רק עכשיו שמתי לב

UnprodigalSon

New member
רק עכשיו שמתי לב

שלאחרונה מתלוננים הרבה על המראה החיצוני של אלאניס. האמת היא שפעם חבר אמר לי שאלאניס ממש מכוערת (כמובן שהוא הגזים) אבל זה ממש לא הטריד אותי - כי אמרתי לעצמי ולו שאם אוהבים אמן אז זה ממש לא משנה איך הוא נראה- אחרת נהיית לנו עוד רוני סופרסטאר - שאף אחד בכלל לא מקשיב לעובדה שהיא גרועה - אלא מסתפק בעובדה שהיא כוסית. אז חברייה - תלונות על המוזיקה, בכיף. אבל תלונות על המראה החיצוני? אולי יותר מתאים בפורום בריטני ספירס (אם יש כזה בכלל, לא טרחתי לבדוק)

Kill Bernard

New member
זה לא בדיוק תלונות על מראה חיצוני

"כמראה חיצוני". זה לא "אוי אלאניס נהייתה מכוערת". ממש לא. היא עצמה היא עצמה. פשוט מה שנלווה. החמצון בשיער. זה פחות עניין של יפה לה או לא, אלא יותר בכוון של היא נהיית בלונדינית.
אלאניס בלונדינית זה לאו דוקא "אלאניס מכוערת". לא שופטים את המראה החיצוני שלה, אלא פשוט את מה שהיא עושה לעצמה כמשדר את השינוי בה.

Rוית

New member
לא שופטת אותה על מראה..

טוב.. אולי קצת.. כנראה שכן.. א-ב-ל לא שופטת אותה על מראה במובן של זה משפיע על האהבה שלי למוסיקה שלה, אלה במובן של להסתכל עליה כאשיות ציבורית ומוכרת שמוצגת בציבור ומכורך כך אני לא יכולה שלא "לשפוט".. אתה יודע איך זה נשים, תמידת תהייה להן דעה
ברור, ומיותר לחזור על זה שוב (אבל הנה תראו אותי עושה את זה שוב-)שזה לא משפיע כלל וכלל על האהבה שלי למוזיקה שלה בכלל ואליה בפרט! אה ואגב, שי, רוב הסיכויים שפורום בריטני קיים עוד אפילו לפני פורום אלאניס...

אני חושב שפעם היא הייתה יפה...

תראו העניין שנראה כאילו עכשיו אלאניס נכנסה לדיכאונות של גיל 30... פאק מה זה הפס הזה?? המעילים שלה??? שהיא היתה סטלנית שלא ממש ניסתה להוכיח ת'יופי שלה היא היתה הכי יפה (ואני מדבר על השנים של 98-99)... וזה רק אני או שהפעם היחידה שאלאניס התלבשה יפה לאיזה טקס מסוים היה גראמי 1998?? (שהיה ב-99)

UnprodigalSon

New member
השוואה לבריטני ספירס

כן, כן... אני יודע שאין מקום להשוואה. אל תדאגו. זה לא הנושא. שוטטתי קצת (אני מודה...) בפורום בריטני ספירס. שלנו הרבה יותר טוב, אגב. בכל מקרה, נשאלה שם שאלה, מה אתם אוהבים בבריטני? והתשובה היתה כזו: "דבר ראשון היא לא רוקדת קצת היא רוקדת המון בצורה מעלפת, היא אחת האנשים שרוקדים הכי יפה בעולם הזה!!!! דבר שני לדעתי יש לה קול מאוד יפה ויש המון שירים והופעות שהיא כן שרה בהם בלייב, כנראה לא יצא לך לשמוע. דבר שלישי יש לה אישיות כובשת בכל ראיון, ביחס שלה למעריצים והיא מותק אמיתית, היא עבדה נורא קשה בשביל להגיע לאיפה שהיא נמצאת היום. היא עשה ב-7 שנים מה שאמנים אחרים לא עושים ב-20 שנה ומעלה" השאלה שלי: איפה עצרנו לאהוב זמר/אמן בגלל שהוא שר/כותב יפה? ממתי זה נהיה חשוב שהוא גם יראה טוב? אז בוא נשאל אתכם את אותה שאלה: אם אלאניס היתה עכשיו שוקלת 130ק"ג, מאבדת את כל השיער, עם ערכים של מלכת היופי, נדרסת ע"י מכבש, שורדת, אך הפרצוף שלה מתעוות בצורה שבלתי ניתן לתיקון, ועל הדרך מאבדת 100 מהIQ שלה ומתחילה לדבר עם דגים, אבל עדיין שרה כמו שהיא שרה היום וכותבת כמו שהיא כותבת היום, עדיין הייתם אוהבים אותה? מה בעצם - אתם אוהבים באלאניס?

