רק שבוע לא הייתי

מילה1

New member
רק שבוע לא הייתי

ואני לא בעניינים לחלוטין. ייקח לי כמה ימים להתעדכן בחידושים ולהבין מי מו מה. אבל מה שראיתי בינתיים זה את החידוש המרענן - ארז, שכשמו כן הוא. הפסח הזה היה ארוך! אז בקיצור- אירחתי,התארחתי,טיילתי ובעיקר... זללתי והגעתי למסקנה- פסח הוא החג הכי משמין! (שמעון- יש תמונות מהטיולים שלך? בקרוב אולי אסרוק משלי) אז תמשיכו כמו שאתם ואני אתפוס אתכם בסיבוב. ביי.

graphein

New member
מילה ברוך שובך!

מקווה שלפחות נהנית. תוך כדי קריאת דבריך על טיולים אני שומעת דיסק שקניתי היום "Classic meets Cuba" שהזכיר לי את הטיול שעשיתי לפני כשנתיים בקובה וכך נזכרתי בשתי תמונות שביקשתי מבעלי לצלם בביקורינו במוזיאון המהפיכה בהאוונה (הכתב של צ'ה גאוורה). הצילומים לא יצאו משהו אך חשבתי שאולי בכל זאת יהיה מעניין לראות.

shamon51

New member
הכתב אחרי עיבוד תמונה

שיהיה יותר קל

sserez

New member
מבין הדברים הבולטים בכתב הוא הסדר

והאירגון שלו: שוליים שמאליים כמו סרגל, מהלך שורות ישר מאוד ואפילו השוליים הימניים נראים ישרים באופן יחסי (זה כמובן די קשה להשיג שוליים ישרים ממש).

graphein

New member
El Comandante - כך מתייחסים אליו שם

עכשיו כשהכל יותר ברור נראה שיש עוד כמה סימנים בולטים. ארז, התמשיך?

sserez

New member
היי graphein

תודה על הפרח והחיוך
. אני לא כל כך מנוסה בניתוח שפות זרות ובפרט ספרדית (אני לא מבין מילה). עוד סימן בולט הוא החוטיות של הכתב. בנוסף לסדר, אירגון, קפדנות ודייקנות, הייתי אומר כי יש לו אינטסקטים מצויינים ותגובות מצויינות במצבים שונים (שולי ימין כמעט ישרים).

graphein

New member
היי ארז. כנראה שבעקבות הדיון על

החתימות וההתחלה שלך למעלה נוצר אצלי רושם מוטעה שאין בעיה גם בלועזית ולכן, חשבתי שאולי תהיה מעוניין להמשיך. ובגלל שלא כך הדבר אני מתנצלת. גם אני לא מבינה ספרדית ונראה לי שגם באיכות צילום טובה יותר הכתב ישאר די לא קריא. בנוסף, צריך להקדים ולסייג את הדברים כי אין לנו כאן תקן הכתיבה שהיה נהוג בתקופה בה הוא רכש את הכתיבה בארץ מולדתו (ארגנטינה). ובכל זאת, נראה לי שיש מספר מאפיינים מעניינים: כפי שציינת אפשר לדבר על תמונת הארגון שבולטת על פני תמונת התנועה ותמונת העיצוב, על גודל האותיות (נוטה לקטן), על היחס בין האזורים, העיצוב המגוון בעל מאפיינים ייחודיים/אישיים, הנטיה לפישוט עד כדי קיפוח, על קערות צרות/מזוותות, על חוסר העקביות באזור האמצעי, על הפריסה הטובה והאסטתיות בתפיסת המרחב (היחסים בין 4 השוליים - עליוניים, תחתיים, התחלתיים וסופיים שכמעט יוצרים פספרטו מסביב לכתב), על תנועה מתקדמת אך שקולה, קו מוזן, הנחיית קו נחושה, מגוון חיבורים, הפרדת אותיות/הברות מסויימות בתוך מילה, מיקום קוי ה-T וכו'. והרי אי אפשר בלי מספר תכונות - אדם מחונך, רציני, נאמן לעקרונות ואינו נרתע ממחוייבות אישית, בעל יכולת תכנון טובה (ארגון טוב ו'נושם', כתב קטן, פשוט, מהיר אך שקול, בעל קצב, כוון עקבי). כפי שציינת, בעל חושים מפותחים ויכולת תגובה נכונה לסיטואציה (מפושט, מהיר, חיבורים מגוונים אך גם עצירות והפרדת אותיות, קו מוזן, אזור תחתון). איש מחתרת שחי הרבה שנים ב'ג'ונגלים' של דרום אמריקה.

sserez

New member
היי graphein

אין לך על מה להתנצל
. מעניין, שנינו הגענו למסקנה שיש לו יכולת תגובה נכונה לסיטואציה. אני מבין איך המהירות והחיבורים מגוונים בשילוב עצירות הביאו למסקנה. אני בכל מקרה הגעתי למסקנה בצורה קצת אחרת שטמונה בעצם העובדה שלקראת כל סוף שורה, בכדי ליצור שוליים ימניים ישרים הוא מאריך או מצופף את המילים בסוף השורה (מעין קליטה של הקורה סביבו ותגובה מתאימה). מה שבטוח הוא שהבאת לי עוד סימנים תומכים למסקנה שלי (אני הסתפקתי בסימן אחד מפני שהוא היה כל כך בולט, אך כפי שאמרת יש עוד סימנים תומכים). בנוסף את גם התסמכת על כתב "מפושט", "קו מוזן" ו- "אזור תחתון". 1. למה את מתכוונת שאת אומרת קו מוזן? 2. אינני מבין איך כל אלה תרמו להחלטתך בשילוב עם כל התכונות האחרות.

graphein

New member
ארז בוקר טוב,

בקו מוזן התכוונתי לקו שנתיב מעברו "מלא חומר" (דיו) - נניח לעומת קו דק וחיוור או אפשרויות אחרות. את סעיף 2 לא ממש הבנתי. אני רשמתי את התכונות ואת הסינדרום הגרפי (מספר מאפיינים גרפיים יחד) ממנו הסקתי עליהם בסוגריים שאחרי כך שמצרוף המאפיינים הגרפיים האלה הסקתי לגבי התכובות שרשומות לפני הסוגריים. יום טוב

למעלה