רק שינוי- ותפסיקו להכפיש!

רק שינוי- ותפסיקו להכפיש!

מישהו מוכן להסביר לי למה כולכם כל כך שונאים את שינוי, ומכפישים אותה בכל הזדמנות ועל כל דבר?? רגע... אולי, אולי, בגלל שזה כואב כשמפסידים, ומישהו אחר מנצח? מרצ בגדה בבוחריה- ועל כך היא יורדת בסקרים, למרות "החיזוק" של יוסי ביילין ויעל דיין. חבל שאתם מאשימים את כולם חוץ מעצמכם!

the band member

New member
כאשר אני אהפוך ל.....

פשיסט ימני קיצוני שונא דתיים וכל דבר שחי ונושם, אני אצביע "יש" (וברגע שאני אהיה בן 18)...

כמה אופייני חתומך מרצ...

למה אתה מכפיש? תגיד לי במה המפלגה שלי טועה! תגיד מה אנחנו עושים לא בסדר? תגיד לי מה מרצ עשתה ששינוי לא עשתה...! אבל יש האשמת אותי כימין קיצוני, ושונא דתיים וכל דבר שחי ונושם. אגב, מה עם דברים שלא חיים ונושמים? אותם אני לא שונא? אני לא אוהב אנשים ששונאים! אבל אני, בניגוד אליך, לא שונא!!! והכי מצחיק שאדם כמוך קורא לי פשיסט... מי אמר שאין חוש-הומור גם ברגעים קשים בחיי המפלגה שלך...

טועה?

אני יכול להגיד לך במה אני לא מסכים עם המפלגה שלך: אני לא מסכים עם העמדות הכלכליות-חברתיות שלה, אני סוציאל-דמוקרט המפלגה שלך קפיטליסטית. אני לא מסכים עם ההצבעות שלה בכנסת האחרונה בנושאים המדיניים (תמכה בהארכת שירות המילואים, תמכה בהטבות מס לתושבי ישוביים מבודדים ברצועה, הצעה שגם הליכוד התנגד לה!, התנגדה להקמת ועדת חקירה לבדיקת קיומם של כך הרבה מאחזים בלתי חוקיים, הימנעות בכל הצבעות אי האמון בממשלה) ואחרי כל זה אני לא יכול להאמין שהיא מציגה את עצמה כמפלגת מרכז (על אף שהיא הצביעה לעיתים ימינה מהליכוד!) אני לא מסכים עם השסע הדתי-חילוני שהם מייצרים וניזונים ממנו... אני יכול להמשיך, אבל עד כאן זה מספיק לי. אני מזמין אותך להגיד לי במה אתה לא מסכים עם המפלגה שלי...

או... אז יש משהו בראש שלך...

רגע רגע רגע... אתה רוצה להגיד לי שעם ההצבעות של מרצ והבריחות שלה מההצבעות על נישואים אזרחיים, חוק טל, וכל שאר חוקי הכפיה הדתית במדינת ישראל אתה מסכים? אתה שלם ובסדר גמור עם זה שמרצ ישבה בממשלה אחת עם ש"ס אחרי שיו"ר המפלגה שלך אמר: "ריד מיי ליפס- אני לא ישב עם ש"ס"?? אתה קורא לשינוי מפלגה צבועה- שאתם ישבתם עם ש"ס בניגוד למה שאמרתם?? האם שינוי נמנעה "בכל הצבעות אי האמון בממשלה" כמו שאתה אומר? האם היא גם נמנעה בהצעות אי-האמון שהיא עצמה הגישה?? למה כשהצבענו מהאופוזיציה באחריות לממשלת ברק לא היו לך טענות, ועכשיו כן?! האם מרצ לא יוצרת (או מנסה לפחות ליצור) בציבור שנאה למתנחלים? לחובשי הכיפות? לימנים? אפילו לתומכי שינוי?? אני לא מסכים עם הרבה דברים במפלגה שלך. אתם מציעים לספק דגים, ולא חכות. אתם שימשתם כעלה התאנה של ישיבת ש"ס בממשלה, ומכרתם את המצביעים שלכם והעקרונות שלכם למען משרד החינוך והישיבה המכובדת בממשלה! שינוי, לאומת מרצ, הבטיחה וקיימה- אמרנו שלא נשב- ולא ישבנו! ואתה קורא לנו מפלגה צבועה? אתם מכריזים על עצמכם כמפלגת שמאל אמיתית- ושריד פונה מתוך ייאוש למצביעי הליכוד. תגיד לי בכנות, אתה שלם במאה אחוזים עם מה שהמפלגה שלך עושה ועשתה?? כי היו"ר שלך לא...!

