רק רוצה לפרוק מעט..

Mimi123411

New member
רק רוצה לפרוק מעט..

עכשיו אני חנוקה, יש רגעים שהכל בסדר אבל עכשיו אני חנוקה.
כל מה שבא לי זה להרים אליך טלפון, לשמוע את הקול שלך ולהירגע. אבל זה יהיה מעוות בכל כך הרבה דרכים, איך אדם שפגע בי כל כך עדיין יש לי רגשות אליו? מבייש אותי בכלל לחשוב על זה.
שבועיים שלמים שהלכתי כמו זומבי, שבורה, מרוסקת, פגועה, שבועיים שהקצבתי לעצמי להיות במצב פגיע כל כך. עכשיו אני חוזרת לתלם, פועלת על אוטומט, משדרת עסקים כרגיל ואפילו מרגישה יותר טוב עם עצמי. אבל אז באים הרגעים שאני נתקפת בזכרונות, בשאלות, בבושה, בכאב, בגעגוע לשני אנשים שאהבתי, בריקנות ובאיבוד הזהות שלי.
אני כבר לא בוכה, אני לא כועסת, אני אפילו כבר לא מחפשת את הסליחה שלכם. כל מה שאני רק רוצה זה לדעת מה עשיתי שהעמדתם אותי במצב כזה? איך הצטיירתי בעינכם? למה הייתי עד כדי כך חסרת חשיבות בעבורכם? איך הגעתי למצב שאני כלום ושום דבר?
מושפלת זה מה שאני מרגישה...
אני רוצה להפסיק לאהוב, להפסיק להתגעגע, להפסיק להתחלחל מהמחשבה על כל זה. אני לא יכולה להפסיק להרגיש כי אז אהפוך למישהי שאני לא מכירה, אני רוצה לסמוך על אנשים מחדש, אני רוצה להאמין שאנשים טובים מיוסדם, אני רוצה להאמין שלא היתה לכם כוונה רעה ושכל זה לא היה מתוכנן אבל בתוך תוכי אני יודעת שזה לא המצב.
מתי תיכננתם את זה בדיוק? כשנכנסתי למונית והתעכבתם חוץ? כשעליתי הביתה והרדמתי על הספה ודיברת עם יקיר שיגיע בכל מצב?
התעייפתי כבר מכל המחשבות האלה, אני עייפה מלהרגיש

בנשיר

New member
טוב שאת כותבת .

אני מבין חלקית . כולם שולחים חיבוקים . אני אנסה לשלוח לך שאלות קשות . שאלות שמכבדות אותך לא שחודרות לפרטיות . כאלה שממוססות את הכאב מכל הכיונים ומחפשות את הבושה כדי לרסס לה את הפנים . בתור התחלה , אני מבין שאת לא יכולה לסלוח לי ולאחרים שלא יכלו להיות איתך שם כאן ועכשיו .אני לא יכול להיות את אך מבין מבפנים את הבושה ואת שאלת הלמה . אפשר לצאת מזה . עבודה קשה וכל הזמן דורשת טיפוח ואצבע על הדופק . לא מוכר לך משקפיים ורודות . העולם יפה ומגעיל באותה מידה . עבור כל אחד ואחת . לא מאמין בעטיפת צלופן שתהפוך את המתנה שזו את ליותר מובנת ומשתקמת תמידית . זו עבודה קשה עם הרבה פצעים וגם נפצעים בדרך כל הזמן וגם לפעמים בהפתעה . אם תשאלי שאלות אולי תפתחנה דרכים חדשות . כשאת כותבת יש מי שמאזין במיוחד נשמתך . מכבד אותך ואת בושתך . כיתבי !

liorah1

New member
לעצמך

מימי יקרה,
עצם הרצון שלך מראה על מוטיבציה לשיפור והחלמה. את רוצה להפסיק לאהוב ולהתגעגע למי שפגע בך. זה יקרה שתתחילי לאהוב ולהתגעגע אל עצמך, אל כל יכולות האהבה שיש בתוכך. כשכל העושר הזה יופנה אלייך, יתגשם כל מה שאת רוצה.
שולחת לך חיבוק,
בהצלחה,
ליאורה