Rוית

New member
שאלה מצויינת לדיון עמוק..!

תראה, דבר ראשון שאתה רואה בנאדם, רושם ראשוני בסיסי, זה מראה, ומכך תמיד נשפוט זאת. אבל כמובן שתמיד יש מעבר. ומה המעבר שיש באלאניס? שאלה מצויינת.. אצלי זה היה מאז ומעולם המילים והשילוב שלהם במוזיקה בצורה מעבר לרגילה (המשחקים עם הקול שלה.. מודה, נכנעתי לJLPA וזה קסום.. אבל אני לא מרחיבה בנושא הזה עכשיו). אז אם היא תראה כמו שציינת אז ברור שזה ישפיע במובן פסיכולוגי וברגע הראשון. אבל מתחת להכל, שמגלים שאלאניס זו אלאניס מתחת להכל, אז לא נראה לי שיהיה שינוי.. "זה לא היופי, זה האופי".. משהו כזה לא?
ואחרי שמגלים את אלאניס לעומק, אז זה כבר הרבה יותר ממילים.. זה פשוט.. איך שהיא מציגה את האשיות שלה כלפי חוץ.. הצורה שבה היא מדברת, זזה, זה מתבטא בהכל וזה בדיוק - מה שאני אוהבת באלאניס

Kill Bernard

New member
../images/Emo45.gif זה בערך מה שאני הייתי אומרת.

רק שאם אני אנסה להסביר בעצמי זה יצא בצורה עילגת לחלוטין. אני לגמרי מסכימה עם מה שאמרת בסוף, לגבי "איך שהיא מציגה את האישיות שלה כלפי חוץ". ובאמת כל ה"איך שהיא מדברת וזזה". טיפה קשה להגדרה, אבל לדעתי זה מה שגרם לי להתחבר אליה גם מעבר לשירים שלה - כשאצל כל זמר אחר זה נשאר ברמה של "שיר יפה". או "דיסק מדהים", אצל אלאניס זה פשוט.. אלאניס. אני מניחה שכולם פה יכולים להבין על מה אני מדברת.
מה שגרם לי לאהוב את אלאניס כ"כ זה שראיתי את האדם שמאחורי המוזיקה הנפלאה שכ"כ אהבתי. וזה העביר את זה אפילו לרמה אחרת של התחברות, לראות את אלאניס עצמה. כמו שהיא הייתה. כן, זה גם השיער. והמראה האמיתי הזה שלה. וכשפתאום אין שיער, כשלא חושבים על זה כמו שצריך זה נראה כאילו היא איבדה את הסימן זיהוי שלה? את עצמה? יותר נכון, את עצמה כמו שאהבתי אותה? ובאמת אפילו המוזיקה שונה. SCC לעומת JLP. אבל זה אף פעם לא היה במובן של אני לא אוהבת יותר את המוזיקה שלה כי היא הזדקנה והתכערה. האהבה לאלאניס היא בגלל שהיא אלאניס. שוב עניין ה"איך שהיא מציגה את האישיות שלה כלפי חוץ". וכל ה"איך שהיא מדברת וזזה". שזה לא קשור למראה חיצוני, זה איך ש.. מה שאתה רואה כלפי חוץ מראה את מי היא בפנים. תוסיף את זה למוזיקה שלה ולשירה שלה ולמילים? והכל מובן.

