רק רציתי לומר ש..

אא ניר

New member
רק רציתי לומר ש..

הפרסומת לפיאט החדשה, עם הצרחות בגרמנית, היא שיא חדש של השתנה בקשת על מעט מניצולי השואה שנשארו חיים בארץ, אשר בשבילם צרחות בגרמנית משמעותם אחת. מוות קָרֵב. וזה לא בסרט קולנוע, אז עומד, להם הבחירה לשמוע את זה או לא. זה מגיע פתאום מתוך הטלוויזיה. בישראל. דוחה. מגעיל. ציני. מטומטם. בבקשה לא לשרשר להודעות אחרות. תודה

מודה...

כששמעתי בראשונה...קפא לי פתום הנוזל בעורקים. ואני...לא ניצולה...כולה דור שני,שמקווה שהדור הראשון שלי...לא יתקל בזה.

עוד סיבה להימנע מערוצים 2,10../images/Emo141.gif

וברדיו, להעביר תחנה כל פעם שעוברים לפרסומות.

bandanero

New member
מדינת ישראל פוגעת בהם יותר מפיאט

40000 ניצולי שואה מושפלים כי ישראל מצפצפת עליהם והם נתוני לחסדי האחר.הם זועקים לתרומות. לפחות הגרמנים משלמים פיצויים. האפוטרופוס הכללי -שברשותו מיליוני שקלים של ניצולי השואה- הוא פושע שיש להעמידו לדין וכך כל ראיש הממשל כאן. כי מה נלין על פיאט והגויים כאשר הצביעות בישראל חוגגת גם בנושא זה??? הלאה הצביעות הישראלית! זה מה שדוחה, זה מה שמגעיל באמת!

../images/Emo45.gif

לא ראיתי את הפרסומת, אבל מזדהה עם מה שכתבת לגבי היחס המחפיר של מדינת ישראל כלפי ניצולי השואה.

מאוד ריגש אותי הקטע . ומה תגידו

ומה תגידו שאמי ניצולת שואה אמיתית , בת 74 - ניצולת שואה וניצולת גטאות ופוגרומים ורדיפות , ( ושוכנת גם היום בגטו - רק שהפעם זה בישראל , אז , אני מניח ... זה בסיייידר.... ) , והיא לא ראתה ולא רואה גרוש לא מגרמניה, לא מישראל, לא מאף גוף ו/או ארגון אחר ? לא אפרט כאן יותר, כי זה לא המקום, אך בוודאי שיש לי מלא מה להוסיף בענין - וזה לא מוסיף כבוד לאף אחד...לא בישראל ולא בגרמניה ולא בארץ המוצא של אמי. "רגישות לניצולי שואה" , כן, כן, ממש - תראו מי מדבר ??...

adgr

New member
רכב פיאט

אמנם כן, וחבל. רכב פיאט פונטו נחשב מאוד מבוקש. לפי מדדי ביקוש והיצע שמצאתי בתוך לוח רכב מסויים הוא במקום השני : מעניין מה זה יעשה לביקוש ואיך ישפיע .

טוט

New member
פרסומת דוחה ביותר, הייתי המומה

כשצפיתי בה עם אמי, ניצולת שואה. חוסר רגישות מזעזע מצד המפרסמים ומצד הטלויזיה, שאישרה הקרנת הפרסומת.

GardenOfEden

New member
אויש נו באמת

כל דבר שקשור לגרמנים ישר מקשרים אותו לשואה ? אני דוקא אהבתי את הפרסומת, לא קישרתי ולא חשבתי בכלל על הקשר לשואה. לפי דעתי אין מה שום דבר פוגע. יש דברים הרבה יותר פוגעים בפרסומות (כמו שימוש במסרים מיניים ומגדריים) וכמו שכבר מישהו כתב לפני באחת התגובות - ישראל היא זאת שרומסת את ניצולי השואה המעטים שעוד נשארו.

Tira mi su

New member
אויש בחייך!

הארץ שלנו מפוצצת בסמלים ומותגים איכותים מגרמניה אאודי, פולקסווגן, מרצדס, BMW , זימנס, בוש, צוללות, נשק, מכונות איכותיות מהשורה הראשונה..אפילו המחק של הבת שלי והעטים של הבן שלי... להמשיך?? אז מה פשר ההודעה הזו? מוזר לי שיש כאלה שצורחים "אוי גוועלד" ומצד שני מקבלים את הרנטות.. או לשמוע משפטים "ימח שמם, אבל הם יודעים ליצר מכוניות!" הדור הגרמני החדש התנצל ולקח אחריות על מעשיהם הנפשעים של אבותיהם וסבם. זה עניין תרבותי, שלא הרבה מדינות פושעות עשו!! (לא ראיתי את האמריקאים מתנצלים על הטבח באינדיאנים, וזו מדינה נאורה עאלק) לא נמאס לנפנף להם את זה בפרצוף? זה יחזיר את המתים?? זה ישנה את ההיסטוריה? השנאה והסלידה הזו תקדם לאנשהו? אני לא מבקשת לשכוח. בשום פנים ואופן ל א !! אבל צריכים להיות הגיונים. למרות שאני דור שלישי (כן, גם בעלי) מצאתי את הפרסומת שובבה ומשעשעת. נאצים - הם לא! אני חושבת על משהו אחר לגמרי: מעניין אותי שאיטליה דווקא רוכבת על הסלידה העולמית (בעיקר ארופאית) מול גרמניה. נראה לי שהאיטלקים עוקצים בצורה מתוחכמת כמה פעמים את האיטלקים.. נו, ברלוסקוני כבר התחיל עם זה..

Tira mi su

New member
תיקון:

.."נראה לי שהאיטלקים עוקצים בצורה מתוחכמת כמה פעמים את הגרמנים (ולא איטלקים, כפי שכתבתי בטעות)" יש בפרסומת הזו הרבה יותר מתחת לפני השטח, מאשר המסר שרצו אנשי פיאט להעביר. חומר למחשבה!

למעלה