תן לי להאיר את עינך
שינוי היא מפלגה קפיטליסטית, הקפיטליזם ידוע לא מהיום כשיטה שיכול לספק רק דגים (ראה ערך המהפכה התעשיתית, המשבר הכלכלי בארה"ב, יש הטוענים כי על השיטה הקפיטליסטית האשמה במלה"ע השניה ובשואה-כתוצאת לוואי של המשבר הגדול בארה"ב) לעומת זאת בשיטה הסוציאל דמוקרטית (שאני אכן לא שלמה איתה, אבל היא הטובה ביותר שמציעה הכנסת) נותנים חכות. איך?! חינוך! לכולם! לשכבות החלשות, לערבים, חינוך חינם פירושו השכלה לכל מי שרוצה ויכול להשכיל, מערכת סוציאלית פירושה השכלה לכולם!!!!- אם ההורים שלך מובטלים שלא יכולים להרשות לעצמם קנית ספרים,ודמי האבטלה מקוצצים (זה מה ששינוי אומרת, גם אם בעקיפין, שהיא רוצה לעשות) אתה תוותר על כיתות יא, יב. אתה תעדיף לעזור בפרנסת הבית. אם ההורים שלך יכולים להסתדר, אתה תעשה שיקול יותר הגיוני. שינוי אכן מציעה חינוך עד האוניברסיטה חינם, אבל במקביל טומי לפיד אמר "הייתי מעלה את תנאי הקבלה לאוניברסיטאות כדי לצמצם את כמות הלומדים בהם", יעני ניתן חכות, אבל רק להכי טובים. זאת לא צביעות?! שינוי היא מפלגת ימין קיצוני (אני רק רוצה להזכיר שהימין הוא השקפת עולם שמרנית, ובדרך כלל מוגדרת לפי הכלכלה שלה- קפיטליזם ימין כל היותר סוציאלי- שמאל) אני חונכתי להאמין שכל בני האדם שווים, ושלכל אחד מגיע הזדמנות. שינוי לא מציעה הזדמנויות שוות, היא מציעה שלמדינה יהיה פחות על מה להוציא כסף, וזה לא רק קיצוץ בחרדים, אלה גם בעניים, ובערביי א"י. לעומת זאת מר"ץ שהוקמה מבסיס של מפלגות ר"ץ מפ"מ ושינוי ההסטורית אם אינני טועה, מכילה בסיס מוצק של ערכים חברתים. יצירת בסיס שווה לכל אדם, הזדמנויות שוות, זכויות שוות. מר"ץ היא מפלגה עם קבלות, גם אם איננה מוצאת חן בעינך (וזאת זכותך, כמובן, אבל הייתי שמחה אם היית מסביר למה ויתר מזה שיסי שריד ישב עם ש"ס) היא מפלגה שקיימת כבר שנים ומבוססת על מפלגות הסטוריות שפה מאז קום המדינה. מתוקף שורשיה היא מכילה קולות שונים מהעם. בקשר למה שאמרתה על ישיבתה עם ש"ס בממשלה, אני רוצה להגיד לכם משהו שהסבירו לי, ישיבה באופוזיציה מבטיחה אומנם דעת ציבור חיובית, וזה נראה כאילו אתה עושה יותר, אבל בתוך הקואליציה אתה יכול להשפיע באמת, גם אם אתה צריך לעשות פשרות כואבות. הישיבה עם ש"ס הייתה פשרה כואבת, אבל תיק החינוך, שהוא תיק שמר"צ שואפת אליו תמיד, היה מטרה שבהחלט קידשה את האמצעי. ואני חיבת לציין שהעבודה של יוסי שריד באותה קדנציה בנושאי החינוך הייתה מדהימה. לסיכום אומר: גם אני לא שלמה עם הדרך של מר"צ, היא לא תואמת בדיוק גמור את דעותי, אבל היא הכי קרובה אליהן, המפלגה הכי ישרה, הכי הוגנת, והכי מייצגת את האוכלוסיה. אתה יכול לברוח לשינוי, כמו רוב העם הזה, כי שינוי, גם אם לא במודע, מייצגת שינאה. היא רצה לכנסת על בסיס שינאה, רוב המצביעים לה מצביעים שינוי כי הם פשוט לא רוצים חרדים על הקופה שלהם, זאת המטרה העיקרית של שינוי, זה מה שהיא תעשה. לדעתי מר"צ פוט מציעה יותר משנאה. תחשוב על זה.