זה די מרגיז

השרשורים האלו, "למה-ראוי-לאוהב-אמן". אם אחד הדברים בגללם אני אוהבת את אלאניס (אהבתי, לפי הדוגמא הזאת) זה השיער הארוך שלה, זאת זכותי, וזה לא הופך אותי לפחות מעריצה ממכם.. מי קבע שסוג ההערצה הראוי הוא הערצה אך ורק על פי קריטריונים מוזיקלים? יש הרבה אמנים שאני מאוד מאוד מעריכה את המוזיקה שלהם, אבל לא מעריצה ממש. יש באלאניס משהו, מעבר למוזיקה, שגורם לי להתאהב בה ממש. חייבת להזכיר בהקשר הזה את טורי איימוס. היא עושה מוזיקה מדהימה, אבל היא הרבה יותר מזה. הדרך בה היא מדברת, הדרך בה היא רוקדת, הפרצופים שהיא עושה. שטחי? אולי. אבל זאת אני, ואני בטוחה שעוד הרבה אחרים.

o0Invisible0o

New member
אז ככה..../images/Emo3.gif

אם היא הייתה מתחילה ככה, כמובן שבהתחלה לא הייתי שומעת אותה, לא הייתי חושבת שזה אפשרי בכלל.. אני התחלתי לשמוע את אלאניס במקרה..חברה הביאה לטיול את JLP שהיא לקחה מאח שלה ושיעמם לי אז לקחתי ממנה לשמוע.. החלטנו, שתינו כיוון שאנחנו יודעות שהיא נחשבת לטובה, לנסות להקשיב למילים..ופשוט התאהבתי!
ובכלל לא ידעתי איך היא נראית..
חזרתי, התחלתי לשמוע בדרכים לא כל כך חוקיות שירים במרץ ואממ המילים פשוט לוכדות אותך..הייתי חייבת לדעת מאיפה היא מביאה את כל זה..התחלתי לקרוא עליה, ביוגרפיות ושטויות, לראות תמונות ונורא אהבתי את זה שהיא לא רגילה.. ראיתי את JLP LIVE והיא הופיעה עם טישירט ונעלי ספורט ומכנס 3/4 פשוט..זה פשוט הדהים אותי..כי היא הייתה כל כך אמיתית.. טוב כן..אממ..נקודה? אז ככה..התחלתי לאהוב אותה בגלל המוזיקה, לא בגלל המראה..אם הייתי מתחילה כך גם עם אלאניס שתיארת זה כבר לא היה משנה לי איך היא נראית.
הבעיה היא שאם היא הייתה נראית ככה קודם כל הייתי שומעת על זה ואז אני כבר באמת לא יודעת.. אם אחרי שהתחלתי לשמוע אותה גיליתי שזה קרה לה? לא פוגע בשירים שלה? לא אכפת לי..באמת שלא.
אני דווקא חושבת שיהפוך את השירים שלה למעניינים יותר, יהיו לה חוויות אחרות לחלוק!
אני גם חושבת שאני זאת שהכי פחות אכפת לה מזה שאלאניס הסתפרה..היא מרגישה עם זה שלמה, היא מרגישה שזאת היא..אז בכיף.
השירים שלה גם השתנו אבל, הם פחות זועמים או לאו דווקא זועמים..הם פשוט יותר אופטימיים מפעם ויותר בוגרים..חלקם אני למרות זאת מאוד אוהבת..עם חלקם קשה לי עדיין [עם excuses ממש קשה לי
] וזה לא שינוי מראה..זה שינוי פנימי כבר..וגם מזה לא אכפת.. ודבר אחרון..מראה? אממ זה בלתי נמנע שזה נושא שעוסקים בו כל כך בחיי היום יום..לכולם אכפת ממראה..אי אפשר להתחמק מעיניי המצלמה ולהעביר ביקורת? אנחנו כבר מעבירים אוטומטית..זה לא אומר שאנחנו אוהבים אותה פחות, אז היא עשתה החלטה גרועה- צבעה פס לבלונד, זה מבגר אותה ולדעתי לא מתאים לה. אני עדיין מתה לקנות את JLPA הצלחתי להעביר את דעתי בנושא?
ממש קשה לי להסביר את עצמי

.....

