רק עכשיו

רינת4

New member
רק עכשיו

היה לי העונג לסיים לצפות בפרקים של אנג´ל ובאפי... טוב,היו פרקים יפים,ולמרות שבטח כבר דיברתם על זה, אני רוצה לחלוק כמה מחשבות... באפי-היה פרק מצויין לדעתי! כשהיא קראה לבן,הייתי ממש במתח. הרי היה ברור שהוא יהפוך לגלורי,השאלה היתה רק מתי. והסוף-באפי מתמוטטת! שרה שוב מוכיחה כושר משחק מצויין! ואניה-כרגיל, לבחורה יש את הרגעים שלה... אהבתי איך שהיא פתאום הוציאה את המחבת מהתיק... וכשהיא השתמשה בו-טוב,לא לזה התכוון המשורר. אנג´ל-גם,היה פרק יפה. איך הם משלבים דרמטיות בהומור. אני מתה על זה! אנג´ל שהתלהב מהשמש, והקטע עם הספר! פשוט גדול! "איפה הספר?... זה לא מצחיק!", ועוד כמה קטעי הומור שאני לא זוכרת כרגע... והיה ברור לי בהתחלה שקורדיליה בטח תיהפך שם למלכה או משהו,אבל הרעיון הזה ירד ממני ישר כשהתחילו לענות אותה והכל... הקטע בסוף-האמת? לא ציפיתי. איך הם הסתכלו עליה... ענק! טוב,עכשיו רק צריך ךחכות ליום חמישי. אוף! ד"א-שאלה: אנג´ל גם ייגמר עוד שני פרקים? כי הם בכלל לא הזכירו את זה. טוב,אז לילה טוב וחלומות פז! מקווה שהיה לכם צום קל.

כן, יש 22 פרקים

ל-2 הסדרות, עוד סיבה שבגללה טוב לשדר אותם במקביל. בקשר להזכרה- אפליות לבאפי.. אולי בגלל שסוף העונה של באפי הרבה יותר חשוב ודרמטי. ואל. anya: piano!

idan3k

New member
בקשר להזכרה-

סטאר לא אמרו ארבעת/שלושת/שני הפרקים האחרונים לעונה אלא הפרקים האחרונים של באפי! כי הם לא מתכוונים לקנות את השישית...

Darth Rosenberg

New member
שאלה, תשובה ועוד...

אז כן - באנג´ל נשארו 2 פרקים לסיום העונה, ושניהם המשך למה שהיה השבוע. שווה צפייה - מצחיק, הזוי וכיפי. ושאלה - מה משמעות השם של הפרק שהיה השבוע בבאפי. כלומר לא מילולית, אלא מה המשמעות שלו בהקשר לפרק (Spiral)? לא הבנתי... אז תודה. אז נשארו לנו עוד שבועיים של הנאה (טוב, כי עוד מעולם לא ראיתי את עונה 5, וזו פעם ראשונה שלי...), אבל אפשר להתנחם בזה שישר אחרי (או בעצם תוך כדי) מתחילות העונות החדשות בארה"ב... וחוצמזה, נחמה נוספת - העונה השנייה של רוזוול סופסוף מגיעה!!!

שאלה טובה..

גם אני תהיתי עלייה.. ספירל- ספירלה, מבנה לולייני, סיבובי.. וכו´. או שזה פשוט מאוד או שזה עמוק מאוד.. האמת היא ש
קטן לפרק הבא זה נראה לי הרבה יותר מתאים לפרק הבא ולמה שקורה בו. ושהשם של הפרק הבא (the weight of the world) מתאים לפרק הזה.. מישהו- להבהיר את העניין?.. ואל.

Darth Rosenberg

New member
לא ממש הבנתי...

אולי כי מעולם לא ראיתי את שני הפרקים הבאים. נו, הגיע הזמן לתקן את זה, לא? שיו, איזה מתח, איזה פחד!!! טוב, נו, אני ארגיע. זה לא כאילו אני לא יודע מה הולך לקרות.

רינת4

New member
תודה על התשובה ועוד דבר:

איך אתם יודעים מה שם הפרק? לא ראיתי שהם רושמים...

לא נורא,

תבין על מה אני מדברת כשתראה את זה. תיכנסי לכל מדריך פרקים של באפי, כתוב את השמות. כאן למשל. ואל.

Mr Freeze

New member
הסבר (לפי הבנתי, כמובן)

"ספירלה", פירושה (כמו שנאמר פה) - מבנה סיבובי. השם מדגיש את הקשר בין תחילת הפרק לסופו. בתחילת הפרק באפי התייצבה מול גלורי, בידיעה שאין בכוחם כדי להגן על דאון. בפעם הראשונה, החבורה בורחת בחפזון, משום שאין פתרון אחר (ליתר דיוק: זהו הפתרון הקל והמהיר ביותר, כרגע). בפרק נאלצה באפי להתמודד עם לחץ נפשי מכל כיוון אפשרי: הידיעה שבכל רגע עלולה לצוץ צרה שאין ביכולתה להתמודד איתה (דבר שאכן קרה לאורך הפרק), מחסור בזמן לעיכול ולתכנון, ובעיקר העובדה שהיא, שהתמודדה עם אויבים קשים בעברה, נאלצת לברוח. בסוף הפרק באפי שוב מתייצבת מול גלורי, רק שהפעם דאון נלקחת ממנה לצד של האויב, ואין באפשרותה לברוח עוד. כאן, בעצם, חזרנו לאותה נקודה (ולמסע הבריחה הזה היו גם תוצאות): אין דרכים קלות, צריך למצוא דרך ללחום בגלורי. הבריחה הייתה לשווא, החבורה כמו רצה במעגלים כדי למנוע את הבלתי נמנע. והמעגל האינסופי לא הביא אותם לשום דבר חיובי, כי כעת גלורי מחזיקה בדאון, ובאפי נפלה על ברכיה. הבנתם את מה שניסיתי להגיד?

trilliane

Well-known member
מנהל
וגם JW אמר דברים דומים

בסיכום הפרק שלו ב"מסך המפוצל" - מומלץ לקרוא!

Mr Freeze

New member
וכמובן

שהסיכום של JW ב"יאללה דג" ממצה את העניין טוב בהרבה מההסבר שלי. אכן, מומלץ!

ANGEL N

New member
שאלה לגבי הפרק האחרון...

בפרק האחרון בסטאר וורלד גרגורי (מהצבא שנלחם בבאפי- הקפטן) סיפר לבאפי איך היא נבראה ולמה היא גורשה מהעולם שלה. פשוט לא הבנתי הכל כ"כ, הבנתי באופן כללי! אם מישהוא יכול להגיד לי בערך את תוכן השיחה זה יהיה מאוד נחמד. כי סוף סוף הסבירו ממש על גלורי דברים, אז אני רוצה לדעת בדיוק מה היא. ותודה מראש

resputin

New member
אממ..

אם יש לך כח לחפש- אז קצת אחורה היו שני שרשורים ארוכים. על אחד כתבתי ביתר פירוט על העבר של גלוריפוקוס ובשרשור השני (השרשור של ה"ברוכים הבאים" אם אני לא טועה) כתבתי על חייל הפרשים. ביחד.. זה די מסכם ת´עיניין.

למעלה