רק משתף...

ori 6

New member
רק משתף...

סתם מחפש מקום קצת לפרוק.
אשתי ואני נשואים 3 שנים. ביחד 7 שנים.
לפני כמה חודשים נולד לנו ילד ראשון.
אשתי ידועה בכך שבמצבי לחץ היא הופכת למעין 'זומבי'. חוויתי את זה לצידה בלימודים ובעבודה אבל זה תמיד היה לתקופות מצומצמות והיה אור בקצה המנהרה.
אחרי הלידה היא הייתה על סף דיכאון והיו ימים לא קלים, אבל זה חלף.
כיום, הכל על פניו ממש בסדר. ז"א, אנחנו לא רבים, יש צחוקים, הילד מתוק.
אבל. משהו שונה, כאילו מאז הלידה האינטימיות ירדה, החום שהיא מפגינה כלפיי משמעותית פחות, יש מעין בעיה פיסית שמונעת מאיתנו לשכב שהיא מתעכבת מאוד עם הדרכים לפתור את זה (בעיקר מהפחד מהכאב ושזה לא יצליח).
אני לא רוצה להאדיר את עצמי, אבל אני עושה הכל כדי שלא יהיה עליה כל נטל מעבר לעבודה ולילד (עבודות בית, תכנון קניות מצרכים וכו' – הכל עליי). בנוסף, הרכב צמוד אליה ואני שם אותו בבוקר בגן, ומתנהל ברגל-אוטובוס-רכבת כדי להגיע לעבודה.
עשינו המון שיחות על הנושא, שמאוד מאוד מפריע לי. האהבה שם, אין לי ספק בכך והיא אומרת את זה ואני יודע את זה.
יחד עם זאת, היא אומרת שהיא מרגישה שמשהו אצלה, עם עצמה, ללא קשר קצת "נשבר" מאז הלידה.
זה כ"כ מסתכל וקשה שהדבר הכי טוב שקרה לי בחיים נלווה לאחד הקשיים הכי גדולים שחוויתי במקביל.

riki yot levi

New member
ori6

אהלן גבר,

אני לא יועצת ואני לא יותר מאשר אמא ל- 4 ואני כבר סבתא
וב"ה כמות הסבתאיות עומדת לעלות עד כדי כמעט כפול... שתי בנותי בהריון...
זו לרביעי וזו לשלישי שלה... וב"ה.

אז יעני כותבת לך מתוך מח של אשה - סתם אשה.

אתם שבע שנים יחד... מתוכם שלוש שנים נשואים... שזה פחות רלוונטי... כי הנשואים הם טקס יפה וחשוב והכל אבל מבחינתנו טקס שאני ממשלא לא מזלזלת בו... כמה התרגשתי בזמן טקס הנישואים שלי שהיה זמן קצר לפני טקס הנישואים של בתי בכורתי...
רוצה לאמר שאתם למעשה חיים חיים של אהבה ושל סקס טוב כבר כמה שנים...
ואתם לא רק אוהבים מאוד אלה גם מכירים היטב זו את זה וזה את זו...
אתם מכירים בשיגרת הימים ומכירים היטב גם בשיגרת הלילות... ופתאום...
אם היית מודע לכך שהשינויים אצל רעיתך החלו כשהחל ההריון??? כי לרב הגברים לא כ"כ מודעים למה שקורה לאשה שאתם...
האשה היא לא 'רק' נשאית עוברים... היא גם...
כאשר היא אמרה לך משהו כמו 'לא קבלתי' היא בדרך כלל נמצאת באקסטזות של הורמונים משתוללים... כל המחשבות שבעולם עולות ויורדות לה וממנה... היא לעולם לא תכריז לך את ה'לא קבלתי' במעלית צפופה... או בתור בסופר... בבנק.
היא תגיד לך במיטה. יכול להיות שהיית בה וגמרת בה... ואתה נושק לה... ומספר לה שמחר אתה צריך לקום מוקדם... אז היא תלחש לך 'לא קבלתי'... היא מאושרת עד מעל הכוכבים... היא מבולבלבת כי כל אשה שלא 'מקבלת'... היא בשוק, היא מלאת תקווה, חששות...
ואתה?
אמרת לה במקרה הטוב משהו כמו 'וואו איזה יופי'... ונרדמת... וכשהיא ליטפה לך את הגב, את הצואר... העבירה אצבעות על קוקודך... היא סיפרה לך באופן הכי מבולבל בעולם... כמה שהיא אוהבת אותך... וכמה החלום הזה שלכם כזוג... ואיך היתם נפרדים והתמזגתם ומכאן והלאה תהיו משפחה... רק... 'רק שהכל יעבור...בשלום...' שיהיה הריון מושלם והיא כבר רואה את עצמה בחדר הלידה...
ואתה? ישנת.
כשהביאה בפניך הוכחה בדוקה - אמא שלך התרגשה פי עשרים ושלוש יותר ממך...
היא חשה את עצמה מניקה... מחתלת... רוחצת... מאכילה... צוחקת... מתפללת שהילד נולד בריא ולא חס ושלום וחס... טפו...טפו... טפו...
ואתה?
אתה? בוא תהיה כן לעצמך... אחרי שאמרת שאתה כ"כ שמח (היית לא אומרת שלא)... מה הדברים הראשונים שעלו לך בראש? חזיה מיוחדת להנקה לאשתך אהובת??? לא!
בגד ים שיחליף את הביקיני הקטן שהיתה לובשת וכל הגברברים קנאו בך??? לא!
לך עלה בראש איך תתבצע התנוחה הכי נוחה לך... ולה... ובטח תקלל למה זו נחשבת בגידה בלזיין, סליחה על הביטוי... אשה אחרת או את האקסית המיתולוגית שלך... עד ש...
תראה חביבי... בכל תקופת ההריון שוקולד, בורקס ענבים ועוד כל מיני... עניינו את רעייתך שתחיה יותר מכל סגולות הסקס לאשה...
אשה בהריון נמצאת במצב הנשיות הכי הכי... שלה. נכון יש חשש שתך לרעות בשדות זרים... לכן היא תתן לך להתפרק עליה... לעצמה? אקט ממש... אבל ממש מיותר...
ככל שעוברים הימים אשתך שמחה שהיא לא קבלה מידע על בגידה שבגדת עם איזה פרגית..., אבל יחד אם זאת החרדות וההורמונים מכים בה... עד כי כל בקשה שלך תתקבל אצלה לחיוב...היא אוהבת את עצמה רצח... ומצב הרוח שלה ישתנה רק כאשר תעמוד מול המראה... ותבין באופן הכי הכי אינטימי... שאחרי... כמו טיל היא תלבש בחזרה את הביקיני... אחרת...