אני מודה לך...

כלל יסוד לדיון איתי: 1. אני יוצא מתוך נקודת הנחה שאין לי מונופול על האמת, כל טיעון שהצד השני בדיון נותן לי אני שוקל בכובד ראש תוך כדי הטלת ספק בכל הנחות היסוד שלי. אני יוצא מתוך נקודת הנחה שהאדם המדבר מולי הוא בעל מחשבה ולא אידיוט ש"אין לו שום דבר בראש". אני מצפה מאנשים שמתדיינים איתי שיצאו מתוך אותה נקודת הנחה. תעשה ככה, תזכה לדיונים מעמיקים איתי בכל נושא שתרצה (ואתה מוזמן לשאול אנשים עם דעות מנוגדות אליי בפורומים בהם אני כותב). אם אתה חושב שזה ראוי, תבקש סליחה על צורת ההתבטאות שלך, קבל את כלל היסוד שלי ונמשיך בדיון מתורבת. אם לא, ב-אסה.

קבל את התנצלותי...

אתה צודק במאה אחוז, ואני ממש כמוך. אבל... יש לי בעיה, שאני מודע לה (אני בטיפול בנושא...) של לעקוץ... אתה צודק, ולא היתה להערה שלי מקום. מאה אחוז!

תן לי להאיר את עינך

שינוי היא מפלגה קפיטליסטית, הקפיטליזם ידוע לא מהיום כשיטה שיכול לספק רק דגים (ראה ערך המהפכה התעשיתית, המשבר הכלכלי בארה"ב, יש הטוענים כי על השיטה הקפיטליסטית האשמה במלה"ע השניה ובשואה-כתוצאת לוואי של המשבר הגדול בארה"ב) לעומת זאת בשיטה הסוציאל דמוקרטית (שאני אכן לא שלמה איתה, אבל היא הטובה ביותר שמציעה הכנסת) נותנים חכות. איך?! חינוך! לכולם! לשכבות החלשות, לערבים, חינוך חינם פירושו השכלה לכל מי שרוצה ויכול להשכיל, מערכת סוציאלית פירושה השכלה לכולם!!!!- אם ההורים שלך מובטלים שלא יכולים להרשות לעצמם קנית ספרים,ודמי האבטלה מקוצצים (זה מה ששינוי אומרת, גם אם בעקיפין, שהיא רוצה לעשות) אתה תוותר על כיתות יא, יב. אתה תעדיף לעזור בפרנסת הבית. אם ההורים שלך יכולים להסתדר, אתה תעשה שיקול יותר הגיוני. שינוי אכן מציעה חינוך עד האוניברסיטה חינם, אבל במקביל טומי לפיד אמר "הייתי מעלה את תנאי הקבלה לאוניברסיטאות כדי לצמצם את כמות הלומדים בהם", יעני ניתן חכות, אבל רק להכי טובים. זאת לא צביעות?! שינוי היא מפלגת ימין קיצוני (אני רק רוצה להזכיר שהימין הוא השקפת עולם שמרנית, ובדרך כלל מוגדרת לפי הכלכלה שלה- קפיטליזם ימין כל היותר סוציאלי- שמאל) אני חונכתי להאמין שכל בני האדם שווים, ושלכל אחד מגיע הזדמנות. שינוי לא מציעה הזדמנויות שוות, היא מציעה שלמדינה יהיה פחות על מה להוציא כסף, וזה לא רק קיצוץ בחרדים, אלה גם בעניים, ובערביי א"י. לעומת זאת מר"ץ שהוקמה מבסיס של מפלגות ר"ץ מפ"מ ושינוי ההסטורית אם אינני טועה, מכילה בסיס מוצק של ערכים חברתים. יצירת בסיס שווה לכל אדם, הזדמנויות שוות, זכויות שוות. מר"ץ היא מפלגה עם קבלות, גם אם איננה מוצאת חן בעינך (וזאת זכותך, כמובן, אבל הייתי שמחה אם היית מסביר למה ויתר מזה שיסי שריד ישב עם ש"ס) היא מפלגה שקיימת כבר שנים ומבוססת על מפלגות הסטוריות שפה מאז קום המדינה. מתוקף שורשיה היא מכילה קולות שונים מהעם. בקשר למה שאמרתה על ישיבתה עם ש"ס בממשלה, אני רוצה להגיד לכם משהו שהסבירו לי, ישיבה באופוזיציה מבטיחה אומנם דעת ציבור חיובית, וזה נראה כאילו אתה עושה יותר, אבל בתוך הקואליציה אתה יכול להשפיע באמת, גם אם אתה צריך לעשות פשרות כואבות. הישיבה עם ש"ס הייתה פשרה כואבת, אבל תיק החינוך, שהוא תיק שמר"צ שואפת אליו תמיד, היה מטרה שבהחלט קידשה את האמצעי. ואני חיבת לציין שהעבודה של יוסי שריד באותה קדנציה בנושאי החינוך הייתה מדהימה. לסיכום אומר: גם אני לא שלמה עם הדרך של מר"צ, היא לא תואמת בדיוק גמור את דעותי, אבל היא הכי קרובה אליהן, המפלגה הכי ישרה, הכי הוגנת, והכי מייצגת את האוכלוסיה. אתה יכול לברוח לשינוי, כמו רוב העם הזה, כי שינוי, גם אם לא במודע, מייצגת שינאה. היא רצה לכנסת על בסיס שינאה, רוב המצביעים לה מצביעים שינוי כי הם פשוט לא רוצים חרדים על הקופה שלהם, זאת המטרה העיקרית של שינוי, זה מה שהיא תעשה. לדעתי מר"צ פוט מציעה יותר משנאה. תחשוב על זה.