טוב כמובן שאם אלניס הייתה נדרסת על ידי מכבש וכו' אף אחד לא היה מקשיב לה וכולם היו מסתכלים על המראה החיצוני יותר מאשר על הכישרון.מה לעשות, ככה זה הולך, וגם אנחנו, מעריצי אלניס, לא נשנה את זה. ועכשיו לשאלה:מה אני אוהב באלניס? תשובה:הכנות,ללא ספק הכנות, שמתבטאת בשירים שכתובים בצורה הכי יפה ומרגשת שאפשר,ומשולבים בלחנים יפהפיים פרי מוחה של אלניס.העובדה שהיא עובדת עם המוזיקה שלה מההתחלה של כתיבת השיר ועד ההקלטה הסופית,ולא מקבלת אותו לידיה ושרה אותו,אלא ממש משקיעה בו,גורמת לי להעריץ אותה.הקול המיוחד והמגניב שלה גורם לי להקשיב לה בהנאה צרופה.שינוי סגנון הכתיבה מדי פעם גם מאוד נחמד...................אתם רואים שזה לא נגמר!יש כל כך הרבה מה לאהוב באלניס שאי אפשר פשוט לסכם את זה!

UnprodigalSon

New member
אני אתן דוגמא אחרת...

בעצם שתיים. כל אחת לכיוון הנגדי השני. הראשונה זה ככה: פעם אח שלי קנה לי דיסק של זמרת רק בגלל שהיא נראית ממש טוב. למי שמכיר, שמה בישראל, סופי אליס בקסטור. אז כן, חיבבתי אותה, אבל אני חושב בכנות שרק בגלל שהיא נראית טוב. המוזיקה שלה די חרא, אגב. לעומתה, אני מאוד אוהב את שוטי הנבואה. יש לי את שני הדיסקים שלהם כבר שנתיים בערך ואני מאוד אוהב את המוזיקה וביום העצמאות האחרון היה הפעם הראשונה שראיתי איך הם נראים. גם אין לי מושג אפילו איך קוראים להם. אבל אני עדיין מאוד אוהב את המוזיקה - וזה כל-כך הרבה יותר טוב בשבילי. כי זה לאהוב את המוזיקה בלי כל ה-סלחו לי- חרא שסובב את התעשיה. אז לילדה קטנה ומוזרה - לא, את לא פחות מעריצה, אבל את מעריצה מסוג, אהם, איך נאמר- אחר. אם במבחינתך הצורה שהיא מתלבשת, מסדרת את השיער או כל דבר אחר שהוא ביטוי חיצוני בלבד - משפיע עלייך מבחינת לאהוב יותר/פחות, אז זה לא לאהוב זמרת. זה לאהוב דמות ציבורית. ויכול להיות שהיא תעשה חרא מוזיקה, אבל כל עוד היא נראית טוב - זה לא ממש משנה. אני מאוד אוהב אותה כיוצרת וזמרת - וכן, זה מפריע לי כשמייחסים כזו חשיבות עליונה לאיך שהיא נראית. די לשטחיות!!!

Kill Bernard

New member
אני לגמרי מסכימה,

אבל לדעתי במקרה שהתכוונת אליו בהתחלה - ההתייחסות בפורום לנושא המראה שלה, זה שונה לגמרי. זה ממש לא היה שבגלל המראה שלה שהשתנה אוהבים יותר או פחות את המוזיקה שלה.

גאד, פשוט לא הבנת.

