רק רציתי לומר

YardenNaor

New member
רק רציתי לומר

בתור אחד חדש שממש כיף פה איתכם, אתם ממש סבבה. אישתי ישנה פה עכשיו לידי בבית החולים. עבר עלינו יום לא פשוט . אין מלים לתאר את ההרגשה הזאת... אני אבא! אני מתפלל שאגדל את ילדי על ברכי הסובלנות והכבוד לכל אדם, ובמיוחד לעצמו. מקוה לפגוש אתכם מתישהוא.

מזל טוב ירדן נאור/tapuzforum/images/Emo140.gif

אוהבים אותך ושולח אליך מכאן /tapuzforum/images/Emo24.gif ענק. ווואאאווו איזה כייף זה להיות אבא. אגב, מה נולד - אם מותר לדעת. אם בן אז יש הזדמנות להזמין את החברים לברית וכך תפגוש אותם (סתתתתםםם חחחח)

סבבב

New member
המון המון מזל טוב...

כמי שחווה את אותה חווייה לפני פחות מחודשיים, אני יכול לאחל לכם ראשית ולפני הכל בריאות!!! ומעבר לכך, שינה מרובה בכל עת פנוי, כי התקופה הראשונה מתישה ומעייפת. אבל חכה לגיל חודש וקצת, לחיוך הראשון - או אז תדע שלא משנה כמה לא ישנת בלילה - הכל היה שווה את החיוך הזה... תן לאישתך את כל התמיכה לה היא זקוקה, כי לא פשוט לעבור חווייה כזו וישר להפוך לכד החלב של התינוק. שפע ברכות ואיחולים לבביים, מכל הלב!!!

סורנטו

New member
ואני כאמא לילדים גדולים (ממש גדולים) יכולה

להגיד שאין אושר יותר טוב מזה, זה שלי, חלק ממני ואני מחליטה איך לגדל אותם על הצד הטוב ביותר. פידבקים מקבלים מהחיוך הראשון עד לתמיכה שיש לי מהם היום ב ה כ ל! רק הרבה בריאות ונחת, באמת קשה מאוד בחודשים הראשונים אבל חכה למילים הראשונות ולפעם הראשונה שיקרא לך אבא. הרבה מזל ושינה רצופה!

gron83

New member
מזל טוב!! ../images/Emo24.gif

המון בריאות, אושר והצלחה, לך לאשתך ולילד!!
תהיה המון לצד אשתך, תתמוך בה 24/7. חח איזה טמבל אני, אני כותב על זה ונהיה עצוב (מת שיהיו לי ילדים..).

YardenNaor

New member
בקרוב אצלך

אל תזלזל ביכולותיו של האין סוף ברוך הוא /tapuzforum/images/Emo13.gif

סורנטו

New member
אני לא בקיאה מאוד בעניין אבל למה חשבת שאי

אפשר עם כל הקידמה של היום?

Nחמן

New member
אני רק הערה

בוודאי שמת לב, שלאחרונה אני מזדהה כמעט באופן מוחלט עם כל הודעה שלך. לפחות עם הסגנון. הפעם אני מסכים עם התוכן אבל הסגנון קצת... והרשה נא לי לנמק, כי אין שום פסול בעצם ההודעה שלך. חשוב מאוד, שהאשה תדע על נטיית בעלה עוד לפני הנישואין. יחד עם זאת אינני חושב, שתפקידנו לחקור את הבעל, אם יידע אותה או אם לאו ובמיוחד לא ביום כזה, שהוא אחד המאושרים בחייו. דע לך, שאילו היה האב המאושר מתפלל ביום רגיל, שיש בו אמירת "תחנון" (בחודש תשרי לא אומרים "תחנון" מערב יום הכיפורים), ביום, שבו אמור להכניס את בנו בבריתו של אברהם אבינו ע"ה, היה פוטר את כל המניין מאמירת "תחנון" וכן גם במקום, שבו אמור היה להיערך הברית. כל הציבור היה נעשה שותף לשמחה. מותר לך לשאול את מה ששאלת אבל כפי שאמר שלמה המלך במגילת "קוהלת" שאותה קראנו בשבת האחרונה: לכל עת. אז גם לשאלה הזאת יש עת ולא צריך לערבב שמחה ב"שמחה". לענייננו - למיטב זכרוני ירדן אישר בעבר את דבר ידיעת אשתו את הנטייה.
אפרופו שאלה אני מבקש לשאול את כל הגולשים ובמלוא הרצינות: מדוע אנו שואלים "מה נשתנה" בפסח, כאשר השולחן ערוך ומלא בכל טוב מטל השמים ומשמני הארץ וראש המשפחה יושב לו כמלך בראש השולחן ואילו בחג הסוכות, כאשר אנו יוצאים מהבית המרווח אל הסוכה הדלה (שאף נרטבה היום מהגשם) אין שום שאלה ושום קושייה על "מה נשתנה"? מי יכול להשיב?

