"רק מילאתי פקודות"

לא נמאס לך מקלישאות?

כבישים ליהודים, ישובים ליהודים - כאילו שבג'איוס או טונא יכול להתגורר יהודי? וזה שבתוך תחומי הקו הירוק מוקמים ישובים מגזריים (למשל - לסיינטולוגים) זה גזענות בעינייך? כלומר זה שממשלת ארה"ב מרשה עיירות של איימיש הופך אותה לגזענית? נו, באמת. העוצר מוטל מתוך גזענות? כדי להתעלל? תהיי רצינית. אם הקו המנחה של ממשלת ישראל הוא גזענות, למה לא רואים קצת יותר אספקטים שלו? ומה ההבדל הגזעי בין ערביי פנים לחוץ הקו הירוק? את חושבת שהשופטים, חברי הכנסת ופקידי המדינה הערביים נועדו רק לבלבל אותנו ולהסתיר מדיניות גזענית? הרבה מאוד עלי תאנה, הייתי אומר. יעל, לכי, תפתחי ספרים, תקראי, ותפסיקי לפלוט כמו רובוט את מה שמפמפמים לך. המתנחלים, תתפלאי, הם גם בני אדם, וחלקם לפחות אוהבי בריות בלי קשר לדת, גזע או מין.

תקשיב

לא אמרתי שהכל נובע מגזענות. פשוט אמרתי שיש גזענות. אתה טוען שאין גזענות?

את צודקת

אבל את מכירה מקום שאין? את יכולה להסתכל בראי לבד בחדר וללחוש לעצמך "אני נקייה מגזענות"?

גדר ההפרדה. שימי לב למה שאת כותבת.

בסופו של דבר, יוצא שישראלים הם אלו המבאישים והמוציאים את דיבת המדינה הזו בעולם. אנו יורים לעצמנו ברגל. לעזאזל.

תשובה ליעלדרייד.

האם ההתנגדות מצידך היא רק לפינוי הגזעני שבתוכנית הטרנספר של רחבעם זאבי (פינוי תושבי רמאללה) או שאת מתנגדת לפינויים באופן כללי? ואם באופן כללי, אז איך אדם כמוך שאצלו העקרונות הם כללים - ללא אפלייה בין בני אדם - תומך בהמשך שלטון האפרטייד של הערבים ברשות הפלסטינאית, שחוקקה את חוק הקניין שלפיו: "המוכר אדמה ליהודי דינו מוות"? האם מוכר לך חוק כזה בחוקי מדינת ישראל? האם מוכר לך ערבי אחד בשטחים שמוכן לגור בקרב יהודים? מעל 95% מיהודי השטחים מוכנים לגור בקרב ערבים; אחרת, הם לא היו מקימים שם ישובים בתוך אוכלוסיה פלסטינית. להזכירך, אין הבדל עקרוני בין רמאללה (שבגדה המערבית) לבין כפר דרום (שבגוש קטיף): שניהם הוקמו לפני קום מדינת ישראל. רמאללה הוקמה בשטח שמעולם לא היה מיושב ע"י יהודים. גם ישובי גוש קטיף הוקמו על שטח שמעולם לא היה מיושב ע"י פלסטינים (וגם מעולם לא היה בריבונותה של איזושהי מדינה פלסטינית). להזכירך: החיכוך שבין שני העמים שבשטחים יוצר שתי בעיות: א). בעיית הכיבוש הדיכוי וההשפלה; ב). בעיית הקאסמים הפצמרים והטרור. בבעיית הדיכוי - הקרבן הוא הפלסטינאים - בפרט אלו שבשטחים. בבעיית הטרור הקאסמים והפצמרים - הקרבן הוא היהודים - בפרט אלו שבשטחים. השמאל הקיצוני טוען שהדיכוי וההשפלה המופנים ע"י הישראלים נגד העם הפלסטיני - גוררים את בעיית הטרור הקאסמים הפצמרים המופנים כלפי העם הישראלי היוצר את הדיכוי וההשפלה. לכן דוקא הישראלים - המחוללים את מקור כל הצרות - יצטרכו לשלם את מחיר הפינוי. על הישראלים יהיה אפוא להסתלק ממקומות שבהם הישארות הישראלים תגביר את החיכוך. לפי התוכנית המתגבשת בשמאל הקיצוני - הישראלים שיפונו מהשטחים יופנו למדינת ישראל (כמובן תוך דאגה לפיצוי כספי ושאר ירקות). הימין קיצוני טוען את ההפך: הטרור המופנה ע"י הפלסטינאים נגד הישראלים גורר את בעיית הדיכוי וההשפלה המופנים כלפי העם הפלסטינאי היוצר את בעיית הקאסמים והטרור. לכן דוקא הפלסטינים - המחוללים את מקור כל הצרות - יצטרכו לשלם את מחיר הפינוי. על הפלסטינאים יהיה אפוא להסתלק ממקומות שבהם הישארות הפלסטינאים תגביר את החיכוך. לפי התוכנית המתגבשת בימין הקיצוני - הפלסטינאים שיפונו מהשטחים יופנו למדינת ירדן (כמובן תוך דאגה לפיצוי כספי, התאזרחות בירדן, ושאר ירקות). הבעייה בכל התוכניות האלה - של השמאל הקיצוני ושל הימין הקיצוני - היא שהיא נעשית בכפייה, והיא מפלה על רקע של לאום/גזע/דת, והיא מתעלמת מהעובדה שהשטחים שיפונו יועברו אל בני אדם אשר מעולם לא היה גרים במקום הזה (היהודים מעולם לא גרו ברמאללה, והפלסטינאים מעולם לא גרו בגוש קטיף). לגבי שאלתך המקורית - כבר עניתי עליה בפתח דברי. אם יש עוד שאלות - אני מוכן לענות. בכל מקרה אני מודה על ההקשבה ותשומת הלב.