noya54

New member
היי יקרה

את נשמעת לי מהמעט שכתבת בחורה סופר אינטיליגנטית שמודעת למורכבות הסיטואציה ומצליחה לראות אותה מכמה זוויות.. זה לא מובן מאליו, חשוב שתדעי את זה. אני כמוך שאלתי המון שאלות במשך תקופה ארוכה..את לא תקבלי תשובה, המוח של אלו שפגעו בך פועל בצורה מעוותת ולא שלך! יש אנשים טובים ויש אנשים רעים, כואב שנפלת על חלאות. הניתוק שאת מתארת כמו התחושות והדילמות מובנות לגמרי, איך אומרים? "תגובה נורמלית למצב לא נורמלי". אני יודעת שעכשיו הכל נראה שחור, מבינה לגמרי כמה זה מתסכל לשדר עסקים כרגיל כשמבפנים הכל קשה..תאמיני לי שאני מבינה, אני שם ביחד איתך.. חשוב שתדעי שזה ילך ויישתפר- יהיו עליות ומורדות, אבל אל תתייאשי, את מסוגלת לצמוח מתוך הטראומה הקשה ועד כמה שזה נראה בלתי אפשרי- את תמצאי דברים שעיצבו אותך וחיזקו אותך עם כל הכאב, ברור לי שהיית מוותרת על זה, אבל זה קרה, כואב, מכעיס, ועוד המון תחושות שכמעט ובלתי אפשרי לבטא אותם במילים או בכתב.. תרשי לעצמך לקלל , לכעוס , לצעוק- הכל לגיטימי..תחושות מובנות ומוכרות , רק אל תרגישי שזה לא נורמלי ..זה טבעי.. תמשיכי לכתוב אם זה עוזר לך, תמצאי את הדברים הקטנים שעושים לך טוב.. תנסי לאסוף רגעים קטנים וטובים בתוך הכאוס השחור שאת שרויה בו כרגע..אבל זה יישתפר..מבטיחה לך. כרגע חשוב לי שתשקיעי בעצמך, המתנה הטובה ביותר שאת יכולה לתת לעצמך היא טיפול אצל פסיכולוג/ית שמתמחים בטראומה מינית. עברתי כמה וכמה פסיכולוגים עד שמצאתי את הפסיכולוג שאיתו אני עוברת כבר שנה תהליך ארוך, קשה, מייגע- אבל שווה את הכל! את נשמעת לי מאוד בשלה לטיפול - בעיניי טיפול הוא 90% עבודה עצמית ועוד 10% איש מקצוע שיכווין וילווה. אל תוותרי, כל החיים לפנייך .. אף אחד לא שווה שתוותרי על זה!! כאן איתך, שולחת חיבוק מרחוק ...

אף אחד הוא לא רק רע ואף אחד לא רק טוב

ובעיני לא נכון להציג את זה " רעים " מול " טובים " זה הרבה יותר מורכב מזה, אני מאמין בדרך מעט שונה של חקירה של עצמך ולנסות להבין איך אתה מעורב בסיפורהזה מה הניע מה גרם לזה לקרות תנועה לא יכולה לנוע בלי תנועה נגדית זה חוק טבע תמיד יש שני קולות תמיד יש שני משתתפים, יש כאלו שהם אלו שהנעו את הגלגל יותר וכאלו שנגרגרו יותר, כלומר מה שאני אומר שזה מורכב רק מאשמה או אשמים יש תנועה רב כיוונית ולכן הנושא של גלוי עריות הוא כל כך מורכב וטרגי כי זה לא שהילדה אשמה אבל יש חלק בזה ,חלק פעיל לא באשמתה כי זה המבט שהופנה יעליה אני בתור אחד שחוקר ומברר על גלוי עריות ואונס ממושך מוצא שיש יחס של של שולט נשלטת של שנאה אהבה וביא מבטא את זה באופן עמוק מאוד וכנה לכן לא נכון לפטור את זה בהם " חלאות " ואני " רק קורבן " זה מאוד מאוד מורכב יחסים כאלו לכן כל כך קשה להשתחרר מהם, אין לי יכולת כרגע לפרוט הכל, קשה לי להסביר אבל לי זה ברור מאוד, לי ברור שבכל אונס יש תנועה נגדית, יש מערכת של רשת שמכילה את האני עם האחר, לא כי את רצית בזה כי אן בריריה כמו כמו שאמר אבידן ויפה " העבודה הפשוטה והחותכת שאין לנו לאן ללכת " וזה יאוש גדול כל חיי הרגשתי כך ואני כל חיי מנסה לברר למה הילד שבי לא אמר מילה למה נמשך למה אהב למה העריץ וכו, זה מאוד מורכב, בנוגע לטיפול אני לא מאמין בזה זו לא הדרך בעני הדרך היא חקירה עצמית של הווה שלך של המניע של מה הוביל למה ומה מקומך בזה כדי למנוע בעתיד ואני לא בטוח שהטיפול יכול לסייע בזה אלא זה עניין שלך ורק שלך, יש כאלו שטוענים שזה עוזר בעיני זה לא, לא כופה מבט אלא אומר שבעיני הדרך הזו היא לא נכונה קיצור בעיני הנושא של כפיייה או אונס מורכב בצבעיה סטרוטיפית של האנס כרע והנאנס כטוב לא קיים לא אמיתי ולא נכון מניסיון .

batel103

New member
חשבתי שרק אני הרגשתי משהו כלפי האדם שאנס אותי

איך יכול להיות שאחרי שאנס עוד המשכתי בכלל לחשוב על האדם הזה?אולי מתך הכאב והכעס?

להפך

רובן ככולן של נפגעות אונס ממושך מרגישות את זה ברמות משתנות ( יש לזה הגדרר רפואית שכחתי את שמה ) ובטח זה בולט מאוד נפגעות גלוי עריות, זה מצב מעוות שנגרם מצב מעוות עוד יותר, זה לא אשמתך,אבל צריך לנסות לחקור מה מניע זאת, כדי להמנע בעתיד ,כי אהבה שלמה היא אהבה ללא פגעיה זה הדדיות אונס = הפך מאהבה =לא לאוהב את האנס שזה המצב המושלם כאמור שלא קורה כי הנפש מאוד מורכבת ראי מה כתב פרוישד על כך על הסתירות בנפש. וזה קורה כי זה מורכב וענניין של אהבה ודנאה שזה אגב מאפיין מאוד של אישה מוכה, שמצד אחד הוא מראה אהבה אבל מצד אחד מכה ואלים לכן יש בלבול .

למעלה