YardenNaor

New member
זה בסדר..

אין לי בעיה עם השאלה, אבל תודה נחמן (-: כמו שאמר נחמן, אישתי יודעת. לפני החתונה כשהעניינים התחילו להיות רציניים יותר אמרתי לה, ואז חשבתי שזה יעבור לי, במשך השנים (5) עברנו ביחד מסע בירור ועיבוד של כל הנושא (עד לא יותר מחצי שנה חשבתי ברצינות לעזוב את הבית...), וכיום הגענו להבנה שאנחנו צריכים לחיות עם זה בשלום ובאמון הדדי התמונה הרבה יותר מורכבת כמובן, אבל זה פחות או יותר. אוהב אתכם חבר'ה! כדאי שאני אלך לישון, זה בערך הלילה האחרון שלי בלי שעון מעורר כל חצי שעה חח

Nחמן

New member
שמח על תשובתך

ברור לי, שכך צריך להיות מלכתחילה. עם זאת המשפט האחרון בהודעתך ממחיש, שזה לא הזמן לשאלות מיותרות. מאחל לך רוב אושר בנישואיך ובחייך וכמובן, שתצליח להתגבר על הנטייה ולחיות אך ורק עם אשתך. מה??? הילד מפריע לך לישון? אני שולח לו במתנה שיר ערש
(המילים המקוריות: יחיאל היילפרין, עיבוד מילים וניקוד: Nחמן, לחן: יואל אנגל, עממי-אידי, עיבוד: ד"ר חנן וינטרניץ, ביצוע: אהובה צדוק, באדיבות אתר "זמרשת"). מוקדש כמובן לכל האבות והארמהות הטריים באהבה
נוּמָה, נוּמָה, חָמוּד שֶלִי נוּמָה, נוּמָה, נִים! נוּמָה, נוּמִה, מָתוֹק שֶלִִי נוּמָה, נוּמָה, נִים! אַבָּא הָלַךְ לָעֲבוֹדָה – הָלַךְ הָלַךְ אַבָּא! יָשׁוּב עִם צֵאת הַלְּבָנָה – יָבִיא לְךָ מַתָּנָה! נוּמָה, נוּמָה, חָמוּד שֶלִי... אַבָּא הָלַךְ אֶל הַכֶּרֶם – הָלַךְ הָלַךְ אַבָּא! יָשׁוּב עִם צֵאת הַכּוֹכָבִים – יָבִיא לְךָ עֲנָבִים! נוּמָה, נוּמָה, חָמוּד שֶלִי... אַבָּא הָלַךְ אֶל הַפַּרְדֵּס – הָלַךְ הָלַךְ אַבָּא! יָשׁוּב בָּעֶרֶב עִם הָרוּחַ – יָבִיא, לְךָ תַּפּוּחַ! נוּמָה, נוּמָה, חָמוּד שֶלִי... אַבָּא הָלַךְ אֶל הַשָּׂדֶה – הָלַךְ הָלַךְ אַבָּא! יָשׁוּב בָּעֶרֶב עִם צְלָלִים – יָבִיא לְךָ שִׁבֳּלִים! נוּמָה, נוּמָה, חָמוּד שֶלִי...

YardenNaor

New member
חח נחמן תודה

דרך אגב, אני לא מעונין להתגבר על הנטיה, אלא לחיות איתה בשלום כמו עם שאר חלקי אישיותי (שגם אותם צריך לשמור במידה הנכונה לפי הזמן, המקום והעניין)

