... [4]. (חתימות) 1 - Wiernik בפולנית – לא בטוחה שזה התרגום המתאים כאן 2 – לא בטוחה לגבי תאריך הלידה – קשה לקריאה 3 - אולי שאבמוביץ, שבינובסקי – בכל מקרה מתחיל ב-Szab 4 - נוסח סיום סטנדרטי המסביר מי חתם ומי לא ולמה; לא פיענחתי.

דינה28

New member
תודות

לטליה אין לי מילים להודות לך על המאמץ!!! כבר ציינתי שמספר אנשים ניסו ולא הצליחו. אנסה לשלוח במייל. שוב תודה דינה

למעלה