אף אחד לא מייחס חשיבות עליונה למראה חיצוני. לדעתי, כריסטינה אגילרה כוסית עולמית, ואני יכולה שעה לבהות בתמונה שלה, ועדיין, המוזיקה שלה..מממ. לא דברים שהייתי שומעת מרצוני החופשי. כשאתה אוהב זמרת אתה אוהב דמות ציבורית. ככה זה בימינו. גם בדיסק מתבטאים שיקולים ציבוריים ולעיתים מסחריים שמתבטאים בין היתר גם בלבוש. אף אחד לא אמר שכל עוד היא נראת טוב הכל בסדר. אם זה היה ככה, לא הייתי שומעת מוזיקה אלא הולכת לראות הדוגמניות. חוצמזה, איך אתה מגדיר טוב? לא אלאניס ולא טורי עונות על הקריטריונים של יופי נשי מערבי. מה ששטחי זה להגדיר חיצוניות במונחים של יופי וכיעור. אני אוהבת את מה שהן משדרות, ואין לזה שום קשר לשאלה כמה האף שלהן סולד, או כמה העיניים רחוקות זו מזו. זה הכל.

FroZeN Heart

New member
אני אוהבת אותה בגלל

1.המוזיקה, המילים המדהימות ואיך שהיא שרה- זה כובש... 2.היא מקרינה משהו נורא מרגיע ונחמד ולא משנה איך היא נראית (שיער ארוך/קצר/צבוע וכו')או מה היא לובשת,יש משהו במבט שעושה לי כיף לראות אותה. 3.בגיל 9 בערך ראיתי פעם ראשונה את הקליפ שלה "thank you" והקטע הזה שהיה לה אומץ ללכת ככה ברחוב עירומה ממש משך אותי- כי אני אוהבת אנשים שלא מעניין אותם מה חושבים עליהם.אז אני אקרא לסיבה הזאת אומץ.זאת דרך אגב הסיבה שהתחלתי להעריץ אותה. 4.יש לה שם ממש ממש מגניב... וזהו בגדול, היא נראית לי בן אדם מקסים ונחמד ויש לה מוזיקה מדהימה-צריך יותר מזה?

Lotzifer

New member
אני אנסה להגיב....

מה שאני אוהבת באלאניס, חוץ מהמוזיקה הנפלאה והלירקים המדהימים זה זה שהיא שוברת את הסטריאוטיפ של איך זמרת או כל אישיות מפורסמת אחרת צריכה להיראות. היא עושה מה שבא לה בראש, בלי לחשוב על המיסחור ועל המעריצים שבטוח יתלוננו על המראה החדש, ואני מעריצה את זה. היא לא צריכה לחשוב עלי, ולא על אף אחד אחר בעולם כשהיא מחליטה איך היא מתלבשת הבוקר. ואני חייבת לציין שכל מראה חדש שלה שממש לא אהבתי (נעלי שפיץ, כל הבגדים הנוצצים, החימצון הזוועתי וכדו') למדתי לאהוב, כי זה חלק מאלאניס, זה חלק מהביטוי העצמי שלה. וזה שהיא חימצנה פס אחד בשיער זה לא אומר שהיא הופכת לבריטני ספירס. כמו שמישהו פה אמר על thank u שהיא שמה זין על כל העולם, ואפילו שהיא לא אנורקסית זה מה שמושך אותי בה. יש לה את התקופות שהיא נראית רע, ויש את אלה שהיא נראית טוב אבל באף תקופה היא לא מתביישת בעצמה. וגם לגבי המוזיקה, אלאניס השתנתה בשנים האחרונות, אין מה לעשות. והיא אף פעם לא תחזור להיות מה שהיא הייתה. אבל אני אוהבת את השינוי שחל בה, ואני אוהבת את זה שהיא לא מתחשבת במעריצים כשסגנון המוזיקה שלה משתנה ושהיא פחות מוכרת. זהו, בערך...

למעלה