אה ועוד דבר

גם אני יודעת לעבוד בפוטושופ. אתה מוזמן להפסיק אם הקבצים של "יש לנו מר"צ אחת יותר מידי" או "יש לנו מר"צ להכפיש את שינוי". גם לי יש פוטושופ ובשלוש שניות אני יכולה להכין משהו כזה על שינוי (כמה כייף להיות במגמת גרפיקה) אז בבקשה, מי שמכפיש שלפחות לא יגיד שאחרים עושים את זה. אם אתה נכנס לפורום ומצפה שיענו לך בצורה תרבותית ולא כמו חיות אל תתנהג כמו אחת. ואחרי זה תגיד שאתה לא שונא... אם אתה לא שונא אז למה הכנת את הסטיקר המטופש הזה?! האמת היא שאני מניחה שאתה לא הכנת את זה ושזה רץ אצלכם ה"חבר´ה" של שינוי, אבל אני לא רוצה להכליל מפלגה שלמה על פי סטיקר אחד.

pelegs

New member
דוווקא אגב

אפשר להגיד שהסטיקר השני("יש מרצ אחת יותר מדי") הוא מאד תומך מרצ, אבל ניחא

הסטיקרים

זה פשוט מגניב... את מוזמנת לנסות. לא אני עשיתי אותם, אבל ממש אהבתי אותם. קצת הומור לא מזיק. אגב, את יודעת מי זה חמיצנע?

הגינגי

New member
הארה קטנה ולא חשובה

שכחת מפלגה קטנה ולא חשובה שגם היוותה חלק ממרצ יחד עם רץ ומפ"ם. בבחירות 92 הוקמה ממרצ משלוש מפלגות, מרצ מפ"ם ומפלגה זניחה בשם שינוי. לידעתכם אבי שינוי הוא לא טומי לפיד אלא אברהם פורז, ופעם פורז תמך במרצ כי הוא בעצמו ידע שהאדאולוגיה שלנו מנצחת, אבל הוא ניסה לעשות מנדטים לא אדאולוגים והפך כמו שאר המפלגות בכנסת למרכז או ימין חסק כל תקווה שינוי.

לא מדוייק...

אבי שינוי הוא גם לא פורז.. יש המייחסים את זה לפרופ´ רובינשטיין (שנשאר חבר מרצ) ויש המייחסים את זה למישהו ששכחתי את שמו כרגע (איזה איש אקדמיה משהו...) בכל אופן, האיחוד עם שינוי נעשה על בסיס האידאולוגיה המדינית של שלוש המפלגות שהייתה זהה, ב 97 כאשר שלוש המפלגות התאחדה למפלגה אחת בעלת מצע רעיוני אחד גם בתחום הכלכלי שינוי לא מצאה את עצמה שם ופורז עזב יחד עם חברים אחרים משינוי, בעוד חלקים משינוי נשארו במרצ (פרופ´ רובינשטיין, שוש ערער וכו´)

ח"כ פורז

כל שאמרת אמת, חוץ מהחלק האחרון. פורז פרש ממרצ כי לא הסכים איתה בנושאים עקרוניים. ואני לא מבין איך הטיעון הזה בדיוק בה נגדנו, ואיך מכאן יצאת לטענה שאנחנו ימין.

