רק רציתי לשתף אתכן ש....

רק רציתי לשתף אתכן ש....

היום נסעתי ברכב עם אביגיל לבד בפעם הראשונה והשד לא היה כזה נורא!
בבוקר האכלתי אותה וחיכיתי קצת ואז הכנסתי אותה לרכב ונסענו לקניון רמת אביב.
בדרך הלוך היא נרדמה והמשיכה לישון גם בעגלה כשהסתובבנו בקניון.
בדרך חזרה היא הייתה ערה ולקראת הבית קצת בכתה אבל לא נלחצתי, ידעתי שאני כבר ממש מגיעה ושהיא בסדר סה"כ.

אז אני גאה בעצמי.
וגם הרגשתי קצת נורמלית היום.
ועצמאית.
ועכשיו החשבון בנק יתחיל לבכות. וגם בעלי. על כל הבזבוזים שאני אעשה בקניון.

אז ביום ראשון נעשה עוד סיבוב בלי נדר, לאסוף את אלבום צילומי ההיריון שלי

orita29

New member
כל הכבוד!!!

יש במלא קניונים פעילויות לתינוקות ואמהות בחופשת לידה, זה ממש נחמד ובחלקם מקבלים כאלה שוברים לקפה ומאפה, ולא חייבים לבזבז הרבה כסף....
למרות שזה יותר נחמד לעשות שופינג....
אנחנו בילינו ככה את רוב החופשה!!

תהנו!!

דנד1

New member
שאלת קניונים לשתיכן

כשאורי הייתה פחות מחודש הרופאת ילדים אמרה לנו לקחת אותה רק למקומות פתוחים והדגישה שעד לפחות גיל 3-4 חודשים עדיף לא ללכת איתה לבתי קפה קניונים וכ'ו מפאת החשש מוירוסים שונים ומשונים. היא טוענת שבקניונים הכלעובר דרך מערכת המיזוג וזה המוני מדי לכזו פיצי. הבעיה היא שזה חורף ואלו המקומו האידיאלים כרגע להסתובב בהם ובנוסף, מה עם אמא שרוצה קצת שופינג??
מה אתן אומרות?

asuwish77

New member
סליחה שאני נדחפת...

נגעת בנקודה רגישה והפתעת אותי.
בגלל הלחץ שלי אני לא לוקחת אותה למקומות קטנים \צפופים\סגורים...אפילו לא לקחתי לקרובת משפחה שהזמינה את כללללללל ילדי המשפחה וידעתי שהבית יהיה סגור ומלא ילדים שאין לי מושג מי חולה ובמה.
קניונים דווקא נראו לי משהו באמת אידיאלי לתקופה.
מחכה כבר שתהיה רגיעה בכדי לצאת, גם כאן אמא מאוווווווווווווד רוצה שופינג...מה זה רוצה...חייבת!!!!!!!!!!!.
האמת שעם הגדול בילית רק בקניונים וברוך ה' הכל היה בסדר,

עונה

נראה לי שהרופאה שלך קצת מגזימה, 4 חודשים?
לי בקורס החייאת תינוקות אמרו עד גיל חודשיים להמנע מקניונים, לא מפאת מערכת המיזוג אלא בגלל שבבקרים מסתובבים שם כל הילדים החולים שלא הלכו לגן/בי"ס עם האמהות.
אז אביגיל כבר בת חודשיים וחצי כמעט, נמנעתי מלהסתובב ליד ילדים.
האמת, שחוץ ממלא אמהות עם עגלות עם תינוקות בערך בגיל של אביגיל, לא היו בכלל ילדים באזור.
אני נמנעת מלקחת את אביגיל למקומות עם ילדים קטנים. לא נמנעת יותר מקניונים ובטח ובטח שלא מטיולים בחוץ כשמזג האוויר מעל 17 מעלות ואין גשם.
זה רק עושה להם טוב, טפו טפו טפו.

