מי בכלל משלם 80 ש"ח לספר?
1. חנויות וירטואליות. מחירים נמוכים בצורה משמעותית מהמחיר הקטלוגי. 2.
חנויות ספרים משומשים. מחירים נמוכים לספרים שהרבה פעמים הם במצב קרוב מאד למצב חדש. והמחירים טובים במיוחד אם המוכרים מכירים אתכם.
אגב, משומשים יש הרבה פעמים גם בחנויות לספרים חדשים (במקומות שבהם מציעים "שירות החלפה" שבו בהחזרת ספר מקבלים חצי מהמחיר ששילמנו עבורו - ואפשר פשוט לא להחזיר, מה שהופך לקנייה דה-פקטו). 3. מבצעים. הרבה מהספרים שלי קניתי במבצעים שונים ומשונים, למשל בערימת המוזלים של סטימצקי, שלפעמים אפשר למצוא בה מציאות לא רעות. ידיד דיווח לאחרונה על מבצעים שונים ומשונים בחנות מסוימת בקריון, למשל. כמו כן, לחובבי מד"ב, בכל כנס מד"ב יש דוכני ספרים במחירים מוזלים (חדשים ומשומשים, וכן גם דוכן יד שניה). 4. שבוע הספר, שלמרות הכל הרבה פעמים יש בו מבצעים לא רעים (את אוסף ספרי סטיבן קינג שלי השלמתי בכמה שבועות ספר, שבהם מודן עשו מבצעים בנוסח "ספר שלישי/רביעי בחינם"). 5. חנויות שמוכרות ספרים "פגומים" במחיר מוזל. יש מקומות שבהם ה"פגמים" האלה הם מזעריים עד כדי קושי לגלות אותם. החנות של יואב בתחנה המרכזית הישנה ("מרכז הספר הזול", השומרון 7 ת"א) ידועה ככזאת. כנ"ל חנויות צומת/יריד ספרים. 6. רק למנויים של חלומות באספמיה (כלומר, לחובבי מד"ב), יש את מועדון "קוראים באספמיה" שבו הספרים מוזלים מאד, וכן, גם אני מצטיידת משם.
7. לא תעשה:
לא קונים בסטימצקי. יש שלושה מצבים בדיוק שבהם אני קונה בסטימצקי: אם יש לי תלושים שקיבלתי במתנה, אם אני רוצה לקנות ספר במתנה שאני רוצה לוודא שאפשר יהיה להחליף בקלות ובכל עיר, וכשיש מבצעי הוזלות מיוחדים. סטימצקי זה הכי יקר שיש. אפילו האתר שלהם (שהוא מוזל יחסית לחנויות) יקר יותר מהחנויות הוירטואליות האחרות. ושלא לדבר על הנזק שהם גורמים לשוק הספרים בהתנהגות המונופוליסטית שלהם. וכמובן, יש החלפת ספרים באופן עצמאי ודרך אתרים שונים, ושאר תחמונים. בקיצור, יש
כל כך הרבה מקורות לספרים במחירים זולים בהרבה ממחירם הקטלוגי, שפשוט אין שום סיבה טובה לשלם מחירים מופקעים כאלה. אגב, כפי שניתן לראות מהרשימה הנ"ל, אני מתמצאת בעיקר במקור לספרי מד"ב זולים. אני מציעה שאנשים שיש להם עוד שיטות ומקומות מומלצים ישרשרו אותם לכאן.