תשובה לקן ראש העין

אני יתיחס לדבריך ראשון-ראשון, ואחרון אחרון. ראשית, בנושא הכלכלי, אין ספק שאנו חלוקי דעות מבחינת המפלגות, אך אני בטוח שאנחנו תמימי דעים. לדעתי הסוציאליזם נכשל. לדעתך הליברליות נכשלה. בסדר גמור. אבל אנחנו גם רואים בחינוך כפיתרון- ובעיקר בגלל כך יש לנו בעיה רצינית עם החינוך לבורות שיש ברשת החינוך של החרדים- והם אינם לומדים כל מקצוע עיסוק או תוכנית ליבה. כאן גם המקום להזכיר חוק "השאלת ספרים" שיזמה ח"כ נאות (כן, כן, משינוי) שהולך ומיושם. אין ספק שבחשיבותו של החינוך אנו מסכימים לחלוטין. בנוגע לציטות של טומי- אני לא שמעתי על דבר כזה. בנוגע לשנאה, כבר אמרתי ואני יגיד שוב, רק בצורה אחרת קצת... אני, אנחנו, מאוד כועסים על ש"ס על כך שהם חושבים שיש להם מונופול על היהדות. היהדות היא היסטוריה, דת, וקובץ כללי מוסר מדהימים, שאני אישית אפילו מאמין בהם, ואני לא אוהב שקבוצה מסוימת לוקחת עליהם מונופול ובכך מרחיקה את הנוער הישראלי מהדת היהודית על מורשתה העצומה. בנוגע למרצ... אנחנו לא חושבים שיש דברים שאי-אפשר להתפשר עליהם בצורה שמרצ הסכימו: לדעתנו חוק טל אינו פשרה, אלא כניעה. לדעתנו אנו צריכים לאפשר חופש אמונה ודת לכל אזרח במדינה הדמוקרטית והחופשית שמרצ כה רוצה פה. למה אני חייב להתחתן ברבנות, ואם אני ימות אז אלמנתי צריכה לזרוק נעל על אחי ולירוק לעברו? אני חושב שעל זכותו של אדם לנפוש עם משפחתו, להתחתן ולמות כרצונו- אין מה להתפשר. שינוי מתנגדת לישיבה עם החרדים בממשלה, וחלילה לא פוסלת את זכותם להשתתף במשחק הדמוקרטי, משום שאנחנו והחרדים לא יכולים לשבת יחד. אנו נישב בממשלה שתקיים סדר יום אזרחי חופשי, שתסדיר בחקיקה את הנישואים האזרחים, את הקבורה החילונית, את השיויון בנטל הביטחון והמס. והחרדים לא ישבו בממשלה כזו. אני מאוד מאוד מסכים איתך שמרצ מציעה יותר משנאה. אבל את באמת חושבת שאנחנו מציעים אך ורק שנאה?! בואו נצא מהסיסמאות ומהאשמות שרק הם זורעות שנאה, ותגידי לי אם אין כלום במה ששינוי אומרת וטוענת כי יש פה מצב של חוסר שיוויון משווע?

לפני שאתה זורק האשמות...

מתי מרצ נכנעה בעניין חוק טל? מרצ התנגדה לחוק טל בכל הקריאות שלו.

מרצ ישבה באותה הממשלה

בגלל שרוב העם הצביע בעד אהוד ברק מתוך האמונה שאפשר להגיע להסכם שלום עם הפלשתינאים. ההליכה של שינוי ימינה עם מודי זנדברג טומי לפיד ודומיהם היא גם הסיבה שלא תקום קואליציה חילונית הפעם- בשינוי פשוט לא מבינים שיש קשר ישיר בין הכפייה הדתית שלא נותנת לנו לבלות בשבתות לבין הכפייה שמשאירה את החיילים שלנו בבסיסי צבא ליד התנחלויות בשבתות אחרות... אם שינוי תהיה מוכנה לשבת בממשלת שמאל, יש סיכוי לממשלה גדולה ורחבה שתטפל בכל בעיות המדינה. אם שינוי תסתום את עצמה רק לממשלת אחדות חילונית תחת שרון, דבר שלא יקרה מעולם בגלל שהליכוד לא יוותר על הברית עם החרדים, היא תצא בידיים ריקות.

למעלה