דנד1

New member
יש מצב שהיא נסחפה

גם אני לא מקרבת אותה לילדים קטנים ובכלל מודה ומתוודה שבינתיים היא נחשפה יחסית למעט מאד אנשים ואני לא בטוחה שגם זה כל כך נכון. רוצה מאד להתחיל לשחרר קצת...
בחוץ אני מטיילת איתה גם כשקריר. מלבישה אותה טוב ולא רואה בעיה עם זה אבל לבינתיים נמנעתי מקניונים בגלל ההמלצה של הרופאה.
האמת היא שגם המחשבה שהיא תבכה לי באוטו (קורה כל הזמן - היא ממש צורחת בנסיעות) ובקניון תוך כדי טיול (סיכוי גבוה כי בינתיים היא מאד רגישה לכל דבר) ואנשים מסביב יעירו הערות קצת מרתיעה אותי לכן מאד מעריכה את זה שנסעת איתה ככה לבד

מקווה שלאט לאט אאזור יותר אומץ מכל הבחינות...אני אדווח

דנה, קראת את הלוחשת לתינוקות?

אני יודעת שטרייסי הוג שנויה במחלוקת, אבל בכל זאת קראתי את הספרים שלה (הכחול והוורוד) אחרי הלידה.
יש שם כמה טיפים טובים שאימצתי (שבעצם כולם אומרים: להקפיד על יום-לילה, ללמד להרדם בעריסה לבד - שיטת לחישה-טפיחה וכדומה).
היא מחלקת את התינוקות לארבעה או חמישה סוגים נדמה לי ומלמדת כיצד יש להתייחס לכל סוג.
יש שם תינוק מלאך, תינוק מצוי, תינוק נמרץ, רגיש וכו'..
סתם על מנת לפתוח לך עוד ערוץ חשיבה וחינוך, קחי מהספר את מה שמתאים לך בלבד כמובן (אני לדוגמה לא אוהבת את השיטה שלה להאכיל מתוך שינה רק כדי לזכות בעוד כמה שעות שינה-מפחיד אותי), לדעתי יכול לעזור לך המון בללמוד את אורי שאת בעצמך טוענת שהיא תינוקת רגישה.

דנד1

New member
קראתי את הורוד ומה אני אגיד לך

לא התחברתי בכלל וממש ניסיתי דווקא...אורי היא אומנם רגישה אבל לא מסתדרת עם כל מה שהיא כותבת בספר על תינוקות רגישים. בכל מקרה כמה טיפים לקחתי ממנה והלילה קרה דבר מרגש או למעשה כמה דברים:
1. הרדמתי את אורי בעריסה ולא על הידיים ועם מוצץ לא להאמין
2. היא ישנה רוב הלילה וקמה רק להאכלות
3. היא קמה בבוקר רגועה וחייכנית ולא מתוך קיטורים כמו בדר"כ
המסקנה שלי היא שהזמן עושהנ את שלו וכנראה גם הטיפות ההומאופטיות החדשות שהיא מקבלת נגד הריפלוקס כי אתמול היה לנו ערב שקט לגמרי בלי התקפי צווחות של כאב

אני בטוחה שזה רק ילך וישתפר עד שגם אני אקח אותה לקניון האהוב עליי ברמת אביב

מותק!! איזה בשורות טובות.

שמחה לשמוע את כל מה שסיפרת.
מאחלת לך שכל הלילות יהיו כאלה ואף טובים יותר עד שתישני שנת לילה שלמה (מאחלת גם לי
)

האם התחלת להשתמש בעיטוף? אם כן, נשמע שהוא עושה את העבודה!

תזכרי ששינה מביאה שינה ועייפות גוררת עייפות ועצבנות. אני מאמינה שאורי ישנה טוב בלילה ולכן קמה רעננה וחייכנית בבוקר.

שימי לב, כי גם טרייסי הוג אומרת שלא בהכרח כל ילד הוא רק מלאך או רק רגיש ויכולים להיות שילובים.

דנד1

New member
כפי שכבר התוודתי

בעוונותיי השכבתי את אורי גם על הבטן בלילות האחרונים עם בייבי סנס ואמא צמודה אליה...זה פשוט לא עובד אחרת איתה, גם לא עם העיטוף לצערי.
ובקשר לטיפוסים שטרייסי הוג מתארת - בעיני אורי תמיד תהיה ילדה מלאך לא משנה מה
מטורפת עליה!!!
שיהיה לנו לילה טוב

orita29

New member
הממממ.....