Nחמן

New member
../images/Emo13.gif ../images/Emo45.gif

העיקר, שתשמור על עצמך, ושתזכה לעוד בנים ובנות עוסקים בתורה ובמצוות.
מישהו מכם היה השבוע בשמחת בית השואבה במקום כלשהו? על שמחה זו אמרו חז"ל: "מי שלא ראה שמחת בית השואבה, לא ראה שמחה מימיו". שמחה זו על שום מה? בזמן בית המקדש היו מקריבים קרבנות על גבי המזבח ועליהם היו מנסכים יין (עובדי ע"ז להבדיל בין קודש לחול אף הם היו מנסכים יין אולם למטרת עבודה זרה. לפיכך אסרה התורה יין זה אפילו בהנאה וחז"ל גזרו על "סתם יינם" גם משום בנותיהם). ע"פ דברי המשנה במסכת "ראש השנה" בחג הסוכות היו נידונין על המים (תחילת עונת הגשמים). לפיכך היו מנסכים גם מים ע"ג קרבנות החג (70 פרים כנגד 70 אומות העולם מלבד קרבנות התמיד). את המים היו שואבים ממעיין הגיחון הסמוך, שממנו נובעים מי מעיין השילוח, תוך כדי שירה וריקודים (שהרי ניסוך המים בא לכפר על עוונותנו) בליווי לפידים. לפני המזבח (אך לא במזבח עצמו) היו 15 מעלות (מדרגות), שעליהן עמדו הלווים ובכל מעלה, שהיו עולין, היו שרים פרק אחד מתוך פרקי התהילים הפותחים ב"שיר המעלות" (החל מפרק קכ"א). המקור לשמחה הוא ספר "ישעיהו", שבו נכתב: "ושאבתם מין בששון ממעייני הישועה". תיאור המשנה במסכת "סוכה" (מתוך "ויקיפדיה"):
"מי שלא ראה שמחת בית השואבה לא ראה שמחה מימיו. במוצאי יום טוב הראשון של חג ירדו לעזרת נשים ומתקנין שם תיקון גדול. מנורות של זהב היו שם וארבעה ספלים של זהב בראשיהם וארבעה סולמות לכל אחד ואחד וארבעה ילדים מפירחי כהונה ובידיהם כדים של מאה ועשרים לוג שהן מטילין לכל ספל וספל מבלאי מכנסי כהנים ומהמייניהן מהן היו מפקיעין ובהן היו מדליקין. ולא היה חצר בירושלים שאינה מאירה מאור בית השואבה חסידים ואנשי מעשה היו מרקדין בפניהם באבוקות של אור שבידיהן. ואומרים לפניהם דברי שירות ותושבחות והלוים בכנורות ובנבלים ובמצלתים ובחצוצרות ובכלי שיר בלא מספר על חמש עשרה מעלות היורדות מעזרת ישראל לעזרת נשים כנגד חמש עשרה (מעלות) שבתהלים שעליהן לוים עומדין בכלי שיר ואומרים שירה ועמדו שני כהנים בשער העליון שיורד מעזרת ישראל לעזרת נשים ושני חצוצרות בידיהן קרא הגבר תקעו והריעו ותקעו הגיעו למעלה עשירית תקעו והריעו ותקעו הגיעו לעזרה תקעו והריעו ותקעו (הגיעו לקרקע תקעו והריעו ותקעו) היו תוקעין והולכין עד שמגיעין לשער היוצא ממזרח הגיעו לשער היוצא ממזרח הפכו פניהן ממזרח למערב ואמרו: אבותינו שהיו במקום הזה אחוריהם אל ההיכל ופניהם קדמה ומשתחוים קדמה לשמש ואנו ליה עינינו ר' יהודה אומר היו שונין ואומרין: "אנו לי-ה ולי-ה עינינו". לזכר שמחה זאת נהגו לעשות במקומות רבים מעין טכס "שמחת בית השואבה" (ללא שאיבת המים, שהרי בעוונותנו הרבים בית המקדש חרב) מתוך ערגה וציפייה ליום, שבו ייבנה בית המקדש במהרה בימינו ונחזור לשאוב מים ממעיין הגיחון. לאלה, שטרם ביקרו במעיין הגיחון מומלץ לבקר שם ולחזות באחד המעיינות המרשימים ביותר ("עיר דוד"). חג שמח לכולם!

התשובה פשוטה...

בפסח שזה החג שבו נגאלנו ויצאנו ממצרים אנחנו מצווים במצוות `והגדת לבנך` ולכן הילדים שואלים מה נשתנה על מנת שאנחנו נספר להם את סיפור יציאת מצרים , מה שאין כן בסוכות שהחג הוא לזכר ענני הכבוד שהקיפו את בני ישראל במדבר...

Nחמן

New member
לא מדויק

הילדים שואלים "מה נשתנה", כי כך הרגילו אותם לשאול. אבל באמת, לכאורה, אין כאן מקום ל"מה נשתנה" אלא דווקא בסוכות... התשובה הנכונה, כפי ששמעתי מרבה הראשי של ת"א הרב ישראל מאיר לאו שליט"א: בימי קדם יהודים לא היו רגילים לחיי עושר אלא לרוב חיו חיי עוני. לכן היציאה מבקתה דלה ורעועה לבקתה אחרת אין בה כל שינוי. לעומת זאת כאשר משפחה מגיעה לליל הסדר לשולחן מלא מכל טוב הארץ, זה חידוש. יהודי ממוצע לא היה רגיל בכך כל השנה. החלק השני נכון אבל... זה היה בניסן - זמן יציאת מצרים. מדוע העתיקה התורה את חג הסוכות לחודש תשרי? פרס ניחומים:

למעלה