רק תהיתי...

LiLa BLiLa

New member
רק תהיתי...

טוב אז תהיתי משהו לגבי הארי, אולי אני מטומטמת ולא שמתי לב למשהו, אבל יש לי שני שאלות: 1- מאיפה להארי יש משקפיים.. ממתי הדרסלים דואגים לו? 2-איך הוא יודע על תאריך יום ההולדת שלו עם יש להם מזה התעלמות מוחלטת?

yoavj1

New member
יש גבול

למרות שהם די מתעללים בו, הם לא לגמרי מתעלמים ממנו. הם דואגים לו לאוכל למשל. הוא פשוט היה צריך משקפיים אז הם קנו לו [את הזולים ביותר כנראה]. הוא שאל אותם מה תאריך יום ההולדת שלו אז הם ענו לו.

LiLa BLiLa

New member
אבל עדיין

אבל בהתחשב שהמשקפיים הכי זולות שרדו 16 שנה... ואבור לו לשאול שאלות.. וגם בטח שהוא היה ילד הוא עדיין לא ידע מה יום הולדת... הייתי שמחה ללמוד על העבר של הארי:]

talbd22

New member
דווקא בגלל שכל הסיפור מתמקד בהארי-

ולמרות שזה לא מנקודת המבט שלו, מסופר בעיקר עליו...כלומר, אנחנו אף פעם לא קוראים על המחשבות של רון או משהו כזה.. דווקא בגלל זה הייתי רוצה ללמוד יותר על העבר של רון והרמיוני, כי ידוע בערך על העבר של הארי, בכללי, אבל אנחנו לא יודעים כלום על העבר של רון והרמיוני.. ומשהו שהציק לי- איפה לומדים הקוסמים לפני הוגוורטס? איפה רון למד? הרי הם חייבים ללמוד בבית ספר יסודי את הבסיס של מתמטיקה, ושפה, והכל...ואף פעם לא שמענו על בית ספר יסודי לקוסמים. הרמיוני למדה ביסודי של מוגלגים, אבל מה עם השאר? זה לא הגיוני שהם לומדים עם מוגלגים כי הם לא יודעים עדיין לשלוט בקסם שלהם, וזה יכול ליצור מצבים לא נעימים שבהם ההורים לא יכולים להסביר למה הבן שלהם שינה את צבע השיער של המורה.. ואו, חפרתי!

מה יא

New member
וואי, מעניין לדעת על העבר של הרמיוני../images/Emo96.gif

בבית הספר היסודי של המוגלגים, ועל איך היא גילתה שהיא קוסמת והכל. אני די בטוחה שרולינג אף פעם לא ענתה על זה.

Billy Shirs

New member
באמת מעניין.

כנראה, אבל, שהיא גילתה כמו הארי, עם המכתב. והורים קוסמים מלמדים את הילדים שלהם בבית את הבסיס של הכול.

talbd22

New member
באמת?

אני חושבת שאף פעם זה לא הוזכר בספרים שהם לומדים בבית. מאיפה אתה יודע על זה? או את?

Billy Shirs

New member
את

ואני לא יודעת מאיפה אני יודעת, אבל קראתי את זה איפשהו.

LiLa BLiLa

New member
מסכימה חלקית..

אני מסכימה ואת צודקת שעל הארי אנחנו יודעים הרבה יותר משניהם אבל על הרמיוני לא יודעים כ=ו=ל=ם=! כאילו לא מסופר על המשפחה, אם יש לה אחים, מי ההורים שלה... וזה די מעצבן אותי.. לא יודעת למה.. מה שכן אני בטוחה שהרבה מסכימים איתי שהיה אחלה עם הסיפור היה מנקודת המבט של דמבלדור.. ואם היינו לומדים עוד קצת על סנייפ.. כי אני לא יודעת מה עם כולם אבל אני אוהבת אותו, והייתה לו ילדות מסכנה!! ההורים שלו רבו, לא היו לא חברים... גמלי יצא חפירה..

The Walrus

New member
אין לה אחים

הייתה אמורה להיות לה אחות מוגלגית אבל רולינג החליטה שהיא לא תורמת לעלילה. ובקשר להוריה... הם לא חשובים לעלילה והם לא אנשים מאוד מעניינים, פשוט 2 מוגלגים רגילים.

DearPrudence

New member
המשקפיים לא ממש שרדו...../images/Emo41.gif

מצויין שהן שבורות והוא הדביק אותן עם נייר סלוטייפ, אאל"ט

talbd22

New member
כן,

המשקפיים היו מלאות בסלוטייפ כי דאדלי כל פעם שבר לו אותן מחדש, ובספר השני, נדמה לי, אדון וויזלי מתקן לו אותן אחרי שהוא יוצא בסימטת נוקטרן, אאל"ט...

LiLa BLiLa

New member
מעניין מה רולינג חושבת על זה...

אולי היא בעצמה לא יודעת, אז היא דילגה על זה...

הם לא לומדים כלום, לא מתמטיקה וכו', זה הקטע,

זה טבעי, זה בא מההורים, בגלל זה רון מתייחס אל הוגוורטס כבצפר רגיל ולא כבצפר מגניב שלומדים קסמים, אם הייתי לומד שם הייתי קוסם מעולה, למה? כי זה חדש לי ומגניב, אם רון היה לומד בבית ספר רגיל הוא כבר מזמן היה מתלהב מהוגוורטס. והלא זה הקטע.

LiLa BLiLa

New member
לא חשבתי...

ת'אמת לא התעמקתי בזה.. אבל אתה צודק.. וחוץ מזה עוד סיבה שאין בית ספר זה בשנה הראשונה של הארי כשהוא מגיע לתחנה, לפני הנסיעה להוגוורטס אז רון שמה וגם ג'יני עוד לפני שהיא התחילה ללמוד.. אז עם לא היא הייתה בטח בבית הספר שלה.. ועוד משהו.. זה כשרון מספר דברים הוא אומר "ביל סיפר לי" "אבא סיפר לי" וכן הלאה.. כך שבטח ככה הם לומדים.. ויש לי שאלה לא קשורה כל כך.. נכון בספר השישי רון מספר שפרד וג'ורג' ניסו להטיל עליו את הנדר הכובל? הוא מספר שזה היה בגיל 5.. זאת אומרת פרד וג'ורג' בני 7.. אז מאיפה הם יודעים לחש כ"כ מתקדם? וגם עם כן מאין להם שרביט? נקודה קטנה ואולי קצת מטומטמת למחשבה.. אבל עדיין.."אני תוהה"

למעלה