אני הסתובבתי איתו כבר מגיל שבועיים וחצי בכל מיני פעילויות וקניונים...
והוא היה חולה פעם ראשונה רק כשנכנס לגן בגיל חצי שנה....

גם אני הודרכתי כך

מרופא פרטי, מנהל מיון ילדים שהוזמן לאחר הלידה.
אויר פתוח בשמחה, בקניונים זה אותו אויר שממחזר את כל הוירוסים והחיידקים.
וחוץ מזה נראה לי שהחורף מתקרב לקיצו, לא?

shoosh101

New member
איזה יופי! +המלצה לכל מי שחוששת מנסיעות עם

הדרדס/ית לבד באוטו:
גם אני הייתי ככה, כי הגברת היתה בוכה / צורחת וכשהיא מאחור ואני לא יכולה לראות אותה זה הלחיץ אותי עוד יותר. עד שקניתי מראה קטנה שמתלבשת על המושב האחורי שבאמצעותה אני יכולה לראות את כל מה שמתרחש. לא שזה גרם לה להפסיק לבכות, אבל זה גרם לי ליותר רוגע בכך שאני יכולה לראות אותה, מה היא עושה וכו'. והיתה תקופה שגם היא אהבה להציץ במראה הזאת ולראות את עצמה. מאוד יעיל בעיני, עולה אולי 50 ש"ח בכל אוטו דיפו או חנות דומה.
יאללה, לקרוע את הקניונים!

דנד1

New member
יש לי מראה מעולה בצורת דובי שמתחברת

למושב שמול כסא הבטיחות וזה באמת דבר מדהים. גיסי קנה לנו מתנה לדעתי בשילב (אז זה בטח עלה איזה בוחטה) העניין הוא שאורי לפעמים נכנסת ממש להיסטריה באוטו (אין לי מושג למה. ההשערה היא שכשיש לה גזים תנוחת הישיבה לוחצת לה על הבטן)) ולנסוע 20 דקות אפילו בצורה כזו זה ממש לא סימפטי. אם בעלי נוהג ואני לידה אני מצליחה לפעמים להרגיע אותה אבל ככה בעצם לא יהיה מי שירגיע אותה...אני מקווה שבקרוב זה יעבור לה כי כבר היו לנו לאחרונה גם נסיעות שקטות יחסית ...הלוואי.

shoosh101

New member
ברור שלנסוע כשהיא בוכה זה מאוד מאוד לא נעים

גם אני לא מסוגלת לנהוג ככה (אבל להבדיל, הגברת שלי כבר בת שנה ושמונה חודשים, כך שאפשר יותר להסביר לה דברים). מה שאני עשיתי כשהיתה קטנה יותר זה להגדיל את הטווח בכל פעם קצת. התחלתי בנסיעות קצרות, כמה דקות עד לסופר / קניון / חברה וכו', ולאט לאט קיבלתי ביטחון והגדלתי טווח, עד שהגעתי גם לנסיעות של שעה וחצי כשאני לבד איתה. במקרה הצורך פשוט עוצרים בצד באיזו תחנת דלק, מרגיעים קצת וממשיכים לנסוע. את תראי שעם הזמן תקבלי יותר ביטחון בזה

דנד1

New member
עודדת אותי

עד כה נסענו איתה נסיעות קצרות יחסית . אנחנו בעיקר נוסעים להורים שלי (רבע שעה נסיעה) אבל אני מתה להיות קצת יותר עצמאית . מה יקרה כשארצה לקחת אותה לאיזה חוג? או להסתובב קצת בפארק (אצלי באזור אין ממש מה לעשות)? אני מרגישה שזה פוגע לי בעצמאות. רגילה להסתובב כל היום ברכב ופתאום מרותקת לבית. ממש מעצבן...גם ככה זה מלחיץ לנסוע עם כזו קטנה אבל כשהיא צורחת זה בכלל מוציא אותי מפוקוס
נקווה שישתפר בהמשך ותודה על העצות

למעלה