חביבי...
אתה... תביט על עצמך במראה... תביט לך בפנים. אתה היית יכול להכיל בהכי פשטות שבעולם... שאתה נכנס בלילה אחד לבית החולים בגלל כאבים בגב... יוצא בבוקר מחובק לבן? בן שיצא ממך???
אתה חביבי היית מ ת ע ל ף...
וכמוך כל הגיבורים...
האשה שלך נכנסה לבית החולים כבדה, כואבת... ירדו לה רבע קוב מים מה... למטה כמו שהיה איזה צונמי... התיק שלה מוכן... יש בו כל מה...
ובעלה רועד מהתרגשות, פחד... שמחה...
הכל יש פה מולו... רק אשתו היפה הכוסית ההיא???
זו לשיטתך אולי... אבל ממצבה הנוכחי כנראה ש... אז אתה מבולבל...
מכאן המצבים שלכם לא נפגשים... אתה נכנס יוצא מחדר הלידה... לעשן או לאכול או לנשום... אתה כבר רוצה להיות רגע אחרי... לראות את ה'פופיק' שלו... ולחזור הביתה - לישון.
היא?
היא סובלת מצירים הולכים ותוקפים יותר יותר מבחינת הדקות והעוצמה... תוך כדי היא צריכה ללחוץ מהטוסיק בכל האין כוחות שלה... לעשות הכל כמו טירון ביומו הראשון פן חלילה טפו...טפו...טפו... זה רק מה שחסר... טפו... וכן להיזכר באם כיבתה את הגז לפני שיצאתם... הובן העיקרון???

ori 6

New member
מודה לך על הזמן שהשקעת אבל

זה כ"כ לא ברור, ומהקצת שכן, כ"כ לא בכיוון.
יום נעים :)

גדעון היחידי

New member
מנהל
אורי היקר
ריקי ממש בסדר גמור מכיוון שהיא הביאה את הצד הנשי של הסיפור ואכן זה צד
חשוב בזוגיות, אך בשום אופן לא חשוב יותר מהזוגיות עצמה שכן אם לכל צד יש 50% זה בסדר גמור. זכויות חובות ותרומה של כל צד לטובת זוגיות טובה ומיטיבה לשני הצדדים כאחד. שאם לא כך הוא , יש חשש חריף כי אז מתחיל משבר בין בני הזוג שספק אם יוכלו לפתור ללא עזרה מבחוץ.
על כל אחד מבני הזוג לתרום את חלקו ולדאוג לבן הזוג השני.לחשוב עליו ולעשות ככל שניתן כדי שירח הדבש שהיה קיים לפני הנישואין ולפני ההריון והלידה ימשך
בפירגון של כל צד כלפי הצד השני, פעולות של הכרה בקשיים עזרה הדדית פירגון גילויי אהדה ואהבה מילולית ופיזית וכל זאת כדי לצלוח את הזמנים היותר קשים להגיע לרגיעה ולהמשיך יחדיו למשוך את עגלת הנישואין.
בהצלחה.

גידי

riki yot levi

New member
לשם הדיון (בלבד)...

