רק רציתי לספר לכם

Chocoholic

New member
רק רציתי לספר לכם

שאני הבעלים החדשים של Please Please Me... התקליט. יצא לאוויר העולם ב 26.4.63 (מסתבר שזו גירסת הסטריאו אבל על העטיפה כתוב MONO... ), הודפס באנגליה שבממלכה המאוחדת תחת חברת Parlophone, חברת בת של EMI. כנראה שבאחד הגילגולים של האלבום מישהו בילבל (בכוונה או לא) בין העטיפות והכניס לשם את גירסת הסטריאו. אבל לא נורא... לחצתי על כפתור ה MONO בפטיפון, העברתי את המתג שמאלה למצב Start (לא לפני שווידאתי שבורר המהירות נמצא על 33 ובורר קוטר התקליט נמצא על 30) , והנה המחט מטיילת לה באצילות ונוחתת לאט על התקליט... כמה שניות עד שהיא תגיע ל Track... והנה זה בא: One, Two , Three , FOUR ! אמר פול... והשאר היסטוריה. והנה משהו מעניין: השיר העשירי, Baby, It's You , אורכו בערך 2:36. לפי מדידת זמן בתקליט והשוואה לזמן ב CD, יוצא אותו דבר. בתקליט, בסוף השיר, ג'ון שר: Don't leave all alone come on home ואילו בתקליטור: Don't leave me all alone ללא השורה השנייה. ה fade מתחיל כמה שניות קודם !! כך שבתקליטור יש יותר שניות "ריקות" עד לשיר הבא. ואז נזכרתי שהתקליטור הוא בעצם MONO ! מסתבר שג'ורג' מרטין השובב מיקסס את ההקלטות כל פעם מחדש כשהוציאו גירסאות סטריאו... כנראה שזו הסיבה להבדל. אני לא יודע איזו גירסה מכרה יותר אבל כשהם הופיעו עם השיר באולפני BBC ב 1.6.63 ג'ון שר את השורה השנייה. וזה בכלל קאבר ! מעניין איך המקורי של ה Shirelles נשמע... למרות שבטח זה של הביטלס יותר טוב.

Another Girl

New member
../images/Emo9.gif איזה התרגשות וכיף...

תתחדש...
ובאמת לפעמים אני רוצה להשיג תקליטים ישנים (וגרמופון באותה הזדמנות
) כדי לעמוד על ההבדלים בין הגרסאות.שווה.

נצל"ש לא קשור...

בדיוק אתמול בלילה ראיתי את הסרט הפריצה לאלקטרז (בפעם המיליון..), ושמתי לב (רק עכשיו..) שניקולס קייג' מחזיק את התקליט "with the beatles", ועונה שם שאין כמו תקליט מקורי, ושהוא חולה על הביטלס...

דקלה9

New member
ניקולס קייג'

הוא מעריץ ידוע, גם מחוץ לסרט. הוא החליט שהוא רוצה להיות שחקן כששמע בילדותו את השיר Baby you're a rich man.

למעלה