רק מצנע יכול!

Moledet972

New member
תגובה.

אדם שלא הלך להיות קרבי אלא הלך להיות ג´ובניק - זה לא דבר רע - אבל אני לא סומך עליו שהוא יעשה הכל למען המדינה. אני מרוצה מתוכניתו הכלכלית של ביבי - הפרטה, הורדת מיסים והשקעה בתשתיות. אני לא תומך בליכוד, אבל אני מעדיף את ביבי על פני שרון.

EverMan

New member
מה זה אתה לא סומך עליו ?!

אולי הוא לא התקבל ?! אולי הוא לא יכול להיות קרבי ?! סלח לי , קרביות אינו מדד לאדם להצליח או פטריוטיות ! אתה מרוצה מהתוכנית הכלכלית של ביבי ? בטח שאתה מרוצה - היא קפיטליסטית ולא דואגת לאף אחד מלבד לעשירים ... ציטוט שלך : "צריך להיות מעמדות"...

Moledet972

New member
טוב. אז אני אתקן - אם הוא יכל ללכת

לקרבי, והוא לא הלך - אז אני לא סומך עליו. אם היו לא בעיות רפואיות - זה כבר דבר אחר. אני מרוצה מהתוכנית כי זו תכנית שתועיל לכולם. מתי אמרתי "צריך להיות מעמדות"?

EverMan

New member
ואם הוא הלך לעתודה הוא פחות טוב ?!

נו באמת ... זה זיבולי שכל. והתוכנית הזו לא תועיל לאיש מלבד לעשירים ! ש1 מכל ארבע אנשים מתחת לקו העוני וגווע ברעב - לא צריך לסגור את המפעל שלו כי הוא פחות רווחי ! מתי אמרת ? כבר לא זוכר - אבל אמרת זאת.

Moledet972

New member
תגובה.

- כלכלת שוק אינה כלכלת עשירים או כלכלת קרטלים. כלכלת שוק היא כלכלה שבה הציבור הוא בעל המפעלים, ולא הממשלה. לא צריך לסגור מפעל שהוא פחות רווחי. גם לא צריך לסגור מפעל שהוא בלתי רווחי. צריך למצוא דרך לייעל את הייצור במפעל, בין היתר ע"י שימוש במכונות שחוסכות ידיים עובדות. אם השיטות שלך - היינו נשארים עדיין בחריש באמצעות שוורים ובייצור יין ע"י הליכה על ענבים.

EverMan

New member
אף אחד לא דיבר על כלכלת שוק

אלא על כלכלה ליברלית. והפרטה היום זה קריסת טוטאלית שלא לדבר על מונופולים עצבניים. לא צריך להיות לא ייצרני ולא פרודקטיבי בצורה מקסימלית. אבל מפעל שיש לו הפסדים מחצית אחת בשנה שהוא תמיד ויתמיד בעשיית רווחים נאים - לא צריך להיסגר ! וזה דבר שיקרה במדיניות ליברלית.

Moledet972

New member
תגובה...

הפרטה היא לעולם לא קריסה טוטלית. הפרטה, במיוחד של עסקים מדשדשים(כלומר - בעלי רווחים נמוכים, או בעלי איזון ברווח), תביא לגידול ברווח מפני שמטרת האנשים שיחזיקו חלק בעסק הוא יעילות העסק והגדלת רווחיו, ואילו מטרת הממשלה היא קודם כל להעסיק כמה שיותר עובדים שיעשו כמה שפחות עבודה. מונופולים צריך להפריט, וגם לפתוח את השוק שלהם לתחרות, כך שלא יהיו מונופולים. מפעל שיש לו הפסדים במשך רבעון או שניים(ראה דוגמת קומברס, כור, וכו´) לא ניסגר מעולם. אין שום סיבה לסגור מפעל כזה. תחילה מנסים לייעל אותו, מנסים להקטין את תפוקתו, וכו´. אם במקרה הקיצוני ביותר - לא ניתן פשוט לייעל אותו בשום דרך(נגיד - מפעל שמייצר מוצר שהשוק פשוט מוצף בו) צריך לסגור אותו, ולהעביר את הציוד בו לייצור של מוצרים אחרים.

Moledet972

New member
תוספת...

ענבר, מפלגתך היא זו שהפריטה את שוק קופות החולים, שהוא אחד השווקים הכי חשובים לאנשים עניים. איך אתה מסביר שזו הממשלה שלך שעשתה זאת?(בתקופת רבין)

EverMan

New member
היא לא הפריטה אותה.

היא העבירה אותה מיידים של מפלגת העבודה בלבד לידיים ציבוריות כלליות. אוקיי ? מבין ? קאפיש ? אל תשתמש במילים שלי נגדי , בטח שאתה לא מבין את מלוא עומקן.

EverMan

New member
אז מה אתה רוצה שאני אגיב ?!

תביא את הקטע שאתה רוצה שאני אגיב אליו.

Moledet972

New member
הנה

הפרטה היא לעולם לא קריסה טוטלית. הפרטה, במיוחד של עסקים מדשדשים(כלומר - בעלי רווחים נמוכים, או בעלי איזון ברווח), תביא לגידול ברווח מפני שמטרת האנשים שיחזיקו חלק בעסק הוא יעילות העסק והגדלת רווחיו, ואילו מטרת הממשלה היא קודם כל להעסיק כמה שיותר עובדים שיעשו כמה שפחות עבודה. מונופולים צריך להפריט, וגם לפתוח את השוק שלהם לתחרות, כך שלא יהיו מונופולים. מפעל שיש לו הפסדים במשך רבעון או שניים(ראה דוגמת קומברס, כור, וכו´) לא ניסגר מעולם. אין שום סיבה לסגור מפעל כזה. תחילה מנסים לייעל אותו, מנסים להקטין את תפוקתו, וכו´. אם במקרה הקיצוני ביותר - לא ניתן פשוט לייעל אותו בשום דרך(נגיד - מפעל שמייצר מוצר שהשוק פשוט מוצף בו) צריך לסגור אותו, ולהעביר את הציוד בו לייצור של מוצרים אחרים.

EverMan

New member
ככה ,

הפרטה יכולה בקלות לקרום לקריסה טוטלאית - ואני לא מאמין שאני צריך להסביר כלל מה קורה שהכל בידיים פרטיות ואין התערבות עליונה. עסקים בעלי רווח נמוך לא צריכים לעבור לידיים פרטיות ! בטח שלא חברות כמו מקורות , חברת חשמל ותע"ש - שהיא חברה מאוד לא מרוויחה- האם צריך להפריטה ? האם את רפא"ל ? לא ולא ! אלו חברות שאסור לנו להפריט ! אין שום אינטרס ממשלתי או אידיאולוגי להעסיק כמה שיותר אנשים במערכת. זה שקר ולא נכון. זה סתם ביוקרטי ואין אינטרס כזה לאף אחד. אתה רק מראה שאתה לא מבין לעומק את רעיון ההלאמה/הפרטה.

למעלה