רק ציצי

שני911

New member
רק ציצי

בתי בת 9.5 חודשים מסרבת לאכול מוצקים ,מסרבת לבקבוקים, למוצץ ולאחרונה שבועים אחרונים ,אם לו יותר אוכל בדחיפות או שלא אוכלת אין לי מושג אבל דורשת ציצי , סביר להניח שזה השינים ,אבל איך גורמים לכך שגם תאכל ניסיתי כל מיני שילובים ולא שילובים של ירקות , פירות עם תבלינים בלי תבלינים הענין הוא שהיא בכלל לא מגיעה לשלב הטעימה ,גם עם לקיחת הויטמינים הברזל יש בעיה בגלל הכפית אני נותנת לה לאחוז את הכפית ומנסה עם כפית נוספת אבל היא סוגרת את הפה , ניסיתי עם לחם ,ירקות מבושלים ,פסטות היא מפוררת את האוכל אבל כלום לא נכנס בני הגדול בן 2.5 רוב התזונה שלו מתבססתעל בקבוקים (איתו לא הצליחה ההנקה ) אני מפחדת להמשיך להניק אותה בקצב של כל שעה וחצי שעתיים עד גיל 3 למשל בנתיים אני לא יכולה להפרד ממנה לשעה

סרבני מוצקים

היי שני, באמת לא קל...אבל יכול להיות שדווקא בגלל שכ"כ רוצים שהיא תאכל, יש אוירה של לחץ סביב המוצקים וזה עוד יותר גורם לסרבנות. המשיכי להציע לה כל יום- ואם היא לא רוצה, אז לא. בגילה, אפשר גם לתת לה להחזיק ביד אוכל - אולי זה יעורר את הסקרנות שלה והיא תכניס לפה. ממליצה לך להיכנס לפורום נתורופטיה בהנהלת ורד לב- יש שם כל מני טיפים והודעות רבות על סרבני המוצקים... רק לאחרונה הופיע שם מחקר על כך שתינוקות שממתינים עם המוצקים יודעים מה הם עושים וצריך לסמוך עליהם שבזמן המתאים להם הם יתחילו לאכול (קשור לבשלות מערכת העיכול, מניעת אלרגיות וכד'). לגבי סרבנות לבקבוק- אפשר להציע לה חלב שאוב מכוס פטנט, לא חייבים בקבוק. תנסי שמישהו אחר יציע לה את ההחלב (ואולי גם את המוצקים?) ותראי מה קורה... בהצלחה

שני911

New member
../images/Emo24.gifהמודל של הבכור יוצר דאגה

תודה על התמיכה ,בני הבכור בן שנתיים ושמונה עדין לא ממש אוכל בעיקר רוב הארוחות שלו הם של פורמולה בקצב של תינוק כל כמהשעות , ולכן אני מודאגת , כי אני חוששת שאני לא אשרוד כך עוד שנה שנתיים אם היא מתכוונת רק לינוק ולא לאכול ,מה שדורש ממני להיות צמודה אליה כל הזמן ,אין אצלה שום מרווחי זמן ...

שלום שני,

כיוון שאת כותבת שמדובר בדפוס במשפחה שלכם - איך את ואבי הילדים הייתם בתור ילדים? איך אתם אוכלים כיום? מה הרגלי האכילה המשפחתיים שלכם? האם יש לכם אלרגיות, רגישויות מזון או מחלות דוגמת צליאק? האם עשית לשני הילדים בדיקות דם וגילית שאין חוסרים תזונתיים דוגמת חוסר בברזל? אם זו היתה רק הקטנה, הייתי אומרת לעזוב את זה לעת עתה, להמשיך לנסות דברים שונים במרקמים שונים (אולי חתיכות ולא טחון? אולי ביד ולא בכפית? אולי בחוץ
ולא בבית?) אבל בלי לחץ לפחות לחודשיים הקרובים, בטח אם היא מתפתחת כראוי. אולם כיוון שסיפרתדברים דומים גם על הבכור שלך, אני ממליצה לך לפנות לנשות מקצוע בתחום. כאן בתפוז יש פורום של המרפאה להפרעות אכילה לגיל הרך בבי"ח דנה - אפשר להתחיל את הבירור שם באופן וירטואלי. בעולם האמיתי, אני מכירה שתי קלינאיות תקשורת שעובדות במרפאה הזו - שתיהן מקסימות, חכמות, רגישות, נהדרות ותומכות הנקה והייתי מפקידה בידיהן את הטיפול בבנותיי ללא היסוס. אחת מהן עובדת גם בבי"ח מאיר, אם את מהשרון.

שני911

New member
../images/Emo189.gifהי אפרת

הילדים שלי בריאים ואנרגטים מתוך בדיקות הדם שעשיתי להם לאחרונה הכל בסדר גמור . אין אצלינו שום אלרגיות במשפחה הקרובה לאחים שלי ושל בעלי יש לי בת דודה שחולה בצליאק . אלרגיות לשינויי מזג אויר או אבק גם נכללים ברשימת האלרגיות או רק אלרגיות למזון . אני ובעלי שנינו לא ההינו אכלנים למעשה לא אכלנו כלום עד גיל התבגרות .כיום הארוחות אצלינו בבית מאד מסודרות ובריאות ,אנחנו אוכלים רק אוכל ביתי הרבה ירקות ופירות ,פסטות אורז וכו מקמח מלא ובשר ועוף שאני עושה ... אני משלבת את הילדה בארוחות המשפחתיות , מבשלת ואופה עם הילד באופן קבוע ,ניסיתי חתיכות של ירקות מאודים (גזר בטטה ,קישואים ,דלעת ) פירות (אבטיח ,מלון ,אבוקדו ) פסטות היא יכולה להחזיק ,וגם פנקיק בריא שאני עושה ,אבל אם נכנס משהו לפה זה קמצוץ בשלב הזה זה משחק וירקות ממש לא באים בחשבון . אשמח לקבל המלצה על הבנות שספרת עליהם. והמון תודה על התמיכה והעזרה והכוונה ,ומצטערת על האורך

למעלה