רק רציתי להגיד ש.....

Uranium

New member
רק רציתי להגיד ש.....

הספרים בארץ בתקופה האחרונה ממש יקרים!!!!!! לקנות היום כמה ספרים במכה זה פשוט שוד! ספר קןט כמו של אתגר קרת, או כל ספר כיום עולה בסיבות ה-70 עד ה-150 שקל... זה המווווווווווןןןן כסף לספר לדעתי! מה דעתכם?

Rivendell

New member
אין ספק שזה שוד לאור יום

וכבר דיברנו על זה לא פעם. מה עושים? מתעצבנים, בעיקר
אני למשל לא קונה ספרים שלא קראתי. אני מנוייה בספרייה, וכל מה שאני רוצה לקרוא אני לוקחת שם. אם נהניתי ואני יודעת שזה ספר שארצה לקרוא שוב - אני מוסיפה לרשימה, וכשיש איזה מבצע טוב אני קונה אותו. בצורה כזו אני בטוחה שאני לא מוציאה 80 ש"ח על משהו שבסוף אני לא ארצה בכלל בבית. עוד פתרון, לדוברי האנגלית בעיקר, הקלאסיקות של פינגווין וורדסוורת'. כל ספרי המופת ב 10 ש"ח לאחד. להיט אמיתי.

Boojie

New member
מי בכלל משלם 80 ש"ח לספר?

1. חנויות וירטואליות. מחירים נמוכים בצורה משמעותית מהמחיר הקטלוגי. 2. חנויות ספרים משומשים. מחירים נמוכים לספרים שהרבה פעמים הם במצב קרוב מאד למצב חדש. והמחירים טובים במיוחד אם המוכרים מכירים אתכם.
אגב, משומשים יש הרבה פעמים גם בחנויות לספרים חדשים (במקומות שבהם מציעים "שירות החלפה" שבו בהחזרת ספר מקבלים חצי מהמחיר ששילמנו עבורו - ואפשר פשוט לא להחזיר, מה שהופך לקנייה דה-פקטו). 3. מבצעים. הרבה מהספרים שלי קניתי במבצעים שונים ומשונים, למשל בערימת המוזלים של סטימצקי, שלפעמים אפשר למצוא בה מציאות לא רעות. ידיד דיווח לאחרונה על מבצעים שונים ומשונים בחנות מסוימת בקריון, למשל. כמו כן, לחובבי מד"ב, בכל כנס מד"ב יש דוכני ספרים במחירים מוזלים (חדשים ומשומשים, וכן גם דוכן יד שניה). 4. שבוע הספר, שלמרות הכל הרבה פעמים יש בו מבצעים לא רעים (את אוסף ספרי סטיבן קינג שלי השלמתי בכמה שבועות ספר, שבהם מודן עשו מבצעים בנוסח "ספר שלישי/רביעי בחינם"). 5. חנויות שמוכרות ספרים "פגומים" במחיר מוזל. יש מקומות שבהם ה"פגמים" האלה הם מזעריים עד כדי קושי לגלות אותם. החנות של יואב בתחנה המרכזית הישנה ("מרכז הספר הזול", השומרון 7 ת"א) ידועה ככזאת. כנ"ל חנויות צומת/יריד ספרים. 6. רק למנויים של חלומות באספמיה (כלומר, לחובבי מד"ב), יש את מועדון "קוראים באספמיה" שבו הספרים מוזלים מאד, וכן, גם אני מצטיידת משם.
7. לא תעשה: לא קונים בסטימצקי. יש שלושה מצבים בדיוק שבהם אני קונה בסטימצקי: אם יש לי תלושים שקיבלתי במתנה, אם אני רוצה לקנות ספר במתנה שאני רוצה לוודא שאפשר יהיה להחליף בקלות ובכל עיר, וכשיש מבצעי הוזלות מיוחדים. סטימצקי זה הכי יקר שיש. אפילו האתר שלהם (שהוא מוזל יחסית לחנויות) יקר יותר מהחנויות הוירטואליות האחרות. ושלא לדבר על הנזק שהם גורמים לשוק הספרים בהתנהגות המונופוליסטית שלהם. וכמובן, יש החלפת ספרים באופן עצמאי ודרך אתרים שונים, ושאר תחמונים. בקיצור, יש כל כך הרבה מקורות לספרים במחירים זולים בהרבה ממחירם הקטלוגי, שפשוט אין שום סיבה טובה לשלם מחירים מופקעים כאלה. אגב, כפי שניתן לראות מהרשימה הנ"ל, אני מתמצאת בעיקר במקור לספרי מד"ב זולים. אני מציעה שאנשים שיש להם עוד שיטות ומקומות מומלצים ישרשרו אותם לכאן.

lemongrass

New member
אני השתדלתי לקנות

כמה שיותר ספרים בשבוע הספר, אבל גם אז העסק יצא יקר מאוד. הבעיה שלי עם ספריות זה שקשה לי להמתין לספר שאני חושקת בו, במידה והוא נמצא אצל קורא אחר. כרגע אני קונה, או מקבלת ספרים דרך חברים, ויש לי חברה עם ספריה מלאה ומרתקת, למזלי. רק לאחרונה חזרתי לקריאה רציפה, כך שאני עוד קונה ספרים, באיזשהו שלב אני אאלץ למצוא דרך לקרא ספרים בזול...

Rivendell

New member
הכי זול זה ספרייה ../images/Emo13.gif

ואם את חסרת סבלנות זו בהחלט בעיה.. אבל תנסי בכל זאת. מכסימום אם מה שאת רוצה אצל מישהו אחר, פשוט תקחי ספר אחר בינתיים. לא חסרים ספרים טובים
תכיני לך רשימה גדולה, ומה שתמצאי ממנה תיקחי. ככה לא תצאי בהרגשה מקופחת. ועוד פתרון הוא ספרים משומשים. היו לנו המון שרשורים על זה עם כתובות של מקומות טובים, את יכולה להריץ חיפוש.

suki da yo

New member
אני ממש סכימה

וז היה כואב לי הרבה פחות אם לא הייתי מתקיימת על 300-500 שקל בחודש שאני מרויחה מדיילות מגעילה בסופר.. אם היה לי כסף להוציא על ספרים, הייתי עודשה את זה, בל אין לי אז אני נאלצת להתמודד עם המצב ופשוט לקרוא פחות. :(

למעלה