רק רציתי לעדכן

רק רציתי לעדכן

שהייתי היום אצל הרופא נשים המהממם שלי, לביקורת עברה חצי שנה מאז הביקורת האחרונה, מבנה הרחם עדיין לא סדיר והרחם טיפה מוגדל אבל שום דבר חדש לא גדל או השתנה בחצי שנה האחרונה. איזה כיף ואני כל כך אוהבת שעל הדרך הוא שולח אותי לבדיקת אנמיה ואומר מיוזמתי שנעשה גם CA125 לוודא שכלום לא משתנה

פיצ 50

New member
הי לך../images/Emo13.gif

האם הרחם מוגדל זה אומר שיש לך גם אדנומיוזיס???? זה פתאום קפץ לי ואני מחפשת מי שיש לה גם את הדרק הזנ בנוסף לאנדו...אני יודעת שלדימיונית יש גם... אני שמחה שלא השתנה הרבה...זה טוב לא???

יש לי רק אדנומיוזיס

אבל בגלל שהרבה פעמים שתי התסמונות הולכות יד ביד אני כל הזמן בחשד לאנדו'. הרחם המוגדל והמבנה הלא תקין שלו מגיעים מהאדנומיוזיס לצערי זה טוב מאוד ששום דבר לא גדל. הרופא לפחות היה מרוצה כרגע הבעיה העיקרית היא האנמיה שאני לא מצליחה לצאת ממנה. כלומר ההמוגלובין כבר הגיע לדוסיפרתי שזה נהדר אבל מאגרי הברזל- הפריצין לא מצליח לעלות.

פיצ 50

New member
אוי יקירה....

כמה שזה מוכר לי.... ראשית אני עם אדנומיוזיס...שאובחן ב MRI. אין לך מושג כמה אני מדממת בחודש...כאבי גב תחתון כאילו שהוא נקרע... יש לי גם אנדו.... וההמוגלובין שלי 8.6 התעלפתי שבוע שעבר.. פריטין שלי 3!!!. אני יודעת שלוקח שנים להעלות את מאגרי הברזל אולי עירוי יעזור לך?? ואת על דיכוי?? האם אין לך כאבים יותר??שמעתי שי שכל מיני טיפולים לאדנו..האם שמעת עליהם?האם טופלת מעבר לכדורים??

קיבלתי בעבר עירוי ברזל

לפני שנה בערך הייתי עם נותונים דומים- המוגלובין 8.5, פריטין 4. קיבלתי עירוי ברזל ולקחת כל יום כדור של 650 מ"ג ברזל שנה אח"כ הפריטין עלה ל6 וההמוגלובין ל11.6 והיום בבדיקת דם הערכים שוב ירדו לצערי- פריטין ל5 והמוגולובין ל11. אני לא שמעתי על טיפולים נוספים? אני על גלולות רצוף. הרופא שלי אמר שבגיל הפוריות הטיפול הוא גלולות רצוף ואחרי כל ההריונות שאני ארצה, אם האנמיה עדיין לא תשתפר ישקלו כריתת רחם- אבל אמר לי לדאוג לפני גיל 40+ לא מדברים על זה.

פיצ 50

New member
את מטופלת של סוריאנו??

לא שמעתי שיש משהו עם בלון... אני לוקחת גם ברזל...זה לא עושה לך כאבי בטן?? האם הדימום מגיע מהאדנו?או שמא מהאנדו?? לי סוריאנו אמר שתחת הלוקרין הוא מקווה שזה ישתפר אז אני מחכה.. אם את לא מקבלת ווסת לעיתים קרובות למה עדייין יש לך אנמיה ככ קשה?? אולי יש בעיה נוספת כמו מערכת העיכול?? לא שלחו אותך לבירור גסטרו??

מנצלש"ת את עצמי

בבדיקות יצא לי CA125- 11. בבדיקה הקודמת יצא ערך ממש נמוך- משהו כמו 2. האם 11 זה ערך גבוה? האם עצם העלייה שלו צריכה להדאיג אותי?

זואילי

New member
לא, זה לא גבוה ואל תדאגי ../images/Emo13.gif

לי פעם היה 500 ומשהו. זה היה מדאיג... ויש כאן מישהי שהיה לה גם מעל 500.

פיצ 50

New member
לא נראה לי...

CA125 מושפעת מהליכים בגוף וכל עוד שהיא לא מעבר לתווך הנורמה אז אין מקום לדאגה...11 נחשב לתקין, אך כמו שמשהי שאלה כאן, אז CA125 תקין לא שולל אנדו.... לי אגב יש CA125 - 59. לא יודעת אם זה בגלל אדנו או האנדו..אין לי ציסטות ..

למעלה