מה שאני יודעת וגם אני עברתי בחיי, לפחות כאשר בא לעולם הילד\ה הראשון...
הגבר לא פעם מרגיש סוג של קיפוח.
שעד ללידה או אפילו עד שהרעיה והבן/בת הגיעו הביתה...
היו היחסים בין בני הזוג קשורים רק בבני הזוג... והכל טוב ויפה...
לפתע (למרות כל האזהרות כמו 9 חודשי הריון וכו') הגיע הביתה גורם נוסף... גורם לא פשוט... כי הגורם הזה מקבל מהרגע שנכנס הביתה את כל תשומת הלב של האם...
היא מקבלת על עצמה באופן מידי את תפקיד האמא...
הרי המקרים בהם האב לוקח את התינוקת לחיתול ראשון... לאמבטיה ראשונה...
לכל דבר הם נדירים מאוד...
נוסיף לזה את העובדה שהאב ממשיך לצאת לעבודתו והאם נשארת לגמרי צמודה לתינוק...
ואכן האשה לא יכולה 'לחלק' את עצמה באופן שווה...' ומכאן גברים מרגישים בתחילת הדרך ההורית כמי שנפגעים מהשינוי.
עניין נוסף קשור לחיי המין של בני הזוג... שוב, הרי השינויים אחרי הלידה הם אצל האשה ועליה בלבד. הגבר? מצידו לגופו לא קרה שום אירוע... החיים נמשכים להוציא 'קריאות' ליליות... האשה אחרי לידה אינה מינית... (ד.א. ישנם גברים שמתקשים לחזור לעצמם אחרי שראו את הנעשה בין רגליה של האשה בזמן הלידה... ומכאן שרב רובם של הגברים עוזרים לנשותיהם מ'עמדת' תצפית שלא רואה מהכיוון הזה...)
ואחרון - זוג נמצא בשלב כזה או אחר של
... פרוע ומענג...
והתינוק מתחיל לצרוח... הא?

גדעון היחידי

New member
מנהל
ריקי יקרה
היה ברור מלכתחילה שתחושות האשה והגבר שונים בתכלית לא רק בענין הדייר החדש בבית שמרכז את כל תשומת הלב .
זה רק טבעי שדברים בחיי זוג נראים אחרת בעיני כל אחד מהם
ומה שכתבתי הוא שגם הוא וגם היא אם הזוגיות יקרה לשנייהם והם מבקשים לשמר אותה, עלייהם לתרום מהחלק שלהם לטובת שיתוף הצד השני בכל חוויה
אם זה בשיתוף הטיפול בתינוק החדש, בחינוך הילדים האחרים,
בייזום קירבה בחברות ביניהם, בסקס, בתשומת לב , ובכלל...
כך החיים מתמלאים בתכנים חדשים ומענינים ומפרים את חיי הזוג והמשפחה.
גידי

riki yot levi

New member
מובן מאליו...

ואני התכוונתי לתקופה, ימים שבועיים, חודש.
שבו הבעל חש מוזנח... ואני חושבת שזה טבעי... כי לפני הלידה
הזוג היה זוג... הוא נתן לה 100% תשומת לב...
היא נתנה לו 100% של תשומת לב...
הוא כינה אותה 'מיצי' והיא אמרה לו 'ממי שלי'...
וביום בהיר אחד... אמנם ידוע היה שיגיע מזה...
95% מתושמת הלב שלו נתון לה... ו5% לילוד...
85% מתשומת הלב שלה היא נותנת לתינוק... והמעט בעבורו...
זה גם לא זמן למיזמוזים שלא לעסוק בענייני סקס של אחרי לידה...
אז הנה קנאה. ברור שהיא חולפת ונעלמת לה... אבל בהתחלה היא קיימת... ויש עוד.

אני למשל אחרי הלידה הראשונה... בכיתי בלי סוף... שנאתי את עצמי שהנה אני אמא ומתנהגת כמו ילדה מפונקת בת 13...
אבל זה לא היה בשליטה... המון בכיתי על הגוף שלי...
נוצר בי פחד שזהו... האיש שלי לא ירצה בי עוד... גם דובר על חתונה... אבל ובעיקר שלא הייתי איזו כוסית... והרגליים אחרי הלידה נראו יותר כמו רגליים של פיל...

togi12

New member
לא אהבתי את התגובה שלך בכלל

מרגישה שאת מנסה להוציא אותו כגבר טיפש שרוצה רק סקס ולא מבין עניין...
כשברור שאכפת לו כל כך מאשתו ווהוא אוהב אותה ואת הילד עד השמיים אבל נמצא בקשיים שמערכת היחסים לא חזרה לעצמה, ודואג לאשתו מתוקף דאגה לאשתו. לא מתוקף דאגה לפורקן המיני שלו.

riki yot levi

New member
אם זה הרושם שנוצר - בטעות נוצר...

כתבתי והתכוונתי לנושא תשומת הלב... כתבתי והתכוונתי לשינויים שחלים באשה אחרי הלידה... הרי ברור שיש 'בום' ענק כאשר נכנס גוזל בן 3 ימים הביתה...
לראות את הכל באורה ושמחה וכייף זה נכון
אבל...

למעלה