רק רציתי לומר ש..

מיקי 43

New member
כמי שגדל בבית של ניצול שואה

אני באמת לא רואה שום דבר חריג בפרסומת הזאת ממתי צעקות או צעקה בשפה הגרמנית משמעה מוות קרב? לפני שנים לא פיתחו כאן בארץ רכבות בגלל שזה הזכיר להרבה מאד אנשים את מסעות המוות ומה לגבי משאיות גם בהם הובלו יהודים אל מותם אז לא יסעו משאיות בכבישי ישראל? פרופורציות דור השואה הולך ופוחת ולנואסור לשכוח ולסלוח אבל בל ניסחף בישראל חיים כמה אלפיי ניצולי שואה חולים ונפגעי נפש שהממשל אינו מתייחס אלייהם בהגינות וכבוד כל שהוא וזה חמור שבעתיים אז פרסומת אווילית חסרת כל טעם וריח עם איזה צעקה בשפה הגרמנית זה מה שיגרום כאב לאנשים היקרים האלו? מיקי

אא ניר

New member
וואלה...

הפעם האחרונה, לפני הרצון למכור פיאט, ששורדי המחנות שמעו צרחות בגרמנית, היה שם, במחנות. טבעי שגם לאחר שנים, צרחות בגרמנית,יזכירו ויחזירו לשם. למחנות. ואם יש אחד או שניים, מתוך השורדים, שלא חוזרים לשם "בזכות" הצרחות, הם-הם היוצאים מן הכלל.

גם אני גדלתי בבית של ניצולי שואה

ולא בבית "רגיל" של ניצולי שואה. אמי, ז"ל, שיתפה אותי בכל מה שעבר עליה במיידנק מגיל צעיר. אז.. גם אם את הפרסומת טרם ראיתי, אני מוכרחה להתוודות שרק למקרא התיאור שלה כאן הצטמררתי. התיאור הזה ממש עשה לי רע. אז... לכל מי שחושב "אויש שטויות", זה בגלל שאין לו את הקונטציה הזו בראש ואין לו מושג איך זה מרגיש.

זה עניין של קונוטציה.

הרי לא הזכירו שם את השואה בשום דרך ובשום צורה ולא ניסו ולא רמזו. סך הכל פרסמו מכונית. מי שאחראי על אישור הפרסומות כנראה חשב שאנשים לא יקפצו בזעם למראה מכונית גרמנית ומילים בגרמנית. אבל זה לא מטריד אותי כמו העובדה ש40% מניצולי השואה בארץ מתחת לקו העוני. אז אני אישית[דור שלישי] אומנם חשבתי על השואה כשראיתי את הפרסומת,אבל אותי זה יותר מחליא לשמוע על מצבם הכלכלי של ניצולי השואה בארץ מאשר צעקות בגרמנית שלא קשורות ב''האלט,הראוס''>>;

כמה טוב שאין ברשותי

את הקופסא הזאת, כמה כאב, טימטום, מראות קשים, זוהמה אני חוסכת ראשית מילדיי ומעצמי גם. ואם תעשה סקר קטנטן, המוצרים המיובאים מגרמניה, נמכרים בארצנו, באחוזים גבוהים מהשאר.

aadmt

New member
לפרסומת של פיאט...

אתה סתם פרימטיבי אינפנטיל עם דעות קדומות חבל שיש עוד אנשים כמוך במדינה שלנו. תתבייש.. אל תראה טלויזיה בכלל מה לא משדרים בערבית בערוץהראשון מה תגיד על כל ה6000000 אנשים שגרים פה שבישבילם לשמוע ערבית זה מוות חפש אח החברים שנשארו לך בסוף 45 .......טמבל!!

aadmt

New member
מיועד לניר.א.א

אתה סתם פרימטיבי אינפנטיל עם דעות קדומות חבל שיש עוד אנשים כמוך במדינה שלנו. תתבייש.. אל תראה טלויזיה בכלל מה לא משדרים בערבית בערוץהראשון מה תגיד על כל ה6000000 אנשים שגרים פה שבישבילם לשמוע ערבית זה מוות חפש אח החברים שנשארו לך בסוף 45 .......טמבל!!

למעלה