אין לי בעיה שיהודים יגורו בשטחים

אם הם באמת מוכנים לחיות ללא הטבות מיוחדות וכאזרחים שווי ערך. נניח עמירה הס גרה ברמאללה. זה ממש לא מפריע לי. אם הם היו חיים כשווי ערך זה לא היה מפריע לי. אבל כרגע אנחנו במצב שיש בו (אני מדברת באופן כללי, לא בכל התתנחלויות זה ככה ולא כל המתנחלים הם כאלה) בזיזת אדמות, התנקלות לתושבי המקום הערביים, כבישים ליהודים בלבד (אגב, מה זה אם לא אפרטהייד?), שריפת מכוניות ועוד ועוד ועוד. אני מאמינה שפתרון הבעיה הוא בהקמת מדינה פלסטינית בתוך שטחי ישראל. אם ברצונם של אותם מתנחלים יהיה להשאר ולגור על אדמות לא בזוזות בתור אזרחים פלסטינים לי לא תיהיה שום בעיה מוסרית עם זה. אבל מתנחלים לא מתנגדים לפינוי רק כי הם נורא אוהבים את הנוף של חברון (למרות שהוא מקסים) אלא גם מתוך אידאולוגיה ציונית קיצונית השואפת לכבוש את האדמות. אני מקווה שזה עונה על השאלה שלך - אני לא בעד לפנות את המתנחלים בגלל שהם יהודים, אלא בגלל שהם מתנחלים. תודה על התגובה העניינית, טוב לראות שיש עוד אנשים השומרים על תרבות שיחה.

Alexco

New member
תגובה

אידיאולוגיה ציונית קיצונית? אין שום ציונות במתיישבי חברון, אלא משיחיות. ציונות מבחינתם היא כלי קביל כל עוד היא מקדמת את הגאולה ובוא המשיח (דהיינו שומרת על ארץ ישראל השלמה), ובמידה והיא סוטה מהמטרה הזאת ניתן להשליך אותה לכל הרוחות.

אין לי בעייה שפלסטינים יגורו בשטחים

כך אומרים אנשי הימין הקיצוני, והם ממשיכים ממש במילים שלך: "אם הפלסטינים באמת מוכנים לחיות ללא הטבות מיוחדות וכאזרחים שווי ערך. נניח: אחמד אבו יוסוף (מתקן התנורים שהוריו בעזה) גר אצלנו בנצרים. זה ממש לא מפריע לי. אם הם היו חיים כשווי ערך - זה לא היה מפריע לי. אבל כרגע אנחנו במצב שיש בו (אני מדבר באופן כללי, לא בכל הערים והכפרים הפלסטיניים זה ככה, ולא כל הפלסטינים הם כאלה) בזיזת אדמות יהודיות (בטח לא שמעת על זה כי את קוראת רק את הכתבות שבעיתון הארץ - של השמאל, ולא את הכתבות שמתפרסמות בעיתון "בשבע" - של הימין), התנקלות לתושבי המקום היהודים, חוק של הרש"פ המטיל גזר דין מוות על המוכר קרקעות ליהודים (אגב, מה זה אם לא אפרטייד), ירי על מכוניות נוסעות של יהודים (כך שרק כתגובה לכך - נוצר כורח בל-יגונה של בניית כבישים המיוחדים רק לאלו המהוים את מטרת היריות), ועוד ועוד ועוד. אני מאמין שפתרון הבעייה הוא בהקמת מדינה יהודית בתוך השטחים (הרי לפלסטינים יש כבר אחת: ירדן, אשר רוב אוכלוסייתה פלסטינית, ופרט אליה ישנם עוד 22 מדינות ערביות השייכים ל"אומה הערבית" הכוללת גם את הפלסטינים). אם רצונם של אותם פלסטינים יהיה להישאר ולגור על אדמות לא בזוזות בתור אזרחי "מדינת יהודה" - לי לא תהיה שום בעיה מוסרית עם זה. אבל הפלסטינאים לא מתנגדים לפינוי שלהם רק כי הם נורא אוהבים את הנוף של חברון (למרות שהוא מקסים) אלא גם בתור אידיאולוגיה אנטישמית קיצונית השואפת להשתלט על עוד אדמות יהודיות. אני מקוה שזה עונה על השאלה שלך: אני לא בעד לפנות את משתלטי האדמות היהודיות - בגלל שהם פלסטינים, אלא בגלל שהם השתלטו על אדמות יהודיות. תודה על התגובה הענינית, טוב לראות שיש עוד אנשים השומרים על תרבות שיחה". עד כאן תגובת הימין הקיצוני. אני בטוח שלא הבנת על מה הם שחים. אבל גם כשהם יקראו את התגובה האחרונה שלך הם לא יבינו על מה את שחה. כיצד קורא הדבר שיש קצר תקשורתי כזה מחריד בין הימין הקיצוני לשמאל הקיצוני? פשוט כי כל אחד ניזון ממקורות מידע אחרים: השמאל הקיצוני ניזון ממידע שמעבירים כתבים מהשמאל הקיצוני (כגון עמירה הס, או גדעון לוי) בעיתוני שמאל מובהקים (כגון "הארץ"), ואילו הימין הקיצוני ניזון מכתבות שמעבירים כתבים מהימין הקיצוני (כגון עדי גרסיאל או חגית רוטנברג) בעיתוני ימין מובהקים (כגון "בשבע"). ברגע שהשמאל הקיצוני יתחיל לקרוא את העיתון הימני "בשבע" והימין הקיצוני יתחיל לקרוא את העתון השמאלי "הארץ" - תתחיל הידברות אמיתית בין חלקי העם הזה, ואז יבוא שלום - לא רק בין יהודים לערבים - אלא גם בין הימין לשמאל.

