רררררר.....

• פותח הנושא sayv
  • פורסם בתאריך

Neta558

New member
תכתבו שם תגובות

ככל שנכתוב שם יותר תגובות, אולי נצליח לשכנע אותו לקרוא חלק מהמחקרים הסותרים אותו...

sayv

New member
איכשהו הופיעה שם היום ממש סדרת

מאמרים בסגנון. על בי12, ועל חלב. כמה טוב לצרוך בי12 מבקר (טרי!!) ולשתות חלב- ואיך כל הטיעונים נגד בכלל לא נכונים- שקזאין זה נורא טוב, שלקטוז בכלל לא כזה אלרגן וטיעון המחץ- כפי שחלב היה לנו טוב בגיל הינקות- כך גם בבגרות שכן תאי הגוף ממשיכים להתחדש בדיוק באותה דרך ולפיכך צריכים אותם ערכים תזונתיים.. מרגיז. ז"א ברור שיותר קל להשיג ויטמינים ככה- אבל.. למה שנעשה את זה? אמרתי פעם למישהי שהשתמשה בטיעון דומה - שגם לקניבליזם יתרונות תזונתיים. אז היא ענתה לי שלא כ"כ- כי העברת מחלות גנטיות וכו'.. אז אמרתי לה שפרות אוכלות פרות ושוחות באנטיביוטיקה- וכך גם תכולת החלב שלהן.

לקטוז הוא בכלל לא אלרגן

עדיף שתבדוק את ה"עובדות" שלך לפני שאתה כותב שטויות....

sayv

New member
לא אלרגן?

לחלק גדול מהאוכלוסייה אין רגישות אלרגית לסוכר לקטוז? תודה על התגובה הנעימה- אגב.

תלוי בהגדרה של אלרגן...

לקטוז הוא חומר שלרוב האוכלוסייה יש אי-סבילות אליו ברמה כזו או אחרת... (הם פשוט לא מסוגלים לעכל אותו, או לעכל אותו לחלוטין)

אלי ו.

New member
תלוי איזו אוכלוסיה

אצל אנשים לבנים הרגישות ללקטוז היא בסביבות 15% מאוכלוסיה (זה הרבה!) אצל אורינטלים ושחורים הרגישות גבוהה הרבה יותר. (נדמה לי ש 60% מהסינים רגישים ללקטוז) אגב, לעניננו מה זה משנה? אם אדם רגיש ללקטוז מן הסתם הוא יפסיק לשתות חלב, הוא לא יהפוך לטבעוני. בגדול המאמר צודק, הוא יוצא מגישה מאוד מסוימת הוא אומר שצמחונים בריאים יותר מאוכלי בשר לא בגלל שהם צמחונים אלא בגלל שקל יותר בעולם המערבי לצמחונים להיות בריאים. בעיני זה עידוד לצמחונות. מי רוצה לעבוד קשה בשביל להיות בריא? את רוב האנשים לא מענין לבדוק אם השומן רווי או לא ומאיפה משיגים סלניום. יש לו טעות בנושא החלבונים. אגב, הבחור נטרופת, חשבתי שהחבר'ה האלה אמורים להיות בצד הטבעוני של הויכוח.

הומממ....

אם אני זוכר נכון, ישנן מספר רמות של אי-סבילות ללקטוז מהם אנשים סובלים... יהיו כאלו שיקיאו את הנשמה, יהיו כאלו שתכאב להם הבטן, יהיו כאלו שיהיו להם גזים (רובם בכלל לא ישייכו את זה למוצרי חלב), יהיו כאלו שלעבור לחלב עיזים שהוא דל יותר בלקטוז יספיק להם, ויהיו כאלו שגם הרמות הפצפוניות ביותר של לקטוז יקפיצו אותם לשמיים... עם נחבר את כל הרגישויות מגזים ועד הקאת הנשמה נגיע לאחוזים שעוברים את ה-50%, גם בקרב האוכלוסיות האירופאיות... (לפחות אם אני זוכר את המספרים נכון), אצל אוריאנטלים ושחורים המספרים ורמות האי-סבילות הם גבוהים יותר. ולגבי נטורופתים, בהתחשב באיך שהבחור מדבר (בתגובה שהוא רשם לי הוא השתמש בנתונים דמגוגים למשל כמו גילאי תמותה בהודו, וכמות הצמחונים באנשים מעל גיל 100) , ניראה לי שיש לו נקיפות מצפון לגבי אכילת בשר אז הוא מחפש להצדיק את זה...

לא מדוייק

האחוזים באוכלוסיות אירופאיות גבוהים הרבה יותר מ50%(כשמדובר על אי-סבילות בכל הדרגות). בכל מקרה לא מדובר על אלרגן מאחר והתגובה המתעוררת אינה תגובה אלרגית.

ואני מניח שטענה הפוכה

שטבעונים מנסים לגבות את מה שהם עושים מממוסר בנימוקים תועלתניים כדי לא להרגיש שהם גם מרוויחים משהו אגואיסטי בדרך, לא עובדת?

דורון ק

New member
אז?...

אז מישהו רשם כמה שטויות פסאודו-מדעיות. ביג דיל. אם היה לי שקל על כל השרלטנים שניתנת להם במה לכתוב טיעונים שגוים בנט(לרוב מאינטרסים כלכלים)... עזבו, לא לקחת את זה ברצינות.

למעלה