sela v

New member
מעולם לא שמעתי על עיתון בשבע

יש להם אתר באינטרנט?

sela v

New member
קראתי קצת

ועכשיו אני מבין יש לזה קשר לערוץ 7, ובעיני זה הגרסה החדשה לדבר אחר, פשוט השאיר אותי עם חיוך לקרא את הכתבות.

CountDust

New member
חייבים להכניס את גרמניה הנאצית!

לא רק שמותר ללמוד מלקחי גרמניה הנאצית, אלא חייבים לעשות זאת. חייבים לזכור וללמוד בדיוק מה שקרה שם - לא רק בכדי לזכור את היותנו קורבן, לא רק בכדי לדאוג שזה לא יקרה לנו שוב - אלא בכדי לדאוג שתהליכים דומים לא יתרחשו בשום מקום לעולם. חשיבות זכרון השואה אינה בשמירה עליה כמושג קדוש שאסור לגעת בו ואסור לעסוק בו, אלא בדיוק להפך. חובה ללמוד אחד לאחד את התהליכים שהתרחשו בגרמניה הנאצית (ולא רק שם) ולהפיק את הלקחים. גרמניה הנאצית חשובה מפני שהיא מראה את הסכנות שבציות מוחלט, כיצד שלטון יכול להפוך את המשטר כולו על כנו ולהוביל את עמו לבצע את אחד הפשעים הגדולים ביותר בתולדות האנושות. כמובן שכאשר בוחנים תהליכים שחלים בישראל לאור תהליכים שחלו בגרמניה הנאצית אין בכך טענה שישראל דומה לגרמניה הנאצית. כלל וכלל לא. אחד הלקחים הגדולים הוא לקח הציות המוחלט. אחד הגורמים שאיפשרו את עליית הנאציזם ואת קיומה של השואה היא הצייתנות המוחלטת וההשלמה המוחלטת של העם הגרמני (ועמים אחרים) עם פעולות השלטון. זהו לקח שאסור לשמור אותו בארון הקודש ולהזהר מלהזכירו. זהו לקח שחובה ללמוד אותו. זהו לקח שחובה ללמד בבתי הספר ושחשוב שכל אזרח יפעל לאורו. הדרך היחידה למנוע את קיומם של מעשי עוול היא ללמוד מתהליכים הסטוריים שהובילו למעשי עוול ולעצור אותם באיבם. אם נחכה עד שהעוול יהיה בשיאו - כבר יהיה מאוחר מדי.

Ebrami

New member
איי גוועלד, רק לא להגיד *שואה* !

לא ברור לי למה כשאני מתווכח עם מישהו ויוצר השוואה בין דברים שקרו בגרמניה בשנות ה30-40 לדברים שקורים בישראל כיום, נוצר כזה זעזוע. "אל תערב מין בשאינו מינו!" "די! אתה גורם לזילות הזיכרון ההיסטורי" וכו' וכו' רק לשמאל-מרכז-ימין ה"ציוני" מותר להזכיר את השואה כשהוא מנסה להצדיק את קיומה של מדינת ישראל כ"מדינה יהודית"? לי זה נשמע יותר מידי דומה למדינה לארים בלבד, בגרמניה.

למעלה